2777
2789

"من یک خانم شاغل هستم و یه پسر 4 ساله و یه دختر 6 ساله دارم، بخاطر شرایط کرونایی نمیخوام بچه ها رو تو مهد بذارم و کسی هم پیدا نکردم که توی خونه بچه ها رو نگه داره، اگه بچه ها توی خونه تنها باشن اشکال داره؟ "

در پاسخ به این سوال که آیا میتوان کودکان چهار تا شش ساله را با هم در خانه تنها گذاشت و مراقبت آنها را به خودشان سپرد؟ این طور باید شروع کرد که:

در ابتدا این مسئله وجود دارد که از چه سنی کودک میتواند در خانه تنها بماند و شناخت و آگاهی کافی را پیدا میکند که بتواند تنهایی را تحمل کند و ساعاتی را بی هیچ خطری طی کند.

کودکان بالای هشت سال و حتی به گفته بعضی از کارشناسان، کودکان را پس از سن ده تا دوازده سالگی میتوان در خانه تنها گذاشت؛ شاید به ظاهر این طور به نظر برسد که او بزرگ شده است و میتواند تنها در خانه بماند و یا حتی مسئولیت خواهر یا برادر کوچکتر از خود را نیز برعهده بگیرد؛

اما توجه کنید آیا کودکی که در سن شش یا چهار سالگی است، آیا شناخت کافی درمورد خطرات واقعی دارد؟ آیا کودک میداند و این تجربه را دارد که بعد از هر اقدامی چه خطراتی ممکن است او را تهدید کند؟

و از طرفی کودکان به شدت کنجکاو اند و تصمیماتی میگیرند که می خواهند یکسری از مسائل را تجربه کنند، چیزی را به عنوان یک غذا درست کنند یا اینکه وسیله ای را کشف کنند، یک وسیله ی برقی را روشن کنند و به هرحال خطراتی آنها را در خانه تهدید میکند که شاید اصلا به آن فکر نکرده باشید.

پس اینکه فقط به ظاهر کودک توجه کنید و اینکه فقط خود او میگوید دوست دارد تنها بماند و یا اینکه میگوید میتواند با خواهر یا برادرش در خانه تنها بماند شاید ملاک درستی نباشد.

علاوه بر این موارد، مسئله ی امنیت کودکان در خانه است.

به این نکته باید توجه کنید که به هرحال حادثه همیشه وجود دارد و اگر حادثه ای پیش بیاید چه خود کودک به تنهایی و چه با حضور برادر یا خواهر کوچکتر از او، آیا میتوانند این حادثه را مدیریت کنند؟

این حادثه میتواند از شکستن یک ظرف، افتادن یک لیوان و شکستن آن تا اتفاق های بزرگتر مانند آتش سوزی باشد.

آیا آنها در این سن این توانایی را دارند که به آتش نشانی خبر بدهند، همسایه را خبر کنند و آن بحران را مدیریت کنند؟

مسئله ی امنیت کودکان بسیار حائز اهمیت است.

نا امنی های روزمره را نیز باید در نظر گرفت، که آیا کودک از طرف سایر افراد بزرگسالی که در ساختمان هستند و یا ممکن است درب خانه را بزنند در تهدید و نا امنی هستند یا خیر؟

همه ی این موارد خطراتی است که میتواند کودکان را تهدید کند.

از طرف دیگر یادتان باشد که گاهی اوقات ترس هایی در تنهایی به سراغ کودکان میاید که در حضور دیگران این ترس ها را ندارند.

ادامه مطلب

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

اشتباهه محضه اتفاق يكبار ميوفته يكي همينجا واسه چند دقيقه بچه شو تنها گذاشته بود توى خونه بچه طفلى رفته بود كشوى كمد رو باز كرده بود پا گذاشته بود توش كه بره بالا يه چيزى برداره كمد برگشته بود روش مرده بود تا مامانه برسه

سلام عزیزم من هم مثل شما بچه اولم دختره وقتی ۴سالش بود پیش داداش ۲سالش میذاشتم طوری تربیتش کردم که خیلی مستقل بود .خونه هم کاملا ایمن میکردم شیر گاز رو میببستم پریزای برق رو هو پوشونده بودم فقط هال دستشون بود البته خیلی حرف گوش کن بود اولش یه ربع تنهاش گذاشتم  بعد زمان رو بیشتر کردم دوربین هم گذاشته بودم الان دیگه بزرگ شدند و خیلی هردو مستقل وعاقل