تفال :
۱- خواجه در بیت های اول و پنجم و دهم به ترتیب فرماید ( ماه به فوغ چهره تونیست و رد پیش روی تو گل جلوه گیاهی هم ندارد ) ( نمی دانم که آه سینه سوز من با چهره درخشان تو چه خوهد کرد بدان که آینه قدرت پایداری درمقابل آه را ندارد و تیره و کدر م یشود پس از دود دلم پرهیز کن ) ( ای بت من اگر حافظ تورا بپرستد و به تو سجده کند جای خرده گیری نمی باشد زیرا به سبب عشق از دین برگشته و جز معشوق معبودی نمی بیند پس گناهی بر او نیست ) تو خود حدیث مفصل بخوان از این سه معنی
۲- چنان به فکر این نیت هستی که چشم عقل و خرد خود را بسته ای بطوری که فریب دادن جنابعالی د راین موقعیت بسیار سهل و آسان است وا وازهمین موقعیت بخوبی بهره می گیرد درحالی که اصالت خانوادگی به مشا حکممی کند با دوراندیشی بیشتری عمل کنید و بهانه به دست او ندهید پس جدا ً از شتاب و عجله پرهیز کنید و با شخصی آگاه و عالم در این باره مشورت کنید که به صلاح شما می باشد زیرا راه طولانی و رقیبان زیادی دارید
۳- ویژگی روحی جنابعالی عبارتست از ناآگاه به امور در مواقعی خوش بیان خوش بین بد پیله صلح جو با سلیقه شیک پوش مطلع ثابت قدم سخاوتمند اهل حاشا شوخ و بامزه خودبین زرنگ انتقام جو دلربا
۴- این نیت را با سیاست و حوصله می توانید عمللی سازید مسافر حالش خوبست قدری ا زشما رنجیده پدر و ماد را محبت کنید نذر خود را ادا کنید و سوره مبارکه الرعد را با معنی و حضور قلب بخوانید که گشایش حاصل م یوشد
۵- خواجه در بیت های ۲-۳-۴- به ترتیب فرماید : ( منزل جان و روح من گوشه ابروی توست و به گوشه ای بهتر ا زاین هیچ پادشاهی مالک نیست ) ( آن چشم آدم کش و دل سیاه را که توداری به طرف هیچ آشنایی نگاه نم یکند ) ( ای اسیر میخانه قدحی بزرگ که مملو از شراب باشد بده تا به شادی شیخی که صاحب خانقاه نیست بیاشامم ) خود تفسیر کنید .