2777
2789
عنوان

بررسی زندگی امام عصر و دوران غیبت

| مشاهده متن کامل بحث + 483 بازدید | 32 پست

🔴 مجموعه مباحث #مهدویت / جلسه ۲۷

✅ در جلسه قبل گفتیم که #غیبت در امت‌های گذشته نیز وجود داشته است.

🔸 از کسانی که دارای غیبت بوده‌اند، ادریس پیامبر است که از امتش غایب شد و طول غیبت ایشان ۲۰ سال بود.

🔸 در مورد جناب صالح هم همین طور بود. جناب صالح پس از #معجزه ناقة الله، غایب شدند.

🔸 از حضرت شعیب هم چنین نقلی دارد.

🔸 غیبت جناب الیاس  ۷ سال طول کشید. غیبت دانیال پیامبر هم ۹۰ سال طول کشید.

🔸 یکی دیگر از کسانی که غیبت کرده، حضرت عیسی است. حضرت عیسی اکنون حدود ۲۰۲۰ سال عمر دارد. غیبت حضرت عیسی از امت نصاری از غیبت امام زمان (ع) تاکنون بیشتر است.

🔸 غیبت حضرت نوح هم همینطور است. یکی از پیامبرانی که به امتش اشاره به غیبت #خلیفه بعد از خود دارد جناب نوح است.

💠 امام صادق(ع) در حدیثی می‌فرمایند: روزی حضرت نوح (ع) امتشان را جمع کردند و خطاب به آنان فرمودند: بدانید که پس از من غیبتی خواهد بود که در آن طاغوت‌ها ظاهر خواهند شد و خدای عزوجل به وجود قائمی از فرزندان من به نام هود #فرج شما را می‌رساند... او در شمایل و #اخلاق شبیه من است... پس آن‌ها پیوسته چشم به راه هود و منتظر ظهورش بودند تا آن که مدت (این غیبت و #انتظار) به درازا کشید و دل‌های بیشتر ایشان سخت [و سنگ] شد، در این هنگام خدای متعال پیامبرش هود را ظاهر کرد، در حالی که آن‌ها از فرج، ناامید و در نهایت گرفتاری بودند.

🔸 پیامبر دیگری که غیبت برایشان رخ داده است حضرت یوسف است. از کنعان تا مصر آنطور که محاسبه شده ۱۸ روز از امتش دور است. برادران یوسف از کنعان به مصر می‌آیند، در حالی که یوسف را دیده‌اند ولی او را نمی‌شناسند.

✅ بحثی که داریم این است که غیبت امام عصر (عج) به چه شکل است؟ آیا امام در دوران غیبت ناپیداست؟ مثل جن و ملک و روح است که وجود دارد ولی کسی آن‌ها را نمی‌بیند؟ یا اینکه غیبت امام عصر (عج) به شکل ناشناس است، بین ما زندگی می‌کنند اما کسی ایشان را نمی‌شناسد؟

💠 امام صادق (ع) فرمودند: در صاحب این امر شباهتی با یوسف است، راوی پرسید: گویا شما از غیبت یا حیرتی به ما خبر می‌دهید؟ فرمودند: چرا این مردم لعنت شده همچون خوک این مسئله (غیبت) را #انکار می‌کنند؟ برادران یوسف با آنکه افرادی #عاقل و با فهم و فرزندان انبیا بودند، بر یوسف وارد شدند، با او سخن گفتند و او را مخاطب قرار دادند، با او داد و ستد کردند و رفت و آمد نمودند در حالی که آنان برادران یوسف بودند اما او را نشناختند، تا وقتی که یوسف خودش را به آن‌ها معرفی کرد و گفت من یوسف هستم.

👈 پس می‌شود که امام عصر (عج) در میان ما زندگی بکنند اما ناشناس باشند.

📌 جهاتی را از غیبت انبیا بیان کردیم که بگوییم، غیبت یک پدیده جدید نیست و در امت‌های گذشته بوده است.

حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی

گزیده جلسه ۲۷، #مهدویت

@Fares_ir

🔴 مجموعه مباحث #مهدویت / جلسه ۲۸

✅ #غیبت در لغت به معنای پوشیده بودن از دیدگان است.

🔸 مفهوم غیبت مقابل #ظهور است نه در مقابل حضور، پس به کسی غائب می‌گویند که ظاهر نیست ولی ممکن است حاضر باشد.

👈 اگر ما می‌گوییم خدا غائب است به معنای این است که ظاهر نیست نه اینکه حاضر نیست بلکه در همه جا حضور دارد ولی برای دیدگان ما ظهور ندارد.

📌 در دوره غیبت، امام عصر (عج) از چشمان مردم غائب هستند. آن‌ها او را نمی‌بیینند ولی آن بزرگوار در بین مردم حضور دارد.

🔹 مباحث بسیاری با غیبت گره می‌خورد که از جمله آن‌ها این است که از همه معصومین روایاتی در مورد غیبت امام زمان (ع) وجود دارد. وقتی همه به موضوعی اشاره می‌کنند نشان از اهمیت آن دارد.

🔆 به چند نمونه از این روایات اشاره می‌کنیم:

💠 پیامبر (ص) فرمودند: فرزندم مهدی نامش نام من است و کنیه‌اش کنیه من، در خلقت و #اخلاق شبیه‌ترین #مردم به من است که یک غیبت و حیرتی دارد.

💠 امام سجاد (ع) فرمودند: مردم زمان او (امام زمان) که معتقد به #امامت وی هستند و #منتظر ظهور او هستند، از مردم تمام زمان‌ها بهترند؛ زیرا خداوند #عقل و فهمی به آن‌ها داده که غیبت در نظر آن‌ها حکم مشاهده را دارد! خداوند آن‌ها را در آن زمان مثل کسانی می‌داند که با شمشیر در رکاب پیامبر پیکار کرده‏‌اند، آن‌ها مخلصان حقیقی و #شیعیان راستگوی ما هستند که مردم را به طور آشکار و نهان به #دین خدا می‌خوانند.

💠 حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) روایت می‌کند که امام جواد(ع) فرمودند: قائم ما همان مهدی است. کسی که باید در غیبتش او را #انتظار کشند.

💠 امام حسن عسکری (ع) می‌فرمایند: پسرم محمد، امام و #حجت بعد از من است. هر کس بمیرد و او را نشناسد به #مرگ #جاهلیت مرده است. برای او غیبتی است که نادانان در آن سرگردان شوند و مبطلان در آن هلاک گردند، وقت‌گذاران در آن #دروغ گویند.

📌 بحث بعدی این است که در روایات تأکید بر حتمی بودن غیبت است.

💠 امام صادق (ع) می‌فرمایند: بدانید، به خدا قسم امام شما سال‌های چندی از روزگارتان غائب خواهد شد.

🔆 آیا ما در دوران غیبت، می‌توانیم امام را ببینیم یا خیر؟ آیا امام ناپیداست یا ناشناس است؟ سؤالاتی است که در جلسات بعد به آن خواهیم پرداخت.

گزیده جلسه ۲۸، #مهدویت

@Fares_ir

الان که دارم اینو برات می‌نویسم، کاملاً رایگانه، ولی واقعاً نمی‌دونم تا کی رایگان بمونه!
من و دخترم بدون حتی یه ریال هزینه، یه ویزیت آنلاین از متخصص حرفه‌ای گرفتیم. کامل بدنمون رو آنالیز کرد، تک‌تک مشکلات رو گفت و راه‌حل داد.

خودم کمر و گردنم خیلی مشکل داشت، دخترم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت… و باورت میشه؟ همه‌ش رو درست کردیم!

اگه تو یا یکی از عزیزات مشکلات اینجوری دارید، همین الان تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

🔴 مجموعه مباحث #مهدویت / جلسه ۲٩

✅ وقتی به روایات این باب مراجعه می‌کنیم #غیبت به دو بخش کوتاه معروف به صغری و طولانی معروف به کبری تقسیم شده است.

📌 در دوره #غیبت_صغری خواص #شیعه با امام مرتبط بودند. اما امام در دوره #غیبت_کبری، مرتبطین امام همواره سی نفر از خواص کارگزاران هستند که حضرت خضر به عنوان بزرگ آن‌هاست.

💠 امام صادق(ع) فرمودند: قائم(عج) دو غیبت دارد یکی کوتاه و دیگری بلند، در اولی جز #شیعیان خاص کسی جای او را نمی‌داند و در دیگری تنها خادمین محرم او جای او را می‌دانند.

✅ کیفیت غیبت چگونه است؟ اینکه ما می گوییم #امام ظاهر نیست به چه معنی است؟

🔸 بعضی می‌گویند امام ظاهر نیست یعنی ایشان در میان ما زندگی نمی‌کنند و در جای دیگری هستند. مانند حضرت عیسی(ع) که سوره نساء آیات ۱۵۷ و ۱۵۸ به این مسئله اشاره دارد. البته هیچ روایتی نداریم که درباره امام عصر (ع) این معنا را تأیید کند.

🔸 نظر دیگر این است که امام (ع) در بین مردم زندگی می‌کنند ولی #ظهور ندارند که به دو نوع است. اول اینکه کسی ایشان را نمی‌بیند(ناپیدایی)، نظریه دیگر این است که کسی ایشان را نمی‌شناسد(ناشناسی).

💠 امام صادق (ع) می‌فرمایند: مردم امام خویش را گم می‏کنند، آن امام در موسم #حج حضور می‏‌یابد و #مردم را می‏بیند، ولی مردم او را نمی‏بینند.

📌 در دعای #ندبه نیز می‌خوانیم «عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری».

🔸 دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که امام در بین ما زندگی می‌کنند اما ما ایشان را نمی‌شناسیم.

👈 داستان حضرت یوسف نظیر این مسئله است و امام صادق (ع) این مسئله را در ضمن داستان حضرت یوسف بیان می‌کنند.

🔸 نظر سومی هم وجود دارد که امام به تناسب و فراخور اوضاع گاهی ناپیدا و گاهی ناشناس هستند.

📚 آیت الله صافی گلپایگانی در کتاب ده پرسش می‌فرماید: «اگرچه #فلسفه و صحت و فایده غیبت، به هریک از دو نحو (غایب‌شدن جسم و ناشناس‌بودن) حاصل می‌شود و این جهات که امر امام (ع) مخفی باشد و کسی او را نشناسد، یا نتواند متعرض ایشان گردد و سایر هدف‎ها و مقاصدی که در غیبت آن حضرت است، در هر دو حال، حاصل است؛ اما از جمع بین روایات و حکایات #تشرف افراد به خدمت آن حضرت و استفاده تفسیر بعضی از آنها از برخی دیگر، دانسته می‌شود که غیبت آن حضرت به هر دو شکل (ناپیداشدن و ناشناس‌بودن) وقوع دارد.»

گزیده جلسه ۲٩، #مهدویت

@Fares_ir