دیروز داشتم ماده 21 قانون جرائم رایانهای رو میخوندم.
میدونستید که براساس این ماده، هرگونه حرف یا مطلبی که در فضای مجازی عنوان کنید و مصداق اشاعه فحشا باشه، جرم بوده و میتونه برای شخص مجازات زندان بین 1 تا 10 سال داشته باشه؟
هرچند قانون خیلی جاها دقیق اجرا نمیشه، اما از نظر من احتیاط شرط عقله. هرچیزی رو در فضای مجازی عنوان نکنید و مسائل خصوصی و تصمیمات شخصی خودتون رو جار نزنید و برای خودتون نگه دارید!
کاش میتونستم به همه اطلاعرسانی کنم اما اینجا نهایت 20 نفر پست منو ببینن...
ما توی سوییس زندگی نمیکنیم دوستان! هرچند همون سوییس هم قوانین خودش رو داره و بنده که در دهه هشتاد مدتی اونجا بودم یادمه که مثلا زیر سؤال بردن هلوکاست حتی به زبون جرم بزرگی بود!! یا مثلا یادمه که اون سالها شلوارای فاقکوتاه مد شده بود و توی سوییس هم از بس اوضاع لباس پوشیدن دانشجوها بد شده بود، توی کالج و دانشگاهها قانون گذاشتن که هرکس لباسزیرش از شلوار بیرون بزنه جریمه میشه و امثالهم...
خلاصه مسائل شخصیمون رو برای خودمون نگه داریم! نمیدونم چی به سر مردم اومد که توی چند سال اخیر انقدررر علاقه پیدا کردن هرکاری که میکنن رو جار بزنن و به اطلاع عموم برسونن؟! انگار یهجور کلاس گذاشتنه... چه میدونم والا.
حالا مصادیق اشاعه فحشا چیاست؟
مثلا همینکه از روابط نامشروع و غیررسمی و پنهانیتون علنا و در فضای عمومی حرف بزنید، مثلا همینکه بیان کنید رفتم خونه دوستپسر یا دوستدخترم و... وارد جزئیات نمیشم. شما هرکاری کنید تا وقتی اونو علنی نکنید، قانون یا شرع حق تفتیش در امور شخصی شما رو نداره! اما وقتی خودتون علنا بهش اعتراف میکنید، مشمول دو نوع مجازات میشید: یکی جرم انجام اون کار (که بهش اقرار کردید) و دیگری جرم اشاعه و عادیسازی اون عمل! یعنی فرض کنید طرف برای بخش اول جرم مشمول حکم تعزیر یا شلاق میشه (برحسب میزان رابطه نامشروع) و برای بخش دوم جرم هم مثلا یک سال زندان! نکنید آقا نکنید! چه کاریه آخه جار زدن؟ نگید همه این کارو میکنن... شما نکنید! اصلا چه دلیلی برای گفتنش هست؟ برای خودتون میگم. بازم خود دانید. صرفا وظیفه دونستم بگم.
یادمه یه روزگاری بود مردم لااقل هرکار میکردن به زبونش نمیاوردن و بقیه رو بهش تشویق نمیکردن. هرچی بود برای خودشون نگه میداشتن!
بگذریم.
حالا چند نفر از مفاد این قانون (ماده 21 قانون جرائم رایانهای) اطلاع داشتن؟