ویتامین د۳
ویتامین D یکی از ویتامینهای محلول در چربی است که بدن ما برای رشد و استحکام استخوانها به آن نیاز دارد.
این ویتامین با کنترل تعادل کلسیم و فسفر، افزایش جذب فسفر و کلسیم از رودهها و کاهش دفع از کلیه، مانعِ بروز مشکلاتی همچون پوکی استخوان میشود.
این ویتامین نقش مهمی در فرآیند رشد سلولی و فرآیندهای مهم متابولیسمی بدن دارد.
امروزه در سراسر جهان بسیاری از افراد دچار کمبود ویتامین D هستند که اغلب تغذیهی نادرست و عدم دسترسی به نور خورشید دلیل آن است.
حداقل ۸۰٪ کودکان ایرانی به درجات شدید و بیش از ۹۰٪ از آنها به درجات متفاوتی دچار کمبود ویتامین دی هستند.
این ویتامین دوزهای متفاوتی داره. همونقدر که برای سلامتی مفیده ، مصرف سرخود و بیش از حدش خطرناکه.
افراد در معرض کمبود ویتامین د۳
شیرخواران
سالمندان
کسانی که از نور خورشید بی بهره هستن
کسایی که پوست تیره دارن
مواد غذایی دارای ویتامین د۳
زردهی تخم مرغ، ماهی های چرب مانند سالمون و تن و قزل آلا، جگر گوساله یا برخی از انواع پنیر و همچنین لبنیات، غلات، آبمیوه یا سایر نوشیدنیهای گیاهی غنی شده (مانند شیر بادام)
دوز مورد نیاز بدن بر اساس سن
بچه ها از زمانی که وزن بدنشان دو برابر وزن هنگام تولد می شود (بطور مثال: اگر وزن هنگام تولد 3 کیلو باشد ، از زمانی که وزن اش به 6 کیلو رسید) تا پایان 2 سالگی روزی 400 واحد ویتامین D3 نیاز دارد که بصورت قطره آ+د (قطره A+D) باید مصرف شود.
از 2 تا 12 سالگی: هر دوماه یک قرص 50 هزار یونیتی
از 12 تا 70 سالگی: ماهی یک عدد قرص 50 هزار یونیتی
از 70 سالگی به بالا: هر دو هفته یک قرص 50 هزار یونیتی