2777
2789
عنوان

لهجه ترکی تبریزی

122 بازدید | 19 پست

سلام، توی ترکی تبریزی همه بولورم میگن یا فقط مربوط به منطقه یا شهر خاصی هست؟

میدونم : بیلیرم / بولورم

بدونم میشه بیلیم (بولیم یا بولم هم هست!؟)

و دانسته ام یا فهمیده ام میشه بیلمیشم بولموشم هم هست یا نه؟

کلن همه ی افعال در ترکی تبریزی -اخ میگیرن در آخر یا -اَخ هم ممکنه بگین؟

کسایی که بولورم میگن مصدر فعل رو بیلماخ میگن یا بولماخ؟

بیلیرم شکل رسمی‌تر و رایج‌تر

بولورم  یک تلفظ محلی محاوره‌ایهست که در بعضی مناطق تبریز و شهرهای اطراف رایجه ولی نه همه‌جا

بیلمیشم   دانسته‌ام

بیلمیشدیم  می‌دانستم

بیلمیشم  در بعضی مناطق بیلموشام   بیلموشام هم گفته می‌شه لهجه محلی 

بولموشم یا بولموشام  شکل محاوره‌ای بعضی مناطق هست ولی رایج نیست و بیشتر شوخی‌آمیز یا تقلید لهجه‌س

در مصدر، فعل ترکی معمولاً به صورت -مک / -مک یا -ماخ / -ماغ ختم می‌شه:

• بیلمک / بیلماخ = دانستن
  • گتمک / گتماخ = رفتن
  • گل‌مک / گلمه‌خ = آمدن

🔹 در گویش تبریزی، -ماخ رایج‌تر از -مک هست، پس می‌گن:

👉 بیلماخ (نه بیلمک)

و در محاوره هم ممکنه شنیده بشه:

👉 بولماخ (محلی/غیررسمی)

اما اگه کسی می‌گه “بولورم”، لزوماً نگه “بولماخ”. ممکنه هنوز توی نوشتار از “بیلماخ” استفاده کنه. 

چت جی پی تی

اصولا تبریزیا آخره کلمات رو کش میدن 

مثلا ببین ترکی عادی میشه گَلیم ( اومدم)

تبریزی میشه گلیرم ( اومدم) 

عادی : قالیام / گدیوخ، یاخچیام( می مانم،میرم،خوبم) 

تبریزی : قالرام/ گدرخ، یاخشیام ( می مانم ، میرم،خوبم)

کلا خلاصه بگم قلیض تر و عمیق تر میگن 

زیباجانم...سوال حس ششم جواب نمیدم🙏🥰                   لطفا برای حاجتم یک صلوات بفرستید🥲🥲                          الهی حاجت روا بشید❤

یه تجربه بگم بهت. الان که دارم اینجا می نویسم کاملاً رایگان، ولی نمی دونم تا کی رایگان بمونه. من خودم و پسرم بدون هیچ هزینه ای یه نوبت ویزیت آنلاین کاملاً رایگان از متخصص گرفتیم و دقیق تمام مشکلات بدنمون رو برامون آنالیز کردن. من مشکل زانو و گردن درد داشتم که به کمر فشار آورده بود و پسرم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت که خدا رو شکر حل شد.

اگر خودتون یا اطرافیانتون در گیر دردهای بدنی یا ناهنجاری هستید تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

اصولا تبریزیا آخره کلمات رو کش میدن مثلا ببین ترکی عادی میشه گَلیم ( اومدم)تبریزی میشه گلیرم ( اومدم ...

و این رو هم اضافه کنم عزیزم که بعضن تلفظات محلی و منطقه ای هم باهم متفاوت هستن و در کل هر دو گویش زیبان🥰

زیباجانم...سوال حس ششم جواب نمیدم🙏🥰                   لطفا برای حاجتم یک صلوات بفرستید🥲🥲                          الهی حاجت روا بشید❤

تو یعضی شهرهای ترک زبان حرف ر تلفظ نمیشه و حرف ی بجاش تلفظ میشه که باعث میشه این لحجه تبریزی پیش بیاد مثلا گلیرم میشه گلییم و دوتا ی یکجا مخفف میشه و گلیم تلفظ میشه

سلامتی و خوشبختی دخترم
اصولا تبریزیا آخره کلمات رو کش میدن مثلا ببین ترکی عادی میشه گَلیم ( اومدم)تبریزی میشه گلیرم ( اومدم ...

متشکرم ولی یاخشی فکر میکردم اطراف اردبیل باشه چون زیاد شنیدم تبریزیا یاخچی میگن.

ولی سوالم این بود داخل خود تبریز بولورم میگن یا بیلیرم یا هردو ممکنه گفته بشه؟ البته منظورم تبریزیای خود شهره نه از شهرستان

متشکرم ولی یاخشی فکر میکردم اطراف اردبیل باشه چون زیاد شنیدم تبریزیا یاخچی میگن.ولی سوالم این بود دا ...

در تبریز نه یاخشی میگن نه یاخچی ! مرسوم یاخجی هست با ج 

در تبریز مطلقا بیلیرم گفته نمیشه و کسی هم بگه تبریزی نیست بولورم بولماخ مرسوم هست 

من بولدوم 

مثلا در شهرهای دیگه میگن گل بیرا ( بیا اینجا ) ولی ما در تبریز میگیم گل بورا

ای جان و ای جانان من ، ای عشق جاویدان من ، نامت طنین انداز شد ایران من ایران من 🧡

در تبریز به گلیم نمیگن گلیرم !‌

گلیم همون گلیم هست ( بیاییم ؟ )

فقط به گلیرم میگن گَرَم ( کلا ل و ی حذف میشه )

مثلا جاهای دیگه میگن گدیرم در تبریز میگن گِرَم 

در تبریز یاخشیام هم کسی نمیگه میگن یاخجیَم 

ای جان و ای جانان من ، ای عشق جاویدان من ، نامت طنین انداز شد ایران من ایران من 🧡

تو یعضی شهرهای ترک زبان حرف ر تلفظ نمیشه و حرف ی بجاش تلفظ میشه که باعث میشه این لحجه تبریزی پیش بیا ...

این لهجه شهرستان های مراغه عجبشیر میاندواب و ... هست که ر به ی تبدیل میشه گ به ج مثلا به گلیرم میگن جلییم !!! 

تو لهجه تبریز هرگز ر به ی تبدیل نمیشه

بیلیرم شکل رسمی‌تر و رایج‌تربولورم یک تلفظ محلی محاوره‌ایهست که در بعضی مناطق تبریز و شهرهای اطراف ...

با احترام ولی این متن مثل اینکه از هوش مصنوعی کاملا اشتباهه و چرت پرت گفته

باشه همه چرت میگن فقط تو بلدی

یعنی چی ؟ من لهجه ی خودم رو بلد نیستم ولی متنی که از هوش مصنوعی میگیری درسته؟ دلقک بازیا چیه

یعنی چی ؟ من لهجه ی خودم رو بلد نیستم ولی متنی که از هوش مصنوعی میگیری درسته؟ دلقک بازیا چیه

دلقک که قیافه نداشته ابله مگه بهت بی احترامی کردم نفهم 

هرکی کامنت گذاشته میای ایراد میگیری 

مگه فقط ترکی یه گویش وجود داره 

دلقک که قیافه نداشته ابله مگه بهت بی احترامی کردم نفهم هرکی کامنت گذاشته میای ایراد میگیری مگه فقط ت ...

من فقط به اطلاعات اشتباه ایراد گرفتم چون این لهجه ی خودمه من بلد نباشم کی باشه ؟ ضمنا ترکی هزار تا گویش هم داشته باشه مهم نیست چون لهجه و گویش تبریز یک نوعه چرا فشاری میشی میگم هوش مصنوعی کاملا اشتباه گفته کجا تو تبریز بیلیرم مرسومه هیشکی تو تبریز نمیگه بیلیرم 

من فقط به اطلاعات اشتباه ایراد گرفتم چون این لهجه ی خودمه من بلد نباشم کی باشه ؟ ضمنا ترکی هزار تا گ ...

۲. «بیلیرم» / «بولورم» و شکل‌های دیگه‌شون

• «بیلیرم» شکل استاندارد‌تر و ادبی‌تره از فعل «بیلماخ» (دانستن).
  • «بولورم» بیشتر حالت گفتاری و محاوره‌ای همون فعل هست که به جای «بیلیرم» استفاده میشه.
  • «بیلیم» هم وجود داره که فرم مصدری یا مضارع استمراری یا شخصی هست (مثلاً «من بدانم» یا «من دارم می‌دانم»).

چت جی پی تی