💧خانما لطفاً در هوای گرم این نکات رو فراموش نکنید (اگه براتون مقدوره)💧
سلام عزیزای دل؛
با توجه به گرمای شدید این روزا خواستم چندتا نکته ساده و ارزونقیمت رو بنویسم برای اونایی که مثل من هر روز باید از خونه برن بیرون، یا حتی چند بار رفتوآمد کنن. اینا چیزاییه که خودم تجربه کردم و کمکم کرده. شاید برای شما هم مفید باشه:
✅ ۱. آب بنوش، حتی اگه تشنه نیستی
بدنت تو گرما سریع آب از دست میده. سعی کن هر یک ساعت یه لیوان آب بخوری. اگه بیرونی، یه بطری کوچیک آب خنک همیشه همراهت باشه.
✅ ۲. چادر یا روسری نخی استفاده کن
پارچه نخی بهتر از پارچههای پلاستیکی عرق رو جذب میکنه و کمتر باعث گرمازدگی میشه. اگه چادر میپوشی، نخی سبک بهتره.
✅ ۳. کرم ضدآفتاب حتی اگه خیلی تو آفتاب نمیمونی!
یه ضدآفتاب ایرانی ساده هم بزنی خیلی بهتر از نزدنشه. مهم اینه که هر ۲–۳ ساعت تمدیدش کنی. (ضدآفتابهای دکتر ژیلا یا آردن قیمت مناسب دارن.)
✅ ۴. صورتتو بعد از برگشتن بشور
وقتی از بیرون برمیگردی، با آب ولرم و صابون ملایم (مثل صابون گلیسیرینه یا پن مخصوص پوست) صورتتو بشور تا عرق و آلودگی پاک بشه.
✅ ۵. آبرسان استفاده کن
اگه تونستی یه ژل آلوئهورا یا یه کرم آبرسان ایرانی مثل مای یا سیگل بگیری و شبها بزنی خیلی عالیه. پوستت نمیسوزه و خشک نمیشه.
✅ ۶. سایه پیدا کن، سریع نرو زیر آفتاب مستقیم
تا جایی که میتونی مسیرت رو از زیر سایهها انتخاب کن. اگه ایستادی جایی منتظر تاکسی یا اتوبوس، سعی کن زیر سایه واستی.
✅ ۷. لباس روشن و گشاد بپوش
رنگ روشن گرما رو جذب نمیکنه و لباس گشاد اجازه میده هوا جریان پیدا کنه و کمتر عرق کنی.
✅ ۸. یه بادبزن یا دستمال خنک همراهت باشه
یه بادبزن دستی خیلی کمهزینهست ولی فوقالعاده کمک میکنه. یا یه دستمال خیس توی نایلون بزار و تو کیف نگه دار، گاهی باهاش صورتتو خنک کن.
✅ ۹. مراقب سردرد و بیحالی باش
اگه احساس کردی گیجی، خستگی زیاد، یا سردرد داری، سریع یه جای خنک برو، آب بخور، استراحت کن. اینا نشونههای گرمازدگیه.
🩷 این کارا خرج زیادی نداره، ولی به خدا بدنمون نعمت خداست. نذار گرما پوست و جونتو خسته کنه.
اگه نکته دیگهای هست که شما انجام میدید، خوشحال میشم بنویسید تا همه استفاده کنن.