هر برنجی قلق خودش رو داره...پیشنهادم اینه که از چند روز قبل به اندازه خودتون درست کنید و قلقش رو بگیرید...اما توصیه عمومی
اگر به شفته شدن برنج حساسی...برنج رو نهایت ۱ الی ۲ ساعت خیس بزن...بعدشم آب رو جوش بیار و بعد برنج رو به آب در حال جوش اضافه کن...بزار کمی جوش بخوره گاهی آروم هم بزن که بهم نچسبن...مدام چکش کن...کمی ازش بگیر و بین دو انگشت اشاره و شصتت فشار بده...اگر با کمی مقاومت له شد...یعنی باید برش داری...یا اگر بدت نمیاد...بزار دهنت و با دندون تست کن...اگر حس کردی کمی سفت زیر دندوناته و اکثرش نرمه...میتونی آبکشش کنی...بعد آبکش کمی روش آب سرد بگیر...که هم شوک بگیره و هم اینکه نشاسته اضافش بره...بعدم تهدیگ و دمگذاشتن...برنجم به صورت کوه مانند بریز مثل کله قند های قدیمی...چند تا سوراخم تا تهش بزار...برنجم تو قابلمه بزرگتر بزار...که قابلمه کوچیک شل میکنه.
اینایی که گفتم رو قبلش تست کن...مثلا امشب یه مقدار ازش با همین روش بپز تا بفهمی اون مقدار سفتی مد نظرت برای برداشتن برنج چقدره.