اغلب ارتباطات ما سرشار از خشونته و بخاطر همین با اطرافیانمون به مشکل برمیخوریم. ارتباط بدون خشونت یه روش ارتباطیه که کمک میکنه با دیگران ارتباط بهتری داشته باشیم. این تکنیک، چهار مرحله داره.
فرض کنید مردی هست که اغلب تصمیمات مهم زندگی رو با اصرار و اجبار پیش میبره و حالا همسرش میخواد با این مرد صحبت کنه.
۱. بیان شفاف موضوع. اگر زن بگه "دیگه از این همه خودخواهی تو خسته شدم" یه ارتباط غلط رو کلید میزنه، چون داره مبهم حرف میزنه. باید واضح و شفاف بگه " توی یک ماه اخیر این سومین باریه که تصمیمی که به هر دوی ما مربوط بوده به تنهایی گرفتی و نظر من رو نخواستی"
۲. بیان احساس. توی این مرحله باید احساسی رو که از کار طرف مقابل مون در ما ایجاد شده بهش بگیم. " وقتی اینطوری اصرار می کنی که تصمیمات با نظر تو گرفته بشه من احساس بی ارزشی و حقارت میکنم"
۳. بیان نیاز. باید نیاز خودمون رو واضح بیان کنیم. " من نیاز دارم به نظرات من هم احترام بذاری "
۴. بیان خواسته. در مرحلهی آخر خواسته مون رو قاطعانه، محترمانه و شفاف بیان می کنم. " ازت میخوام هر موضوعی که مربوط به زندگی مشترک مون هست با من هم مطرح کنی و هر دو نظرات و ایدههامون رو مطرح کنیم و به یه تصمیم نهایی برسیم"
نکته: این نوع گفتوگو احتیاج به تمرین داره و هر دو نفر باید بخوان که یه ارتباط درست داشته باشن. 🌻