2777
2789
عنوان

کوروش ها در سلسله هخامنشی

771 بازدید | 17 پست

کوروش یکم:

فرزند چیش پیش و پدر کمبوجیه اول

پس از انکه گروهی از ریشه پارسوایی به سرکردگی هخامنش بر ایرانی های نواحی جنوب پارسوماش چیره شدند .

پسر هخامنش به نام چیش پیش در انشان حکمران شد کوروش اول فرزند چیش پیش و نوه ی هخامنش است.

از کوروش یکم در لوحه ای یاد شده که از ان برادرش اریامنه است.

ابن لوح نخستین نوشته ی تاریخی به دبیره ایرانی است که به سلسله هخامنشی اشاره میکند .این لوحه ، اریا‌منه، کوروش یکم و پدرشان چیش پیش را به هخامنش میرساند این لوح که از هگمتانه یافت شده چیش پیش را شاه انشان مینامد.

در این لوح اریا منه به روشنی از اهورامزدا راه میبرد و او را مسبب رسیدن انان به سرزمین پارس میداند

اریا منه به کوروش اول کنام پادشاه انشان و به خودش کنام شاه شاهان و شاه پارس را داده .

کوروش دوم :

کوروش بزرگ که اوازه ی او از خاور تا باختر این کره خاکی بر کسی پوشانده نیست نیز همان کوروش دوم پسر کمبوجیه اول و نوه ی کوروش یکم

بنیان گزار شاهنشاهی ایران است .

از روی منشور کوروش بزرگ میدانیم که او از اخلاف شاه هان محلی بوده که تا سه نسل بر قلمروی پارس حکومت میکردند .

او پس از چیرگی بر هگمتانه به بابل لشکر کشید به دستور کوروش بزرگ نیایشگاه ها مهراب ها در شوش و در شرق دجله ترمیم شده به گمان زیاد او شوش را قبل چیرگی بر بابل به دست اورده.

انتقال قدرت از اکباتان به پارس به روشنی در متون بابلی امده

زمانی که کروزوس پادشاه لیدیا از مرز کاپودوکیه با لشکرش گذشت ارتش کوروش بزرگ در پتریا به استقبالش رفت.

زمانی که کروزوس به دلیل زمستان و کمک گرفتن از بابل و مصر اسپارت عقب نشینی کرد .کوروش بزرگ او را دنبال کرد و پس از دو هفته محاصره شهر سقوط کرد .

با سقوط لیدیا دروازه تمام اناتولی عربی بر روی ایرانیان گشوده است .

در جنگ بابل نیز سپاه ایران و بابل در اوپیس با هم روبه رو شدند .

بنابر یک رویداد نامه بابلی :

در ماه تیشری ( شهریور و مهر ) وقتی کوروش بزرگ در اوپیس  درگیر ارتش بابل شد ،مردم بابل عقب نشینی کردند .

سپاه ایران پس از محاصره بابل نبونیید را وادار به تسلیم شدن کرد. مردم بابل نیز از کوروش بزرگ به عنوان پادشاه جدید در پایتخت استقبال کردند و به جز ترمیم نیایشگاه ها در اعلامیه ای زندگی شکست خوردگان را تضمین کرد .

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

بازسازی معبد اورشلیم و بازگرداندن بردگان یهودی از بابل  نیز به کوزوش بزرگ نسبت داده شده .

هرودوت و کتزیاس بر این باورند که کوروش دوم یا کوروش بزرگ در جنگ جان خود را باخته است.

کوروش بزرگ بلخ را تابع خود نمود و کوشید مرز ایران را فراتر از سغد برود و به ساحل سیحون برسد.

بنای زنجیره ای از دژ های هخامنشی در ساحل سیحون به کوروش بزرگ نسبت داده شده

کوروش بزرگ بخش عظیمی از اریانا ( افغانستان)  جنوب اسیا میانه ( ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان ) تسخیر کرد .

زیرا زمانی که داریوش اول به پادشاهی رسید این قلمرو ها جزو کشور های تابع او گنجانده شده

کوروش کوچک :

و اما کوروش کوچک ، او فرزند داریوش دوم و برادر اردشیر دوم است.

داریوش دوم پس از لشکر کشی فاجعه انگیز اتن به سیسیلی که باعث افت اتن شد به دو فرماندار خود به نام های تیسافرن و فارناباز دستور داد از یونانیان ایونی خراج بگیرن.

اما چون ابن دو فرماندار با هم رقابت شدید داشتن، داریوش دوم پسر کوچک خود ، کوروش ، را به جبهه غربی فرستاد  تا قدرت را بدست بگیرد.

در ابن هنگام اردشیر دوم به جای پدرش نشست اما برادر کوچک ترش کوروش که معترض بود خواست با جنگ قدرت را به دست بگیرد .کوروش کوچک با گروه‌ی از ایرانیان حامی خود و سپاهش در اسیای صغیر  به سوی نبرد با برادرش رفت .

ارتش شورشی کوروش کوچک در منطقه ای به نام کوناکسار در شمال بابل با لشکر اردشیر دوم روبه رو شد . و به سرعت شکست خورد.

و خود کوروش کوچک در میدان جنگ کشته شد

هزاران لایک به وجودت عزیزم 

مرسی از تاپیکای مفیدت واقعا جای این تاپیکا خالیه 😍😍😍😍

یه ازمون مهم دارم خودم کاربریمو بستم 😎 سراپا اگر زرد و پژمرده ایم     ولی دل به  پاییز  نسپرده ایم 😌😌.    «ناصر عبداللهی»
اتوسا زن بردیا و کمبوجیه بوده... اول زن بردیا بوده بعد که بردیا گم میشه یا میکشنش کمبوجیه زن خودش می ...

عزیزم من دوست ندارم وارد ابن بحثا بشیم 

هدف اصلی تاپیک یه چیز دیگست 

و من به این حرف شما باور ندارم 

عزیزم من دوست ندارم وارد ابن بحثا بشیم  هدف اصلی تاپیک یه چیز دیگست  و من به این حرف شما ...

حیفه تاپیکاتون به انحراف کشیده بشه همیشه قفل کنین مطالبو بذارین دوستداران تاریخ و فرهنگ غنی کشورمون مطالعه کنن 

وقتی بازه بعضی پستها بحثو کلا میکشونن به جاهای دیگه 

و اینکه همه مطالعات تاریخی عمیق مثل شما ندارن و ممکنه منابعشون سایت های زرد و کتب از رده خارج باشه

یه ازمون مهم دارم خودم کاربریمو بستم 😎 سراپا اگر زرد و پژمرده ایم     ولی دل به  پاییز  نسپرده ایم 😌😌.    «ناصر عبداللهی»