سلام بچه ها🙋🏻♀️
خیلی از دوستان گل ازم خواستن دستور یه کیک اسفنجی ساده رو براشون بذارم که مناسب فیلینگ باشه
کیک اسفنجی دستور های متفاوتی داره و من همیشه با این دستور درست میکنم که بافت فوق العاده ای داره
مواد لازم👇🏻
۴ عدد تخم مرغ درشت
۱ لیوان آرد
نصف لیوان شکر
۱ چهارم لیوان روغن مایع
۱ چهارم لیوان آب جوش (حتماجوش)
یک سوم قاشق چ خ وانیل
۱ قاشق مربا خوری بیکینگ پودر
۲ قاشق غذا خوری پودر کاکائو که باید ۲ قاشق از آرد رو بردارید و به جاش پودر کاکائو اضافه کنید
قالب گرد قطر ۱۸ + کاغذ روغنی
کاردک های خامه کشی و قیف و سینی گردان
اول فر رو با دمای ۲۲۰ درجه روشن کنید
بعد همونطور که گفتم ۲ قاشق ق خ از آرد رو کم کنید و به جاش ۲ قاشق پودر کاکائو رو اضافه کنید و بیکنیگ پودر رو هم اضافه کنید و همه رو ۳ الی ۴ بار الک کنید و کنار بذارید
۴ عدد تخم مرغ رو به همراه وانیل و شکر به مدت ۱۵ دقیقه با دور تند همزن میزنید تا حجمش چند برابر بشه (دقت کنید که باید حتمااااا ۱۵ دقیقه بزنید پس یه تایمر دم دستتون بذارید)
بعد از ۱۵ دقیقه حین زدن آب جوش رو اضافه میکنید و ۵ دقیقه دیگه اجازه میدید همزن کار کنه
بعد همزن برقی رو خاموش میکنید و روغن رو اضافه میکنید و با همزن دستی خیلی کم و آروم مخلوط میکنید و همزن دستی رو هم کنار میذارید
بعد مخلوط آردی که الک کردید رو طی دو مرحله به مایه اضافه میکنید و خیلی آروم از یک جهت با لیستک مخلوط میکنید تا گوله داخلش نمونه (دقت کنید ۸۰ درصد پف این کیک بخاطر تخم مرغی هست که فرم دادید پس حتما با لیستک و خیلی آروم کار کنید که پف تخم مرغ نخوابه)
بعد کف و دیواره های قالب رو چرب کنید و کفش کاغذ روغنی بندازید و مایه رو داخل قالب بریزید و به مدت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه داخل فر قرار بدید به هیچ عنوان قبل از ۴۵ دقیقه در فر باز نشه بعدش با یه خلال تست کنید و از فر خارج کنید
بعد بذارید توی دمای محیط کاملا سرد بشه بعد دورش رو با یه کارد آزاد کنید و برگردونید و کاغذ رو از تهش جدا کنید
وقتی کاملا خنک شد از وسط برش بزنید 👇🏻یه برش با دقت و صاف

بعد کمی کاپوچینو یا هات چاکلت درست کنید و با برس روی سطح کیک بمالید(برای لطیف تر شدن) بعد یک لایه خامه بکشید و روی خامه اسلایس موز بچینید و روی موز گردوی خرد شده بریزید👇🏻

بعد لایه دوم کیک رو بذارید و باز روی سطح لایه دوم رو با برس مرطوب کنید👇🏻

بعد با کمک قیف یک لایه خامه روی سطح و دیواره های کیک بزنید و با کاردک نازک و صاف کنید اگر قسمت هایی از کیک مشخص شد ایرادی نداره این آستر کشیه بذارید یخچال یک ساعت بمونه و باز خامه فرم بدید برای لایه دوم
لایه دوم رو هم به همون ترتیب بکشید منتها اینبار تمیز تر و صاف تر
بعدشم هر مدلی دوست داشتید تزیین کنید من روی کیک هامو معمولا شکلات یا گاناش میدم و از رنگ و فوندانت استفاده نمیکنم 👇🏻

نوش جان❤️
این کیکی که دستور گذاشتم یه کیک ۴ نفره اس
پ.ن:👇🏻
(۱)لطفا اندازه ها رو کم و زیاد نکنید و جایگزین نکنید تا به نتیجه مطلوب برسید
(۲)در خصوص خامه خودتون صلاح میدونید که چی استفاده کنید فقط بدونید خامه باید اونقدر زده بشه که براق نباشه کاملا مات باشه و وقتی ظرف رو برمیگردونید از کف ظرف تکون نخوره
(۳)برای لایه میانی و آستر کشی یکبار به اندازه خامه فرم بدید و برای لایه دوم مجدد خامه تازه فرم بدید تا آب نشه خامه به محض فرم گرفتن نهایتا ۱۰ دقیقه توی یخچال حالت اولیه اش رو حفظ میکنه
مانا باشید🌱