2777
2789

شناسایی مسئله: این مرحله ممکن است بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد اما همیشه شناسایی مسئله کاری ساده به شمار نمی رود. در پاره ای از اوقات، افراد درگیر در یک مسئله ممکن است به اشتباه تنها بخشی از مسئله را به عنوان مشکل در نظر بگیرند. این امر می تواند موجب شود تا افراد تلاش ناکافی و یا گاها بی ثمر را برای حل مشکل انجام دهن

الان که دارم اینو برات می‌نویسم، کاملاً رایگانه، ولی واقعاً نمی‌دونم تا کی رایگان بمونه!
من و دخترم بدون حتی یه ریال هزینه، یه ویزیت آنلاین از متخصص حرفه‌ای گرفتیم. کامل بدنمون رو آنالیز کرد، تک‌تک مشکلات رو گفت و راه‌حل داد.

خودم کمر و گردنم خیلی مشکل داشت، دخترم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت… و باورت میشه؟ همه‌ش رو درست کردیم!

اگه تو یا یکی از عزیزات مشکلات اینجوری دارید، همین الان تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

چرا» برای ۵ مرتبه به ما کمک می‌کند تا بتوانیم اصل مشکل را بهتر تشخیص بدهیم برای مثال فرض کنید مشکل شما این است که وب‌سایت کسب‌وکارتان به اندازه‌ی کافی بازدید ندارد.

چرا بازدید در حال کاهش است؟ چون محتوای وب‌سایت برای خوانندگان جذاب نیست.چرا محتوای وب‌سایت برای مخاطبان جذاب نیست؟ چون با نیازها و علایق خوانندگان تطابق ندارد.چرا محتوای وب‌سایت با نیازها و علایق خوانندگان تطابق ندارد؟ چون ما درک مناسبی از خوانندگان‌ نداریم.چرا درک کافی از خوانندگان‌ نداریم؟ چون ما هیچ تحقیقی در این حوزه انجام نداده‌ایم.چرا هیچ تحقیقی انجام نداده‌ایم تا خوانندگان‌مان را درک کنیم؟ چون هیچ منبعی برای تحقیق نداریم

توجه داشته باشید که ما فقط تفکر عمودی را اجرا کردیم تا یک مشکل احتمالی را ریشه‌یابی کنیم که در این مثال محتوای غیرجذاب وب‌سایت است. اگر فکر می‌کنید که احتمالا دلیل دیگری برای کاهش بازدید وجود دارد،‌ باید مجموعه‌ی دیگری از «۵ چرا» را اجرا کنید. با این روش می‌توانید مهارت‌های تفکر منطقی خود را تقویت کنید تا فقط ظاهر مشکل را نبینید

برای اینکه بتوانیم با مسائل به شیوه صحیحی مقابله کنیم باید بتوانیم به طور صحیحی آن ها را تعریف کنیم. تعریف درست یک مسئله، اینکه بدونیم مسئله چیست و می خواهیم به چه چیزی برسیم تا حد زیادی به حل مشکل کمک می کند. یک تعریف خوب از مسئله ۴ ویژگی دارد.

عینی باشد.

اختصاصی باشد.

قابل سنجش باشد.

دست یابی به هدف ممکن باشد.

فرض کنید دانش آموزی در درس ریاضی مشکل دارد. صرف اینکه بگوید من با این درس مشکل دارم یا ریاضی سخت است  و یا من این درس را یاد نمی گیرم نمی توان گفت مشکل خود را تعریف کرده است. زیرا این تعاریف مبهم هستند و کمکی به یافتن راه حل نمی کنند. همان طور که گفتیم مسئله باید عینی و اختصاصی تعریف شود. یعنی این دانش آموز دقیقا بگوید کدام مبحث را یاد نمی گیرد؟ مثلثات؟ مشتق یا مثلا با فرمول ها مشکل دارد و نمی تواند آن ها را حفظ کند. اگر در مبحث مثلثات مشکل دارد دقیقا مشخص کند که کدام قسمت از این مباحث برای وی مشکل آفرین شده است.