2777
2789

سلام دوستاي عزيز

دوست دارم تجربياتمو در اختيارتون بذارم شايد بدرد كسي بخوره به خصوص به درد اشخاصي مث خودم كه بشدت وحشت دارن.

من ديروز عصر ، دندان عقل فك پايين مو كه بصورت نفهته بود جراحي كردم .

دقيقا يك هفته بدليل چكاپ هاي قبل بارداري مجبور به مراجعه به دندان پزشك شدم، اينم بگم كه من تا به اين سن جز معاينه هيچ كار دندان پزشكي نداشتم و خدارو شكر تاحالا دندوني درست نكرده بودم .

بالافاصله بعد از معاينه دكتر گفت بايد يكي از دندان هاي عقل تو جراحي كني چون نهفته بود و فقط يه نقطه كوچيك ازش از لثه بيرون زده بود . بنابراين عكس نوشت و بعد از مراجعه به راديولوژي و ديدن عكس توسط دكتر ، دكترم توصيه اكيد كرد كه  اين جراحي نه تنها كار من نيست بلكه كار دكتر متخصص جراح فك و صورت هستش چون ريشه دندان نزديك به اعصاب لب پايين ومماس با استخوان فك هستش و اگه درست جراحي نشه خطرناكه. خلاصه من با ترس و وحشت روانه مطب دكتر متخصص شدم .

دكتر بعد از ديدن عكس و معاينه گفت اين عكسي كه گرفتي بدرد تشخيص من نميخوره . بايد حتما يك عكس CBCT از دهانت بگيري چون محل دندون خطرناكه و بنظر ريشه تو كانال عصبي هست و فقط با اين عكس جديد قابل تشخيصه كه اگر ببينيم ممكنه با درآوردن دندون بطور كامل به اعصاب لب پايينت آسيب ميرسه ممكنه سري و بي حسي دائمي و ابدي بده و مجبور ميشيم حين جراحي فقط تاج دندون و برداريم و ريشه رو باقي بزاريم . بنده باز هم با ترس و وحشت دوچندان شده راهي راديولوژي شدم و اينبار برخلاف دفعه قبل كه با دفترچه تامين اجتماعي 32900 هزار تومن هزينه داده بودم . مجبور به پرداخت 1200000 هزار تومن ناقابل شده و عكس و بعد از يك ساعت از راديولوژي گرفتم و چون دير شده بود ديگه فرصت مراجعه به مطب نشد .

ناگزير بعلت نبودن دكتر يك بازه ي يك هفته اي رو مجبور به تحمل شدم . اينم بگم كه دندان من نه درد داشت نه فشار و نه پوسيدگي . كاملا سالم و بي آزار. تمام اين يكهفته رو من خون به جيگر خودم و همسرم و كل خانوادم كردم بسكه ناله كردم و گريه كردم كه من از جراحي ميترسم .

بالاخره روز موعود رسيد . يعني همين ديشب ساعت 7 عصر . خدا شاهده با دستاني يخ كرده و شكمي خالي از غذا (بدليل استرس هيچي از گلوم پايين نميرفت) و پاهايي لرزان و چشمايي كه اشك توش حلقه زده بود و التماس به همسرم كه تورو خدا بيخيال شو من كه دردي ندارم روانه مطب شدم . اونم مستقيم از محل كار . با همون يونيفرم شركت . چون ميدونستم اگر پام به خونه برسه ممكنه پشيمون بشم . اينم بگم شب قبلش تا صبح درست نخوابيده بودم و همش كابوس ميديدم .

خلاصه دكتر تا عكس و ديد گفت نه خدارو شكر گويا ميشه كل دندون و خارج كرد و بلافاصله گفت بخواب رو يونيت . با حال زار و لرزشي كه ديگه تبديل به رعشه و تيك عصبي شده بود رو يونيت خوابيدم . دكتر بقدري مهربون بود كه حد نداره كلي توضيح داد كه هيچي حس نميكني و فقط سوزن بي حس كننده ممكنه اذيتت كنه . البته اين برا مني كه ترسي از آمپول ندارم اصلا مهم نبود . اول دوتا آمپول تو لثه ام تزريق كرد و گفت پاشو برم كاراتو بكن و تشكيل پرونده بده .

با دستاي لرزون و استرس فوق بالا رفتم پيش منشي . بهم يه قرص ژلوفن داد خوردم و مدارك مو كامل كردم و رضايت نامه مو پر كردم . همسرمم تمام مدت قوت قلب ميداد كه هيچي نميشه نترس درد نداره .

خلاصه يه ده دقيقه اي نشستم و دكتر صدام زد ديگه يه جورايي تسليم شده بودم و دچار خنده ي عصبي شده بودم با لب و دهن بي حس هي هرهر به دكتر و همسرم ميخنديدم . دكتر باز چندتا بي حسي ديگه تزريق كرد فك كنم حدودا 5 جاي ديگه زد و در نهايت دوتام به ريشه زبونم تزريق كرد . فقط گز گز و حس ميكردم و دردي نداشت تزريقات . بعد دستيار دكتر كه دو نفر بودن يكي شون بهم دهانشويه داد گفت سي ثانيه غرغره كن و تخليه اش كن . لب و بيني و صورت و چونه مو با بتادين شستشو دادن . بعدم صورتمو با پارچه استريل پوشوندن لباسمم همين طور يه ملحفه مانندي كشيدن روم . بعد شروع كردن به چيدن ابزارها رو سينه ام . طفلك دستيار دكترم يه دختر جوون بود كه مرتب بهم دلداري ميداد ميگفت نترس. اون لحظات ديگه كاملا خودمو باخته بودم و فقط صلوات ميفرستادم و از خدا ميخواستم كمكم كنه تحمل كنم . دكتر اومد و گفت فقط دستاتو تكون نده . بعدم پزسيد خوبي ؟ چيزي حس نميكني ؟ گفتم نه .

شروع شد . من چشامو بستم كه چيزي نبينم . ساعت و ديدم 7:10 دقيقه بود. حسم ميكنم اول با تيغ لثه رو بريد . قبلش بهم توضيح داده بود كه براي كشيدن راحت تر مجبوره اطراف دندون و با مته بتراشه و من هيچ دردي حس نميكنم جز اينكه ابزار و صداهارو حس كنم . خلاصه مته رو روشن كرد و شروع كرد به تراشيدن حدود 7-8 دقيقه اي طول كشيد . صداي مته رواني كننده بود اما هيچي نميفهميدم . فقط فشار زيادي تو دهنم حس ميكردم . و مته اي كه محكم داشت دندونمو ميتراشيد . همش منتظر درد بودم و چشامو فشار ميدادم . طفلك دكتر هي قطع ميكرد ميگفت خوبي ؟ درد داري ؟ ميگفتم نه . فقط چندشم ميشه . اونم نه عادي با بي حسي كه زبونم داشت مث لالا حرف ميزدم . دكترم ميخنديد ميگفت ديگه اگه چندشتم نشه كه خيلي خوشبحالته . دستيارشم مرتب ساكشن ميكرد .

بعدم از حدود 10 دقيقه مته خاموش شد. بعدم حس ميكردم كه داره با يه وسيله مث سر پيچگوشتي ميزنه زير ريشه كه لق بشه . بعد از دستيارش انبر خواست و من فقط حس ميكردم داره دندون و به آرومي ميكشه بيرون و آخرشم با يه صداي تقي انداختش تويه ظرف فلزي . واي انگار دوباره از مادر متولد شدم .

ادامه در نظرات ...

خدايا من باور دارم كه ثمره ي عشق من و همسرم را سالم در آغوشم قرار ميدهي . آمين  

تمام مدت ازم ميپرسيد خوبي ؟ دردي كه نداري منم ميگفتم نه . اما آخرش يه حركتي كرد كه نميدونم چي بود يكم درد حس كردم و ناله كردم خودش بنده خدا گفت ببخشيد ديگه تموم شد الان بخيه ميكنم.

خدارو شكر بخيه ها جذبي بودن و قبلش برام توضيح داد تا كاملا بيفتن حدود 3 هفته طول ميكشه . پروسه بخيه زدنم شايد 6-7 دقيقه طول كشيد و در اين حين مرتب دستيار درحال ساكشن بود . بعدم كه بخيه زدن تموم شد با يه سرنگ بزرگ كه سرشو بريده بود مايع شستشو رو با شدت پاشيد رو زخم . به همسرمم نشون داد كه بعد از هر وعده غذايي بايد همين شكل شستشو بشه .

دكتر يه گاز استريل و با فشار گذاشت روي زخم و گفت تا يكساعت فشارش بده و وقتي گفت تموم شد انگار خدارو بهم دادن . خنده ام گرفته بود كه من يكهفته زندگي و به همه زهر كرده بودم براي اين كار ؟؟؟

درسته روند خيلي چندش آور و زجر آوري بود اما من هيچچچچچچ گونه دردي نشكيدم . دكتر گفت با احتياط بلند شو . اما من هيچ سرگيجه ام نداشتم و باخنده پاشدم . گفت ديدي درد نداشت ؟ گفتم خدا عمرتون بده دكتر دستتون درد نكنه . ممنونم.

با كمك دستيار دكتر صورتمو كه بتاديني بود شستم و رفتم براي تسويه . تو اين فاصله ام دكتر داشت نسخه مو مينوشت و گفت بيا برات مراقبت هاي بعد از جراحي و توضيح بدم .

هزينه اش شد 600 هزار تومن ناقابل . اما واقعا كارشون عالي بود ، تميز و دقيق با دستيارهاي مهربون و دكتري خوش اخلاق و حاذق . من با كمال ميل و رغبت و كلي قدرداني مبلغ و پرداخت كردم . خانم دستيار يه كيسه يخ بهم داد كه بزارم روي لپم و يه پاكت كه توش دستورالعمل هاي مراقبت نوشته شده بود و يه سرنگ سربريده بزرگ براي تخليه مايع شستشو .

دوباره رفتم پيش دكتر . با خنده به خانم دستيار دومي گفتم ميشه دندونمو بدين ببرم ؟؟ گفت نه به اون ترست نه به الانت . خلاصه اونو پيچيد تو گاز استريل و گذاشت تو يه كيسه و داد دستم . خيلي كوچولو شده بود بنده خدا فك كنم چند ميلي تراشيده بودنش اما ريشه قوي و محكم و بلندي داشت .

مراقبت هايي كه نوشته شده بود و بازم توسط خود دكتر توضيح داده شد بهم ايناست :

• قبل جراحي يك قرص ژلوفن مصرف شود كه تو مطب بهتون ميدن .
  • بعد از تمام شدن جراحي گاز استريل حداقل يك ساعت روي زخم بمونه بعد آروم برش داريد ، خونابه و آبد دهان و بهيچ وجه تف نكنيد و فقط قورت بديد .
  • از شستن دهان تا چندساعت خودداري كنيد ولي بعد از اون ميتونيد با سرم نمكي رقيق(سديم كلرايد9/0) و سرد بشوريدش .
  • بعد جراحي تا 4-5 روز ورم داريد كه ميتونيد با كمپرس يخ التيامش بديد . فواصل گذاشتن كيسه يخ هر 5 دقيقه يكبار روي صورت هستش و شب ها براي جلوگيري از ورم سرتونو رو بالش بلند بزاريد .
  • داروهاي تجويز شده اعم از مسكن يا چرك خشك كن تا آخرين دونه و سر ساعت مصرف شود .
  • تا 48 ساعت غذاهاتون سرد و نرم و بدون نياز به جويدن باشه .
  • چند ساعت بعد جراحي كل دندانها رو مسواك بزنيد و با دهان شويه شستشو بديد .
  • با يك سرنگ سر بريده و بزرگ و بلند با فشار محلول سرم شستشو رو بعد از هر وعده غذايي روي محل جراحي تخليه كنيد تا مانع ماندن غذا و عفونت شود .

نسخه اي هم كه دكتر برام نوشت شامل يك سرم سديم كلرايد 9/0 كه براي شستشو هرروزه محل زخمه ، يك دهان شويه كلرهگزيدين 2/0 كه هر 12 ساعت بعد مسواك بايد استفاده بشه ، دو بسته كپسول نوافن هر 8 ساعت مصرف بشه ، يك آمپول دگزامتازون كه بلافاصله بعد جراحي بايد تزريق بشه . همين و بس . به من چرك خشك كني داده نشد و تا الان كه حدود 12 ساعت داره ميگذره اثري از درد و عفونت ندارم .

خدائيش و ميگم با خنده و دندون عقل كنده شده در دست از مطب خارج شدم و به تمام كسايي كه مث من فوبيا دارن ميگم خيالتون تخت . واقعا دردي نداشت . همين و بس دوستان عزيزم.

یه چیزی بهت بگم؟ همین الان برای خودت و عزیزات انجام بده.

من توی همین نی نی سایت با دکتر گلشنی آشنا شدم یه کار خیلی خفن و کاملاً رایگانی دارن که حتماً بهت توصیه می کنم خودت و نزدیکانت برید آنلاین نوبت بگیرید و بدون هزینه انجامش بدید.

تنها جایی که با یه ویزیت آنلاین اختصاصی با متخصص تمام مشکلات بدنت از کمردرد تا قوزپشتی و کف پای صاف و... دقیق بررسی می شه و بهت راهکار می دن کل این مراحل هم بدون هزینه و رایگان.

لینک دریافت نوبت ویزیت آنلاین رایگان

از زایمانم پیچیده تر بود😂  خداروشکر راحت شدی

واقعا براي من از زايمانم ترسناك تر بود . خدارو شكر كه تموم شد اين كابوس   

منم 2 دندون عقل پایینم رو کشیدم. و دقیقا مال منم تو عصب صورتم بود و هیچ دکتری کار منو قبول نمیکرد چون همه میگفتن ممکنه نصف صورتت فلج بشه. و از اونجایی که من دندون عقلم دوشت به بقیه دندونام فشار وارد میکرد خیلی درد داشتم حتی درد هم به گوشم کشیده بود چاره ای جز جراحی نداشتم . فقطیه دکتر جراح فک و صورت بود که کارم رو قبول کرد. برای دندون اولی که رفتم خیلی ترسیده بودم. بهم چندتا بی حسی زد که فقط اولیه یه کوچولو سوزش داشت و بقیه رو حس نکردم بعدم دندونم رو خرد کرد و کوچولو کوچولک خردهارو کشید بیرون. فقط صدای خرد شدن ددونم خیلی ترسناک بود و فشار زیادی به فکم وارد کرد ولی اصلا درد نداشت. برا دومی هم همینطور بود با این تفاوت که تا 1 ماه حس بویایم و چشاییم از بین رفته بود. اون موقع تازه عقد کرده بودم و مامانم انقدر گریه میکرد برام که حد نداشت. اخه من خیلی خیلی حس بویایی و چشایی قوی دارم، تا حالا کسی رو مثل خودم ندیدم. بعد فکر کن طعم هیچ غذایی رو حس نمیکردم. اگر بهم اب نمک هم میدادن فکر میکردم اب عادیه. رفتم پیش دکترم معاینم که کرد گفت یکم به عصبت اسیب رسیده ولی زیاد نیست و ترمیم میشه تو چند هفته اینده. بعد یک ماه حس هام برگشت 

اول بگم لایکت کردم چون همه ی مطلب رو یه جا تایپ کردی و دق ندادی, ممنون 😁❤

دوم اینکه منم چندسال پيش یکی از دندونای عقلمو جراحی کردم ک البته ب سختی جراحی شما نبود, ولی خییییلی درد کشیدم. تموم لثه های دورتادور اون دندونم تا چند روز از شدت خونمردگی سیاه بود. جوری ک با وجود خوردن قرص ژلوفن مث چی گریه میکردم از درد فک و لثه... گوشه های لبم بخاطر فشار دست دکتر پاره شده بود (مث جوکر😂) 

خلاصه ک خاطره ی بدی مونده برام. خداروشکر شما جراحی خوبی داشتی 🌸

چادرعزیزم تو فرم عاشقی و تاج بندگی منی , هرکه مرا ببیند میفهمد من عاشق حضرت مادر شده ام...
مرسی بهم قوت قلب دادی میرم انجام میدم

خواهش ميكنم عزيزم . حتما برو و خيالت راحت باشه كه هيچ دردي حس نميكني .   

دندون عقل من نیمه نهفته اس.....باید جراحی کنم،خیییییلی میترسم😭😭😭😭

من اينارو نوشتم كه ديگه نترسي ديگه عزيزم