2777
2789
عنوان

دوستان مذهبی، رفقای ملی

16173 بازدید | 368 پست
سلام دوسی ها !!!!!
چند وقت بود به این فکر می کردم که چرا در جامعه ایرانی (که همیشه همراه با مذهب بوده )در یکی دو قرن اخیر مذهب و مقید بودن به امور مذهبی (هر مذهبی)مساوی با تحجر شناخته شده و یا اینکه چرا روشنفکری یا آزاد اندیشی (درحالیکه متفکران و آزادی خواهان مسلمان کم نبودند)مساوی با بی دینی و لاقیدی شمرده شده؟؟؟!!!!!به طوری که اگر کسی می خواست مومن باشه خشن و خشک می شد ویا اگر خشن و خشک نبود از سوی دیگران متهم به خشونت و تحجر می شد.
و اگر می خواست راه تفکر و اندیشه رو در پیش بگیره از نظر ظاهری تقیدش رو در دین از دست می داد یا اگر هم مقید بود دیگران او رو متهم به لامذهبی می کردن.
تا الان هم همین روش تا حدی ادامه داره و در هر دوره ای با توجه به غلبه سیاسی و اجتماعی یکی از دو گروه، یکی از دو حالت بروز و ظهور بیشتری داره و دیگری تحت اذیت و فشار اجتماعی واقع می شه.
گرچه الان بیشتر فقط اسم و تظاهری از روشنفکری معروف و دینداری باقی مونده.و بیشتر برای توهین به طرف مقابل به کار می ره البته به استثناء شما عزیزان !!!!!!
راستی چرا مگر دینداری با آزاد اندیشی وتفکر و آزادی با دین تقابل و تعارض دارن که نمی تونیم روشنفکر دین دار یا متدین روشنفکر داشته باشیم و برای داشتن یکی باید دیگری رو کنار بگذاریم.البته کسانی هم که تعارضی بین این دو امر نمی بینند و به راحتی با هر دو بحث کنار میان هم کم نیستند.
برای همین تصمیم گرفتم اول معنی از تحجر و روشنفکری به دست بیارم و بعد به تاریخچه این موضوع بپردازم تا موضوع برای من و دوسی های خواننده روشن بشه تا حداقل معنی فحشی که به هم می دیم رو بفهمیم!!!!!!!!

همه این مطالب نظر شخصی منه.پس اگر دوستان نظر دیگه ای دارن حتما بگن!!!!

حتما ادامه دارد.......
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝

بچه ها بعد مدت ها جاریمو دیدم، انقدررررر لاغر شده بود که اولش نشناختمش!
پرسیدم چیکار کرده که هم هرچیزی دوست داره میخوره هم این قدر لاغر شده اونم گفت از اپلیکیشن زیره رژیم فستینگ گرفته منم زیره رو نصب کردم دیدم تخفیف دارن فورا رژیممو شروع کردم اگه تو هم می‌خوای شروع کن.

این از تاثیرات ترکیب دین و سیاست تو یه مملکته ...
رَبّ هَبْ لی مِنْ لَّدُنْکَ ذُریَّتة الطَیِّبة اِنَّکَ سَمیعُ الدُعا «پروردگارا از جانب خود به من ذریه ای پاک عطا کن ؛ همانا که تو شنونده دعا هستی»
من در داخل کشورم یک بی دین هستم و در خارج از کشورم یک متحجر

این حرفی بود که شریعتی زده

به نظرم چون همممون متعصب هستیم جایی برای تفکر مخالف تو ذهنمون نداریم اگه احترام به تفکر مخالف بود گالیله هیچ وقت سوزانده نمیشد در حالیکه حرفش هم درست بود

ریشه اعتقاد از آنجا خشک میشود که بخواهند تحمیلش کنند ... برتولت برشت 
حالا اون گالیله مال دوران رنسانسه......تو مملکت خودمون مگه کسی حق بیان عقیده مخالف داره؟؟ مثل همون گالیله می سوزوننش
رَبّ هَبْ لی مِنْ لَّدُنْکَ ذُریَّتة الطَیِّبة اِنَّکَ سَمیعُ الدُعا «پروردگارا از جانب خود به من ذریه ای پاک عطا کن ؛ همانا که تو شنونده دعا هستی»
کاش این مبحث تو فراقت عید مطرح میشد تا با جسمی نخسته و خیالی آسوده و فکری آزاد منم باهاتون صحبت می کردم که این موضوع دغدغه منم هست

فی الحال خواننده شما می مونم تا قوتی دوباره
امیدوارم که بحثی شیرینو بدون توهینو دل شکست و با سر انجام داشته باشین
اللهم عجل لولیک الفرج
فقط یک جمله برای روشن تر شدن مسیر بگم
بهتره اول با معانی مورد نظر در مورد کلمات کلیدی بحث و مفاهیم اصلی به یه توافق و جمع بندی برسید چون خیلی از لغات و کلمات دچار استحاله شدن و ازشون برداشتی غیر از معنای اصلیشون میشه
مثلا گمونم هر کس شروع به دفاع از دین و اعتقادات کنه حتما جزو طرفداران نظامه و هر کس به نقد دین و دینداری بپردازه ضد نظام و حکومت معرفی بشه
اینطور نیست
نکته دوم اینکه اینجا کرسی و تیریبون دانشگاهی نیست و اولویت با حفظ جو دوستانه مادرانه و خواهرانه این مکان مجازیه عزیزه پس خواهشا در مخاطب قرار دادن همدیگه و پاسخگویی به هم و انتخاب جملات این رو در نظر بگیریم
یا علی
اللهم عجل لولیک الفرج
با گوش جان نیوووووش میکنم

بهتره بحث منظم پیش بره و به دور از حالت مجادله ای اول مفاهیم تعریف شن .. استارتر زحمتشو میکشه دیگه.. حتما یه مطالعه ای داشتین که بحثو شروع کردین
مشکل دنیا این است که احمق ها کاملاً بخود یقین دارند، در حالیکه دانایان سرشار از شک و تردیدند (برتراند راسل)
نظر من اینه که تعصب مادر همه کوته فکر ی ها و جنگها و اصرار های بی پایه روی تقدس و برتری یک انسان یا یک دینه
هیچ چیزو هیچ کس نباید اونقدر در جایگاه تقدس بشینن که نشه نزدیکشون شد
حتی وجود خداوند هم از شک و تردیده مبرا نیست چه رسد به مخلوقاتش
چه پیامبران چه امامان
ولی متاسفانه نود درصد اوقات کوچکترین اشاره ای خارج از چارچوب تنگ و ترش تعصب به دین و پیامبرو و قران و امام
جنگ جهانی به بار میاره
پس اولین چیز رها شدن از تعصبه
شیخی به زنی فاحشه گفتا :مستی!
هرلحظه به دام یک کسی پا بستی
گفتا شیخا! هرآنچه گویی ،هستم
اما تو؟چنان که می نمائی ،هستی؟