2821
2789
عنوان

دلبستگی ناایمن

309 بازدید | 5 پست

یکی از دشوارترین و در عین حال رایجترین ترکیبهای دلبستگی_ناایمن، رابطه میان فرد اضطرابی و فرد اجتنابی است. این روابط اغلب با کشش اولیهی شدید آغاز میشوند، اما خیلی زود وارد چرخههایی از سوءتفاهم و فرسایش هیجانی میشوند.

فرد اضطرابی به نزدیکی، اطمینان و حضور هیجانی نیاز دارد و در مواجهه با فاصله، فعالتر و نگرانتر میشود. در مقابل، فرد اجتنابی نزدیکی زیاد را تهدیدی برای استقلال خود تجربه میکند و برای تنظیم هیجان، به عقبنشینی و فاصلهگذاری پناه میبرد.

هرچه اضطرابی نزدیکتر میشود، اجتنابی دورتر میشود و هرچه اجتنابی دورتر میشود، اضطراب اضطرابی تشدید میشود.

این چرخه معمولاً از دو راهبرد متفاوت برای احساس امنیت شکل میگیرد. اگر این الگو آگاهانه دیده نشود، رابطه به میدان تعقیب و گریز تبدیل میشودجایی که یکی همیشه احساس کمتوجهی میکند و دیگری خفگی.

با این حال، این ترکیب الزاماً محکوم به شکست نیست. وقتی هر دو طرف مسئولیت هیجانی خود را بپذیرند، نیازهایشان را شفاف و بدون فشار بیان کنند و بهجای واکنشهای خودکار وارد گفتوگوی آگاهانه شوند، امکان حرکت تدریجی بهسمت دلبستگی امنتر فراهم میشود. رابطه زمانی ترمیم میشود که طرفین بفهمند مسئله ما علیه هم نیست، بلکه الگو علیه ما ست.

در نهایت، رابطهی اضطرابی–اجتنابی بیش از آنکه دربارهی «کمدوستی» یا «زیادیخواهی» باشد، روایت دو زخم متفاوت از ناامنی است. هر دو نفر بهدنبال احساس امنیتاند، اما مسیرهای ناآشنایی را انتخاب میکنند. زمانی که این تفاوتها دیده، نامگذاری و فهمیده شوند، رابطه میتواند از بازتولید رنجهای قدیمی به فضایی برای رشد و ترمیم تبدیل شود؛ جایی که نزدیکی نه تهدید است و نه فاصله نشانهی طرد، بلکه هر دو به انتخابی آگاهانه و قابل گفتوگو بدل میشوند

دنیا، مجموعه ای از تراژدی ترین اتفاقات رمانتیک است.....

سلام دخترا، من چند ساله از سامان‌لعیا خرید می‌کنم و همیشه هم از کیفیت و تنوع کارهاش راضی بودم. چون اینستا نیست، الان کانالشون رو توی بله فعال کردن و بیشتر مدل‌هاشون رو اونجا می‌ذارن با تخفیف و شرایط اقساطی.

گفتم اگه کسی دنبالشون می‌گرده، از اینجا می‌تونه پیداشون کنه

تلخ بود ولی حق بود . خودم داخل داستان مزخرفی مثل همین زندگی کردم

امیدارم خارج شده باشید از این داستان.

امیدارم خارج شده باشید از این داستان.

بله خدارو شکر خارج شدم خیلی زود . آدمی نیستم که بخوام خودم رو به کسی تحمیل کنم .

خواستم از طرف اون شخص بود اما وقتی من هم متمایل شدم شروع به فرار و فاصله کردن من هم کنار کشیدم

بله خدارو شکر خارج شدم خیلی زود . آدمی نیستم که بخوام خودم رو به کسی تحمیل کنم . خواستم از طرف اون ش ...

بهترین رابطه رو از این پس براتون آرزو دارم. با انسانی که لایق شما باشه

2823
2791
2779
2792
پربازدیدترین تاپیک های امروز