امروز که در تدارک نهار برای ان دو دوست قدر شناستان هستید،درجایگاه بهترین اشپز دنیااا مینشینید و برای انها بهترین غذای دنیا را با بهترین طعم و عطر تهیه میکنید و سنگ تمام میگذارید در حالی که شاید اولین باری که برایشان اشپزی کرده بودید مثل همیشه که برای خانواده میپزید انقدرا هم مهم نبود که بهترین غذا باشد .تا حدودی تلاشتان را کردید که مهمان از مهمانی شما خاطره ی خوش داشته باشد اما حالا کاملا تفاوت دارد شما دو مهمان دارید که میدانید تصور انها از شما این است که بهترین اشپز دنیایید و بهترین دست پخت را دارید..ایا غیر از این است که در جایگاهی که انها به شما داده اند قرار میگیرید و همانی میشوید که در تصورات زیبایشان بود ؟؟؟؟؟؟
این است معجزه ی تشکر و قدر دانی و تشویق و تلقین از ان صفتی که دوست دارید همسر یا فرزندتان یا هر یک از اطرافیانتان در خود تقویت کنند ..به انها جایگاه بدهید تا همانی بشوند که میخواهید ...این شمایید که تصمیم میگیرید با تلقین و پاداش دادن خودبه کار ها و اعمال خوب و بد دیگران باعث کم یا زیاد شدن ان عمل یاصفت در انها شوید .....
مطمئن باشید دانش اموزی که درس نمیخواند یا تنبلی میکند و خودش را خنگ میداند در خانواده کسانی بوده اند که شب و روز در گوشش خوانده اند که تو اخرش به جایی نمیرسی بچه ی فلانی را ببین و دائما تحقیر و تحقیر ..مطمئن باشید شنیده و دیده است که مادر یا پدرش برای بقیه از تنبلی ها و بدی های فرزندشان گفته اند،چه دلیلی وجود دارد که او در خود تغییری ایجاد کند ؟ چه تصور خوبی از خود در ذهن دیگران دیده است که سعی در تقویت ان داشته باشد ...
و اما پسر همسایه که پدر و مادر و خانواده ای عاقل و با اگاهی دارد .حتی اگر مادرزادی هم خنگ باشد با جایگاه هایه قابل باوری که در اختیارش گذاشتند مثل :تو باهوش ترین بچه ای هستی که تا به حال دیدم .من واقعا به تو افتخار میکنم .من مطمئنم تو ادم بزرگی میشی .من ان روزی را میبینم که به جایگاه های بزرگی رسیده ای ..اینده ی فرزنده بدون استعدادشان را میسازند...
باتکرار و تلقینه قابل باور صفت های خوب یا بد، اطرافیانمان همان هایی هستند که به زبان می اوریم نه انهایی که دلمان میخواهد و دوست داریم باشند مگر اینکه خواسته هایمان با حرف و عملمان یکی باشد توجه داشته باشید لحن شما بسسسسیاااار تاثیر گذار است و مهم است که طرفتان باور کند ... درک معناست (برداشت طرف مقابل معنای سخنان وحرکات شماست)
و از همه مهم تر ...ما هیچگاه نمیتوانیم کسی را تغییر بدهیم ..