مواد لازم شله مشهدی
گوشت سردست :3 کیلوگرم
برنج :250 گرم
لوبیا چیتی :250 گرم
ماش :1/4 پیمانه
نخود :500 گرم
لوبیا قرمز :250 گرم
بلغور :750 گرم
پیاز :500 گرم
نمک :به میزان لازم
فلفل :به میزان لازم
دارچین :20 گرم
روش تهیه
گوشت و خردشده را همراه با نمک و و 2 لیتر آب میگذایم تا به خوبی بپزد ، و سپس آن را ریش ریش میکنیم .
حبوبات را از قبل خیس کرده و میگذاریم تا نیم پز شود ، سپس بلغور را به آن اضافه میکنیم و بعد از چند جوش برنج را اضافه کرده و مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد .
بعد از پخت ، گوشت و ادویه ها را اضافه کرده و بر روی حرارت ملایم مرتب هم میزنیم ( چمبه ) تا کشدار شود و بعد حرارت را کم کرده و میگذاریم تا دم بکشد .
در تهیه شله مشهدی خوشمزه و مخصوص از دنبه گوسفندی نیز استفاده میشود ، شما میتوانید در کنار گوشت ( در صورت کم بودن دنبه آن ) از مقداری دنبه چرخ کرده نیز استفاده نمایید .
طعم شله مشهدی معمولا مقداری تند و تیز میباشد ، به همین خاطر از فلفل بیشتر ، زنجبیل و جوز هندی نیز استفاده میشود .