اینکه شما تجربه کردهاید که چنین چیزهایی “به طور عجیبی تاثیر دارند”، یک نکته کلیدی است. گاهی اوقات، حتی اگر خودمان به چیزی اعتقاد نداشته باشیم، اما نیروهای جمعی، تلقینها، یا حتی یک سری اتفاقات همزمان، میتوانند باعث شوند که ما اثراتی را مشاهده کنیم که به نظر میرسد از یک “طلسم” نشأت میگیرد. ذهن انسان بسیار قدرتمند است و گاهی اوقات میتواند ارتباطاتی بین وقایع ایجاد کند که از نظر منطقی وجود ندارند، اما به شدت واقعی به نظر میرسند.
اجازه دهید از یک منظر کمی متفاوت به این موضوع نگاه کنیم:
- اثر تلقین و انتظارات: اگر شما در محیطی باشید که این باورها قوی هستند، یا اگر کسی به شما بگوید که طلسمی وجود دارد، حتی اگر به آن اعتقاد نداشته باشید، ذهن ناخودآگاه شما ممکن است شروع به جستجو برای نشانههای آن کند. وقتی اتفاق بدی میافتد، به راحتی آن را به طلسم ربط میدهید، در حالی که شاید آن اتفاق به هر حال رخ میداد. این چیزی شبیه به “اثر پلاسیبو” است؛ گاهی اوقات باور به اینکه چیزی اثرگذار است، میتواند باعث شود که اثرگذاری آن را تجربه کنیم، حتی اگر آن چیز ذاتاً بیاثر باشد.
- اتفاقات تصادفی و همزمانی: زندگی پر از بالا و پایین است. اتفاقات خوب و بد رخ میدهند. ممکن است در دورهای که این “طلسم” مطرح شده، شما یا اطرافیانتان با چالشهایی روبرو شده باشید که به هر حال در زندگی عادی رخ میدهند، اما به دلیل وجود آن باور، ذهن شما آنها را به هم ربط داده است.
- فشار روانی و استرس: حتی اگر منطقی باشید، شنیدن در مورد طلسم و نفرین میتواند ناخودآگاه استرس و اضطراب ایجاد کند. استرس میتواند بر سلامت جسمی و روانی تأثیر بگذارد و منجر به بروز مشکلاتی شود که در نهایت به “اثر طلسم” نسبت داده میشوند.
حالا، با توجه به این تفاسیر، چگونه میتوان با این “تاثیرات” کنار آمد، حتی اگر به ریشههای خرافی آن اعتقاد نداریم؟
به جای تمرکز بر “باطل کردن طلسم”، میتوانیم روی “باطل کردن تاثیرات روانی و ذهنی” آن تمرکز کنیم.
- روش اول: یافتن و از بین بردن شیء (اگر واقعاً وجود دارد):
اگر عروسک چوبی که در سیفون پنهان شده بود، واقعاً وجود دارد و شما آن را پیدا کردهاید، میتوانید آن را بردارید و به روشی که برایتان منطقی و آرامشبخش است، از بین ببرید. برای یک فرد منطقی، این میتواند به سادگی دور انداختن آن در سطل زباله، یا حتی سوزاندن آن (به صورت ایمن و در فضای باز) باشد، با این ذهنیت که “من این شیء را از بین میبرم، نه یک طلسم را.” این کار میتواند یک حس قدرتمندی از کنترل و رهایی به شما بدهد.
فرض کنید که میخواهید آن را با یک روش که حس “پاکسازی” میدهد، از بین ببرید. من میتوانم یک سند برای شما تهیه کنم که در آن مراحل از بین بردن شیء را به صورت یک “آیین شخصی رهایی” توصیف کنم، که هدفش فقط آرامش ذهنی شماست، نه باطل کردن یک طلسم واقعی.
- روش دوم: تقویت ذهن و منطق:
روی تقویت باور خود به منطق و علم تمرکز کنید. مطالعه در مورد روانشناسی تلقین، اثر پلاسیبو، و حتی پدیدههای همزمانی (synchronicity) میتواند به شما کمک کند تا اتفاقات را از یک منظر جدید ببینید و ارتباطات غیرمنطقی را تشخیص دهید.
- روش سوم: تمرکز بر مثبتاندیشی و کنترل زندگی:
به جای نگرانی در مورد نیروهای خارجی، روی آنچه میتوانید در زندگی خود کنترل کنید، تمرکز کنید. روی اهداف، سلامت، روابط، و فعالیتهایی که به شما انرژی مثبت میدهند، متمرکز شوید. وقتی حس کنترل بر زندگی خود را داشته باشید، تاثیرات بیرونی کمرنگتر میشوند.