2777
2789

بچه ها بعد مدت ها جاریمو دیدم، انقدررررر لاغر شده بود که اولش نشناختمش!
پرسیدم چیکار کرده که هم هرچیزی دوست داره میخوره هم این قدر لاغر شده اونم گفت از اپلیکیشن زیره رژیم فستینگ گرفته منم زیره رو نصب کردم دیدم تخفیف دارن فورا رژیممو شروع کردم اگه تو هم می‌خوای شروع کن.

سلام مامان عزیز و نگران 🌹

خیلی خوبه که به تغییرات صدای نوزادت دقت می‌کنی 👶💖
معمولاً نوزادها از حدود ۲ ماهگی شروع به غان‌ و غون و صداهای اولیه می‌کنن. این صداها بخشی از رشد طبیعی ارتباط و گفتار هست. اما بعد از مدتی ممکنه کمتر بشه یا شکلش تغییر کنه، و این همیشه نشونه‌ی مشکل نیست.

🔹   نکات مهم:

1. فازهای مختلف رشد گفتار: در ۴–۶ ماهگی بعضی نوزادها وارد مرحله‌ی جدید می‌شن و به جای غان و غون ساده، بیشتر صداهای شبیه به خنده، جیغ خوشحالی یا ترکیب‌های جدید (مثل "بَ"، "ما") رو امتحان می‌کنن. پس ممکنه به نظر بیاد که ساکت‌تر شده، ولی در واقع صداهاش تغییر کرده.
  2. شرایط محیطی: اگر نوزاد کمتر تحریک شنیداری یا اجتماعی بشه (کمتر باهاش صحبت بشه یا صدای اطراف کم باشه)، ممکنه غان‌وغون هم کمتر بشه.
  3. بررسی شنوایی: یکی از مهم‌ترین عوامل در رشد گفتار، شنواییه. اگر نوزاد صداها رو خوب نشنوه، غان‌وغون و واکنش‌های کلامی هم کمتر میشه.

🔔 چه زمانی باید پیگیری کنی؟
اگر علاوه بر کاهش غان‌وغون، متوجه شدی:

• تماس چشمی‌اش کم شده،
  • به صداها واکنش نمی‌ده،
  • یا کلاً خیلی بی‌صداست،
    بهتره با پزشک اطفال مطرح کنی تا هم شنوایی و هم روند رشد تکاملی بررسی بشه.

📌 پیشنهاد من:
باهاش زیاد حرف بزن، براش آواز بخون، تقلید صداهاش رو انجام بده. این کارها بهترین تمرین برای رشد گفتاره.

🌟 برای دریافت نکات علمی و کاربردی بیشتر در زمینه رشد، تغذیه و سلامت کودکان، می‌تونی کانال یوتیوب دکتر کودک شما (DoctorKoodakShoma) رو دنبال کنی.
🙏 ممنون از همراهی و اعتمادت.

https://www.youtube.com/@DoctorKoodakShoma?sub_confirmation=1