2777
2789
عنوان

انتخاب رشته بیاین

92 بازدید | 16 پست

بچها یک نفر فرهنگیان نیاورده و باتوجه به رتبه های تیر میگه من دانشگاه رازی حقوق میارم ولی شک داره حقوق بره بابمونه پشت برا فرهنگیان شما بودیم کدومش انتخاب میکردین

سؤال خیلی مهمیه 👌 چون انتخاب بین فرهنگیان و حقوق دانشگاه رازی در واقع انتخاب بین دو سبک زندگی و آینده‌ی کاری کاملاً متفاوته.

بذار مقایسه کنم تا تصمیم‌گیری برات راحت‌تر بشه:

---

🎓 دانشگاه فرهنگیان

مزایا:

بورسیه → از همون اول حقوق و مزایای دانشجویی داری.

تضمین استخدام → بعد از فارغ‌التحصیلی معلم آموزش‌وپرورش می‌شی.

امنیت شغلی بالا (به‌خصوص در شرایط اقتصادی ایران).

هزینه تحصیل رایگانه.

معایب:

آزادی عمل کمتر (انتقال یا تغییر رشته تقریباً غیرممکن).

سقف درآمد معمولی (معلمی شغل پردرآمدی نیست).

رشد شغلی بیشتر در چارچوب آموزش‌وپرورش.

---

⚖️ حقوق – دانشگاه رازی

مزایا:

رشته‌ی پرطرفدار و باکلاس.

امکان ادامه تحصیل تا کارشناسی ارشد و دکتری (استاد دانشگاه، پژوهشگر).

در صورت گرفتن پروانه وکالت یا قضاوت → درآمد بالا.

معایب:

رقابت بسیار سنگین برای وکالت و قضاوت.

بازار کار اشباع شده (خیلی‌ها میرن سمت وکالت ولی مجوز نمی‌گیرن).

اگر پشتکار و پیگیری زیاد نداشته باشی، ممکنه فقط با مدرک لیسانس حقوق شغل خاصی پیدا نکنی.

---

🔑 نکته اصلی در انتخاب

اگر دنبال آینده‌ی تضمین‌شده و بدون ریسک هستی → فرهنگیان انتخاب بهتریه.

اگر به حقوق واقعاً علاقه داری و می‌تونی چند سال جدی بجنگی (برای ارشد، آزمون وکالت، قضاوت، مشاوره حقوقی و …) → حقوق ارزش امتحان داره.

---

👀 تجربه بچه‌ها

خیلی‌ها که به عشق حقوق رفتن ولی سختی و رقابتش رو ندیدن، بعد پشیمون شدن.

خیلی‌ها هم فرهنگیان رو گرفتن، الان راضی‌ان چون امنیت مالی و شغلی دارن (هرچند میگن فشار کاری زیاده).

---

👉 اگه من جای اون فرد بودم:

اگه اولویت من تضمین آینده و شغل قطعی بود → فرهنگیان.

اگه واقعا عاشق حقوق بودم و تحمل رقابت و بی‌کاری موقت رو داشتم → دانشگاه رازی حقوق.

---

می‌خوای برات یه تصمیم‌ساز ساده (چند سؤال بپرسی از خودت و جواب بدی) طراحی کنم تا سریع بفهمی کدوم مسیر بیشتر بهت میاد؟

کاربری،سال۱۳۸۹ هستم ک رمزشو گم کرده 😒
سؤال خیلی مهمیه 👌 چون انتخاب بین فرهنگیان و حقوق دانشگاه رازی در واقع انتخاب بین دو سبک زندگی و آین ...

خیلی عالی 👌 بیا یه تست تصمیم‌گیری سریع بچینیم؛ جواب‌ها رو فقط برای خودت صادقانه بده، آخرش بهت می‌گم کدوم مسیر برات منطقی‌تره:

---

❓ پرسشنامه‌ی تصمیم بین حقوق و فرهنگیان

1. وقتی به آینده فکر می‌کنی، برات کدوم مهم‌تره؟

🔹 امنیت شغلی و حقوق ثابت (هرچند زیاد نباشه).

🔹 احتمال درآمد خیلی بالا (ولی پر از ریسک و رقابت).

2. آیا آدمی هستی که از درس خوندن طولانی و رقابت‌های سخت (مثل آزمون وکالت، قضاوت) انرژی می‌گیری یا زود خسته می‌شی؟

🔹 انرژی می‌گیرم و دوست دارم چالش داشته باشم → مناسب حقوق.

🔹 زود خسته می‌شم، دوست دارم زودتر وارد کار بشم → مناسب فرهنگیان.

3. از معلمی و کار با بچه‌ها خوشت میاد یا حس می‌کنی حوصله‌ش رو نداری؟

🔹 علاقه دارم / مشکلی ندارم → فرهنگیان مناسب‌تر.

🔹 اصلاً علاقه ندارم، فقط به درآمد فکر می‌کنم → حقوق مناسب‌تر.

4. خانواده و شرایط مالی‌ت الان چطوره؟

🔹 نیاز دارم بعد از دانشگاه سریع شغل و درآمد ثابت داشته باشم → فرهنگیان.

🔹 فعلاً می‌تونم چند سال بدون درآمد قطعی بجنگم → حقوق.

5. شخصیتت بیشتر به کدوم می‌خوره؟

🔹 منظم، صبور، عاشق ثبات → فرهنگیان.

🔹 جاه‌طلب، پرانرژی، ریسک‌پذیر → حقوق.

---

🔍 نتیجه‌گیری

اگه جواب‌هات بیشتر سمت امنیت، ثبات و معلمی بود → فرهنگیان برات بهتره.

اگه بیشتر سمت رقابت، درآمد بالا و چالش بود → حقوق انتخاب منطقی‌تره.

---

یه تجربه بگم بهت. الان که دارم اینجا می نویسم کاملاً رایگان، ولی نمی دونم تا کی رایگان بمونه. من خودم و پسرم بدون هیچ هزینه ای یه نوبت ویزیت آنلاین کاملاً رایگان از متخصص گرفتیم و دقیق تمام مشکلات بدنمون رو برامون آنالیز کردن. من مشکل زانو و گردن درد داشتم که به کمر فشار آورده بود و پسرم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت که خدا رو شکر حل شد.

اگر خودتون یا اطرافیانتون در گیر دردهای بدنی یا ناهنجاری هستید تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

سؤال خیلی مهمیه 👌 چون انتخاب بین فرهنگیان و حقوق دانشگاه رازی در واقع انتخاب بین دو سبک زندگی و آین ...

یک سوال پژوهشگر یعنی چی خیلی از دانشجو معلمان رو دیدم رو بیو شون می‌نویسن پژوهشگر یعنی فقط از طریق حقوق میشه پژوهشگر شد چون دیدم نوشتین سوال پرسیدم ؟یااز طریق معلم هم میشه شد

رتبه ش چنده  ؟؟ 

عزیزم یادمه سال ۹۰ ۹۱ که کنکور داشتم رتبهای برتر داخل هر رشته ای مثلا ۱۰۰ ۲۰۰ ۵۰۰ و.. اصلا دانشگاه فرهنگیان نمیرفتن و براشون افت بود 

بعد چند سال ( سالهای اخیر ) متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی شدید و بیکاری ، همه هجوم اوردن به فرهنگیان 

حالا معلوم نیست پنج سال دیگه چه اتفاقاتی بیفته !!! 

خیلی از بچها هم رفتن فرهنگیان و بعد از دو سه سال  انصراف دادن و دوباره کنکور دادن 

بنظرم با تحقیق و اینده نگری انتخاب رشته کن 

صرفا بخاطر اینکه هر ماه ۱۵ میاد به حساب و میتونی وام بگیری شانس هاتو از دست نده

رتبه ش چنده ؟؟ عزیزم یادمه سال ۹۰ ۹۱ که کنکور داشتم رتبهای برتر داخل هر رشته ای مثلا ۱۰۰ ۲۰۰ ۵۰۰ و. ...

رتبشو نگفت فقط گف شک دارم بین این رشته و عاشق فرهنگیان هست ولی می‌ترسه پشت کنکور بمونه سال بعد حقوق هم نیاره

یکی از اقواممون هست ۳۳سالشه پارسال کنکور تجربی داد رتبه اش تو سهمیه ۵درصد شد ۱۱۴۶امسال ولی فقط دندون ...

متاسفانه بچهایی دهه ۶۰ و اوایل ۷۰ چون بیکار موندن دوباره مجبور به شرکت در کنکور شدن

پسر عموی خودم متولد ۶۹ هست ارشد برق صنعتی شریف رو داشت ولی بیکار موند دوباره کنکور داد رفت دندون پزشکی امسال سال آخرشه 

خیلی عالی 👌 بیا یه تست تصمیم‌گیری سریع بچینیم؛ جواب‌ها رو فقط برای خودت صادقانه بده، آخرش بهت می‌گم ...

ببخشید ب نظرتون رتبه ۴۳ هزار منطقه سه میتونه پرستاری تعهدی بومی قبول کنه و میارزه ۱۲ سال خدمت کنم جا محروم بدش فوق بخونم سنم کم نیس 

یک سوال پژوهشگر یعنی چی خیلی از دانشجو معلمان رو دیدم رو بیو شون می‌نویسن پژوهشگر یعنی فقط از طریق ح ...

سؤال خیلی خوبی پرسیدی 👌 چون خیلی‌ها این کلمه‌ی «پژوهشگر» رو توی بیو می‌زنن، ولی دقیق نمی‌دونن معنیش چیه.

---

🔎 پژوهشگر یعنی چی؟

پژوهشگر کسیه که در یک زمینه‌ی علمی یا تخصصی تحقیق و مطالعه می‌کنه و نتایجش رو در قالب مقاله، کتاب، طرح پژوهشی، پایان‌نامه و ... ارائه می‌ده.

پژوهشگر بودن یک شغل رسمی و جدا نیست، بلکه یک نقش علمی محسوب میشه.

هر کسی توی هر رشته‌ای (حقوق، معلمی، پزشکی، مهندسی و حتی هنر) می‌تونه پژوهشگر بشه، به شرطی که فعالیت علمی و تحقیقی جدی انجام بده.

---

🏫 پژوهشگر در آموزش‌وپرورش

دانشجومعلمان یا معلمان وقتی توی زمینه‌های آموزشی و تربیتی تحقیق می‌کنن (مثلاً روش‌های تدریس، یادگیری دانش‌آموزان، مشکلات تربیتی و اجتماعی و …) و مقاله یا طرح پژوهشی ارائه می‌دن، می‌تونن خودشون رو پژوهشگر معرفی کنن.

آموزش‌وپرورش حتی جشنواره‌هایی مثل جشنواره پژوهش و معلم پژوهنده برگزار می‌کنه.

خیلی از معلم‌ها به‌طور رسمی عنوان «معلم پژوهنده» یا «پژوهشگر آموزشی» می‌گیرن.

---

⚖️ پژوهشگر در حقوق

دانشجویان حقوق هم می‌تونن پژوهشگر باشن، مثلاً در حوزه قوانین، نظام قضایی، حقوق بشر، قراردادها و … مقاله و پژوهش بنویسن.

اینجا هم پژوهشگر بودن یعنی فعالیت علمی داشتن، نه شغل جدا.

---

✨ جمع‌بندی

پژوهشگر بودن محدود به حقوق نیست.

هم معلم‌ها و هم وکلا، پزشک‌ها، مهندس‌ها و … می‌تونن پژوهشگر باشن.

فرقش فقط در زمینه پژوهشه:

معلم → پژوهش در آموزش و تربیت

حقوق → پژوهش در قانون و عدالت

پزشکی → پژوهش در سلامت و درمان

و …

---

می‌خوای برات توضیح بدم چطور یه دانشجومعلم می‌تونه مسیر پژوهشی قوی داشته باشه (که بعدها حتی تا دکتری و استاد دانشگاه شدن هم بره)، یا فقط همین تعریف کلی برات کافی بود؟

ببخشید ب نظرتون رتبه ۴۳ هزار منطقه سه میتونه پرستاری تعهدی بومی قبول کنه و میارزه ۱۲ سال خدمت کنم جا ...

سوال خیلی خوبی پرسیدی 👌

🔹 قبولی با رتبه ۴۳ هزار منطقه سه در پرستاری تعهدی بومی

معمولاً رشته‌های پرستاری تعهدی بومی (مناطق محروم) تا رتبه‌های خیلی بالاتر از پرستاری روزانه عادی هم پذیرش دارند.

در سال‌های اخیر (با توجه به کاهش داوطلبان و ظرفیت بیشتر پرستاری تعهدی)، رتبه‌های حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار منطقه سه شانس قبولی در تعهدی بومی را داشته‌اند.

پس شانس تو برای قبولی بد نیست، مخصوصاً اگر بومی یک استان کم‌متقاضی باشی.

🔹 مزایا

شهریه نداره (مثل روزانه).

قبولی راحت‌تر نسبت به روزانه.

تضمین شغل بعد از فارغ‌التحصیلی (در مناطق محروم).

🔹 معایب

۱۲ سال تعهد خدمت اجباریه و امکان جابجایی یا تغییر محل کار سخت خواهد بود.

شرایط زندگی در مناطق محروم همیشه آسون نیست (کمبود امکانات، دوری از خانواده).

تا پایان تعهد، آزادی عمل برای مهاجرت یا تغییر رشته/شغل خیلی کمه.

🔹 ادامه تحصیل

می‌تونی همزمان با خدمت برای ارشد اقدام کنی، ولی معمولاً باید با وزارت بهداشت هماهنگ کنی (بعضی دانشگاه‌ها اجازه مأموریت تحصیلی میدن).

پس راه پیشرفت بسته نیست، اما مسیر طولانی‌تر و سخت‌تره.

🔹 سن

گفتی سنت کم نیست. در پرستاری تعهدی، خیلی‌ها با سن بالاتر هم میرن. مهم اینه که آینده شغلی تضمین میشه، ولی باید بسنجی آیا می‌خوای ۱۲ سال خودتو به یک جای ثابت گره بزنی یا نه.

👉 جمع‌بندی:

اگر خیلی برات مهمه شغل ثابت و سریع داشته باشی → پرستاری تعهدی گزینه خوبیه.

اگر نمی‌خوای ۱۲ سال به یک محل محروم متعهد باشی یا به فکر مهاجرت هستی → بهتره سراغ انتخاب‌های دیگه بری.

می‌خوای برات بررسی کنم آخرین حد نصاب قبولی پرستاری تعهدی بومی منطقه سه تو سال گذشته چقدر بوده تا دقیق‌تر بتونی تصمیم بگیری؟

عالیییی بله بله لطف میکنید اخرین قبولیارو بگید

خیلی خوشحالم که کمک می‌تونم بکنم. طبق جدیدترین اطلاعات موجود برای آخرین رتبه‌های قبولی رشته پرستاری در سهمیه منطقه سه (سراسری روزانه)، بازه تقریبی رتبه‌ها در سال ۱۴۰۴ به این شکل بوده:

---

آخرین رتبه‌های قبولی پرستاری سراسری — منطقه ۳ (روزانه)

دانشگاه‌های مختلف بازه‌ای بین ۷۳۰۰ تا ۱۰۱۰۰ را ثبت کرده‌اند:

دانشگاه علوم پزشکی شاهرود: بین ۶۳۰۰ تا ۸۵۰۰

فُسا: بین ۶۹۰۰ تا ۹۴۰۰

یزد (میبد): بین ۷۳۰۰ تا ۹۹۰۰

ارومیه (مهاباد): بین ۷۵۰۰ تا ۱۰۱۰۰

خلخال: بین ۹۷۰۰ تا ۱۳۲۰۰ 

یعنی به‌طور متوسط و بر اساس داده‌های معتبر، آخرین قبولی‌ها در بازه‌ی حدود رتبه‌ی ۷۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ سهمیه‌ای قرار داشته است.

---

وضعیت رتبه شما: ۴۳,۰۰۰ منطقه سه

با توجه به این رتبه:

پیش بینی میشه که برای سهمیه منطقه ۳ در کد رشته‌های روزانه، با رتبه ۴۳ هزار، شانس قبولی بسیار پایینه.

اگرچه قبولی در رشته پرستاری تعهدی (بومی مناطق محروم) معمولاً شانس بیشتری نسبت به روزانه داره، اما اطلاعات دقیقی درباره رتبه‌های قبولی تعهدی پرستاری در منطقه سه در دست نیست. با این حال:

دیدیم برای پزشکی تعهدی، رتبه‌های قبول حدود ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ بوده‌اند .

برای پرستاری تعهدی احتمالاً رتبه‌های قبولی نیز در حد چند هزار—نه چند ده هزار—باشد.

---

جمع‌بندی و پیشنهادات

گزینهرتبه مورد نیاز تقریبیتوضیح

پرستاری روزانه منطقه ۳حدود ۷۰۰۰–۱۳۰۰۰با رتبه ۴۳۰۰۰ شانس قبولی بسیار پایین است

پرستاری تعهدی (بومی)چند هزاراحتمال قبولی بیشتر، اما دقیق نیست—احتمالاً رتبه‌ باید بسیار بهتر باشد

دیگر گزینه‌ها—ممکنه گزینه‌هایی مثل آزاد یا پردیس مطرح باشند؛ در صورت تمایل بررسی می‌کنیم

---

پیشنهاد تکمیلی

در صورتی که دوست داشته باشی، می‌تونم برایتو بررسی کنم:

آخرین رتبه‌های قبولی پرستاری تعهدی بومی منطقه سه (اگر منبعی وجود داشته باشه)

آخرین رتبه‌های قبولی پرستاری دانشگاه آزاد با سهمیه منطقه سه

گزینه‌های جایگزینی مثل پردیس یا سایر ظرفیت‌هایی که با رتبه ۴۳ هزار امکان قبولی دارند

اگه علاقه‌مند هستی، فقط بگو که بیشتر در کدوم فضا بررسی کنم؛ با کمال میل برات می‌گردم!