نوشیدنی بعدی مشروبات الکلی 🥃
این پیشرفت بزرگ تو دنیای عرب اتفاق افتاد.عربها کشف کردن اگه شرابو بجوشونی و بخارشو بگیری، یه چیز غلیظتر درمیاد… یه جور الکل سنگین
اسمش شد مشروب تقطیری🍸 ( از تقطیر شراب اینا شدن )
چون مصرفش از نظر مذهبی توی دنیای اسلام مشکلدار بود، رشد این نوشیدنیها رفت سمت اروپا.
و
اولین شیمیدونای ایتالیایی، نشست متون عربی رو خوند، شرابو تقطیر کرد، یه چیزی ساخت که مزهش زیاد خوب نبود ولی گفتن:
«واسه درد قلب خوبه!»
کمکم شد داروی همه چی: از تب و لرز گرفته تا حتی فلج!
اما قضیه فقط به دارو ختم نشد… این مشروبهای تقطیری شدن یکی از ابزارهای مهم نفوذ اروپا تو دنیا دقیقا مثل نفوذ یونان با شراب
چرا؟ چون پای رام وسط بود!
اروپایی ها برای درست کردن رام نیاز به شکر داشتن. بعد از اینکه می رفتن جزایر دریای کارائیب رو مستعمره ی خودشون می کردن می رفتن اونجا کشت و زرع شکر را می انداختن
رفتن سراغ جزایر گرم و مرطوب کارائیب، مخصوصاً جزیره باربادوس( ونزوئلا).
اونجا نیشکر کاشتن و شکر تولید کردن فقط برای یه هدف: تولید رام!
شکر و رام اونقدر تو کارائیب مهم شدن که مثل پول نقد بودن. حتی باهاش برده خرید و فروش میکردن!
رام فقط یه نوشیدنی نبود، یه جور قدرت اقتصادی و سیاسی بود.
🇺🇸 حتی تو جنگ استقلال آمریکا هم رام نقش داشت!
بریتانیا یه قانون گذاشت که اگه از کشورهای دیگه (مثلاً فرانسه) شیرهی نیشکر برای رام وارد کنی، باید مالیات بدی.
آمریکاییها گفتن: «نه بابا! ما همون شیرهی فرانسویو میخوایم، ارزونتره، خوشمزهتره!»
شروع کردن به قاچاق، بعدش دعوا شد، بعدش دعوا بزرگ شد… شد جنگ استقلال آمریکا!