سلام بزرگوار،
این رفتاری که همسرتون داره، نشان میده خودشون هم سردرگم هستند و شاید نتونن دقیق بگن چی اذیتشون میکنه.
وقتی میگه «برو» ولی ناراحت میشه، یعنی در واقع بین احساساتش تناقض وجود داره.
در این شرایط بهترین راه اینه که به جای بیمحلی کردن یا قهر، با آرامش و صبوری ازش بخواهید بیشتر دربارهی حسش حرف بزنه. گاهی سکوت و سرد شدن، زبان بدن احساساتیه که هنوز به گفتار نیومده.
شما حق دارید بدونید چی باعث ناراحتیش میشه و همسرتون هم نیاز داره احساساتش رو راحتتر بیان کنه.
صبوری، احترام و گفتوگوی آرام، میتونه کمکتون کنه این سردرگمی رو کم کنید و رابطهتون رو بهتر بسازید.
من، حمیدرضا یافتیان، به عنوان مربی رهایی از روابط سمی و بنیانگذار هیپنوتیزم ارتباطی، میتونم چند نکته و روش ساده برای مدیریت این موقعیتها هم بهتون بگم.
1- گفتوگوی غیرمستقیم و آرام
گاهی مستقیم پرسیدن باعث مقاومت میشه. بهتره وقتی حال و هوای مناسبی هست، با آرامش و بدون قضاوت درباره احساساتش حرف بزنید. مثلاً بگید:
«میخوام بفهمم چی اذیتت میکنه تا با هم بهتر باشیم.»
2- بیان احساسات خودتان بدون متهم کردن
به جای گفتن «تو همیشه قهر میکنی»، بگید:
«وقتی قهر میکنی، من احساس تنهایی و سردی میکنم.» این باعث میشه همسرتون کمتر دفاعی بشه.
3- زمان دادن به همسر
گاهی آدمها نیاز دارن کمی زمان برای پردازش احساساتشون داشته باشن. بگید:
«میدونم الان شاید راحت نباشه حرف بزنی، هر وقت آماده بودی من هستم.»
4- تمرکز روی زبان بدن
اگر نمیخواد حرف بزنه، به رفتارها و زبان بدنش توجه کنید تا نشونههای ناراحتی رو بهتر درک کنید.
5- پیشنهاد فعالیت مشترک
گاهی وقتی کنار هم هستید ولی بحثی نیست، انجام یک کار مشترک مثل پیادهروی یا آشپزی، باعث باز شدن فضا و راحتتر شدن گفتوگو میشه.
6- محدود نکردن آزادیها
با وجود ناراحتیاش، احترام به آزادی و انتخابهایش مهمه. کنترل یا فشار بیشتر، معمولا اوضاع رو بدتر میکنه.
این روشها کمک میکنن فضایی امن و آرامتر برای بیان احساسات ایجاد بشه و ارتباط بهتر بشه.
شما فرمودید عقد هستید، پس از این زمان برای شناخت بهتر خود استفاده کنید تا در ادامه ی زندگی، وقت با ارزشتون رو برای رشد و پیشرفت در همه زمینه های زندگی بذارید نه چیزهایی که انرژی هر دو تون رو می خوره. چون کم شدن انرژی رابطه ها رو سمی می کنه.
شعار همیشگی من:
آگاهی، پادزهر روابط سمی