بیرون زتو نیست هر چه در عالم هست/درخود بطلب هر آنچه خواهی که تویی. خیلی ها هستن که این بیت ساده مولانا رو قبول ندارند. چون اگه قبول کنند هر اتفاقی که می افته. با هر انسانی که ملاقات میکنیم. حس عشق یا بدبختی داریم. همه از انعکاس در ونمون هست. در این صورت قبول مسعولیت مطرح میشه که برای نفس یا ذهن ما سخت ترین کار هست. وضع مالیت خراب هست ننداز گردن دیگران بگو نکنه یک چیزی اینجا تو ذهنم هست که دائما بهم میگه وضع مالیت نباید خوب بشه. یا دوست ندارم دیگران پیشرفت کنن و این انعکاس و ارتعاش انرژی باعث میشه که مردم هم با من همکاری نکنن و منم پیشرفت نکنم. مولانا میگه هر مشکلی پیش می آد اونو در درونت جست وجو کن و این کلیده کاره. نه در بیرون. ازدواجت جور نمیشه. به خودت شک کن بگو شاید آدم کمال طلبی هستم و منتظرم که انسان کامل و بی عیب و نقص در زندگیم پیدا بشه. این سخنی نیست که من گفته باشم. این ابیات و بزرگان و مولانا بیهوده وارد کتاب هاشون نکردن. ونیازی نیست که پیش مشاور و روان پزشک و دعا نویس بری. فقط کافیست نگاهی به درون ذهنمون و فکر هامون بیندازیم. (جز قیاس و دَوَران هست طُرُق لیک شدست/بر اولوالفقه و طبیب و مُتَنَجّم مسدود). متنجم؛ منجمان میگن دست ما نیست دست ستارگان هست. واین گردش افلاک روی ما اثر می گذارند و باعث بدبختی و خوشبختی ما میشن که مولانا میگه اینا خرافاته. بعضی طبیب ها هم میگن اینو بخورید اونو نه. و مفصل نوشتن. و یه عده معتقدند آدم گیاه خوار بشه از درد و رنج رها میشه و به خدا زنده میشه. یک عده هم این را به ما می باورانند که باشندگان بسیار خطرناک ماورایی ممکنه حمله کنن از درون حمله کنن از بیرون حمله کنن که باید بترسید. که اینا همه اش خرافات هست. یک عده میگن بیا فالتو بگیرم. شما یک کتابی و باز میکنی که جسمه که چی بشه. این بهتره یا اینکه از درون الگوهای مخرب ذهنتو شناسایی کنی مثل الگوی خشم. ترس. مقایسه. حسادت. زودرنجی. نگرانی. وابستگی. کینه. قضاوت کردن. مقصر دانستن. حقارت و خودکم بینی. خود بزرگ بینی. ترس از قضاوت دیگران. تایید طلبی. زندگی در گذشته و آینده. ترس از آینده. فراموش کردن لحظه ی حال. و الگوهای مخرب دیگری که از بدو تولد حاکم به ذهنمون شده و ما فکر میکنیم این همه درد و رنج طبیعی هست. شناسایی و ازبین بردن اینا مهمه یا یکی که خودش همه ی این الگوها رو داره بیاد برای ما آینده رو بگه یا چیزی بنویسه و فوت کنه. ما رها بشیم یا به خواسته مون برسیم. این کار خوبه یا ما روی خودمون کار کنیم با ازبین بردن این الگوها فضا در ونمون باز بشه که شادی اوره و خدا از درون مون مارو راهنمایی کنه. پس تکرار ذکر من بی نظیرم. من خداییتم.من این بدن نیستم. من فکرهام نیستم. خیلی کمک کنندست. هر روز تو آیینه نگاه کنیم و به شونه مون بزنیم و بگیم پهلوانم پهلوانم پهلوان. چون هر روز این الگو ها رو شناسایی میکنم.و می اندازم. و شناسایی مساوی آزادیه.
ما بیشتر در تخیلاتمان رنج میبریم تا در واقعیت.. سنکا