سلام دوستای عزیزم مواد این حلوا اغلب در همه خونه ها پیدا میشه و چون یکم باید قلق پختش دستتون بیاد پیشنهاد میکنم اول از یک فنجان قهوه خوری کوچک برای اندازه گیری مواد استفاده کنید بعد که کامل یاد گرفتین به سراغ ظرف بزرگتر برای مواد بیشتر برید و نکته بعدی اینکه رعایت اندازه گیری مواد در این حلوا بشدت مهم و اساسی هست چون اگر چیزی اینور یا اونور بشه ممکنه هم مزه و هم اون شکل و غلضت حلوا از بین بره پس بریم سراغ موادش
آرد سفید یا همون آرد یک
شیر خشک ضروری هست به قنادی بگید شیر خشک رو برای حلوا میخواین و تاکید کنید که شیر نباید گوله گوله بشه
و کره یا روغن اون فنجانی که میخواید اندازه بگیرید روغن رو بهتره نصف کره باشه و نصف دیگه اش روغن اگر همه اش کره باشه کرده زود میسوزه و آرد و شیرتون رو خراب میکنه ولی اگر همه اش روغن باشه و کره تو خونه اتون ندارین هیچ مشکلی نداره فقط کره مزه بهتری به حلوا میده و اون رو کش دار تر میکنه
حالا برای شیره حلوا
با همان فنجان یا لیوان یا همون ظرفی که اندازه گرفتید و کمی بزرگتر بیارید و
یک فنجان و نصفی شکر
یک فنجان آب
یک قاشق چایخوری هل
یک قاشق غذا خوری نیمه سر پر گل محمدی
۵ نخ زعفران
همه رو در شیر جوش یا یک فبلمه بریزید و بر شعله ای کم قبل از آماده کرده اون مواد بالایی حلوا بگذرید رو شعله متوسط بجوشه و وقتی جوشید کمی هم بزنید و شعله رو ومتر و اجازه بدین بمونه
نکاتی که مهم هست در درست کردن حلوا حتما باید اون آرد و شیر خشک رو قبل از گذاشتن در ماهیتابه یا ظرف نچسبی که میخواین باهاش حلوا درست کنید الک بشه و مهم هست که کره آب شده بالای مواد بزارین پس در یک کاسه ای آب جوش بریزید و کره رو داخل لیوانی در اون کاسه آب جوش قرار بدین تا آب بشه و بعد روغن رو بلای کرده اضافه کنید تا به همسانی با شیر و آرد برسه و اضافه کنید حتما ظرفتون باید نچسب باشه !!!!!
بعد از اینکه روغن و آرد و شیر رو اضافه کردین اون هارو روی شعله خیلی خیلی کم بگذارید و تفت بدید تا به رنگ طلایی در بیاد حواستون باشه که رنگ آرد و شیر نباید خیلی قهوه ای بشه چون رنگ حلوا رو خراب میکنه
وقتی تفت دادن تمام شد اون رو به همراه شیره ای که قبلا روی حرارت کم گزاشتین از روی اجاق برمیدارین و شیره رو از صافی چای آرام آرام اضافه میکنید به شیر و آراد و هم میزنید نصف ظرف شیره رو خالی کنید و نصفش رو نگه دارید حالا مواد و شیره رو باهم قاطی کنید قوام و غلظت مطلوب برای حلوا باید مثل کاسترد وقتی داغ هست باشه اگر خیلی شل بود بزارید روی شعله و هم بزنید تا به غلظت مطلوب برسه اگر سفت بود بقیه شیره رو بهش اضافه کنید تا سبک بشه هر سوالیم داشتین در خدمتم الان هم عکس فنجان هارو برای پخت اول میزارم اندازه ها دستتون بیاد