برنج به تناسب تعداد پیمانه تو قابلمه مناسب بریز یعنی نه قابلمت خیلی کوچیک باشه که جای دم نداشته باشه نه بزرگ باشه که آب بند انگشتی زیاد بشه
برنجو باید امتحان کنی ببینم با آب جوش خوب درمیاد یا کمی از ومای جوش پایینتر چند بار که درست کنی قلق برنج دستت میاد
آب برنجو که ریختی انگشتتو بزار رو برنج فقط روی سطح برنج قرار بگیره داخل برنج فرو نبر آب برنج تا بند اول انگشتت باشه
حدودا ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بزار برنج بمونه
بعدش بزار رو شعله زیر برنجو زیاد کن تا جوش بیاد جوش که اومد یه خورده کمش کن روغن و نمک به اندازه بریز توش
آب برنج که تا یه مقدار خیلی کم دور قابلمه جم شد برنجو جم کن وسط و دمکنی بزار و زیرشو کم کم کن تا دم بکشه
وقتی دم کشید زیرشو خاموش کن درشو باز کن یک تا دو دقیقه همونجور بزار بمونه و بعد دوست داشتی یه مقدار روغن بده روشو قاطی کن
نکته اینجاس که هر برنجی رو وقتی دمکنی رو برمیدارید فوری هم نزنید چون خمیر میشه یکی دودقیقه استراحت برید خودشو بگیره
همچینم سخت نیست خیلی راحته