مسخره ترین حرفی که یه سهمیه ای میتونه بزنه همینه که جای کسی رو نمیگیریم. ببین خانم محترم ، وقتی یه دانشگاهی ظرفیت مثلا ۱۰۰ نفر عادی و ۵۰ نفر سهمیه ای اعلام میکنه ، دو تا حالت وجود داره : حالت اول اینکه اون دانشگاه واقعا امکانات لازم برای ۱۵۰ نفرو داره ، که خب پس داره در حق ۵۰ نفر عادی اجحاف میشه که ۵۰ تا سهمیه ای جاشونو گرفتن درحالی که رتبشون بدتر بوده.
حالت دوم اینکه اون دانشگاه امکاناتش درحد ۱۰۰ نفره ، که خب داره در حق اون ۱۰۰ نفر عادی اجحاف میشه چون دارن امکاناتشونو با ۵۰ نفر سهمیه ای شریک میشن و کیفیت آموزششون میاد پایین. ضمن اینکه درحق کل مردم اجحاف میشه چون خروجی ها پزشکایی با کیفیت کمتر خواهند بود.
درضمن اتفاقا اکثر سهمیه ایها خود شماهایید. ۳۰ درصد کل ظرفیت به شماها میرسه. اما تو هر دانشگاه مگه چند نفر با سهمیه هیئت علمی اومدن؟ تازه اونا خودشون پزشکی اوردن فقط شهرو جابجا کردن شماها با رتبه درحد آبیاری گیاهان دریایی با سهمیه ۲۵ درصد پزشکی میارین. گرچه همه سهمیه ها ظلمه اما شماها خیلی بیشترین.
درضمن پاس کردن چهارتا درس خیلی استعداد بالایی نمیخواد شما شب امتحانیم جزوه استاد رو بخونین در اکثر مواقع نمره پاسی میشه گرفت. تازه شماها اگه نتونید نمره بیارید از بنیاد شهید با استاد تماس میگیرن و پاستون میکنن که خدای نکرده نیفتین. برا همینم پزشکای سهمیه ای اغلب بیسوادن چون عادت کردن به اینکه بدون زحمت همه چیو بدست بیارن وقتی بدون درس خوندن پزشکی میارن بدون درس خودن پاس میشن چرا درس بخونن؟
بعدشم ربط داره عزیزم ربط داره. شما با رتبه ای که باید یه رشته خیلی پایینتر میرفتی اومدی پزشکی. حالا پز هم میدی که من دانشجوی پزشکیم پس نباید با یه آدم عادی ازدواج کنم!!! اون بدبختی که رتبش از شما بهتر بوده پزشکی قبول نشده داره رشته پایینتر میخونه. طرف از شما بیشتر زحمت کشیده اما رشتش بدتره. رتبش از شما بهتر بوده اما مونده پشت کنکور چون پزشکی نیاورده اما شما داری پزشکی میخونی جای اون. شما پز پزشکی میدی انگار مثلا از اون بهتر بودی. پس بگو سهمیه ای بودم تا همه بفهمن خودت قبول نشدی :) و خیلی پررویی میخواد که جایگاهی رو به ناحق بدست آوردی بعد معتقدی آدم عادی ای نیستی و حقت بیشتر از یه آدم معمولیه.
در آخر ، اگر انقدر سهمیه رو حق خودتون میدونید همیشه بگید سهمیه ای هستید. اگه بیوی اینستاتون قراره بزنید دانشجوی پزشکی بگید سهمیه دارید. پس فردا سر در مطبتون بزنید سهمیه دارید. هروقت خواستید پز بدین پزشکی میخونید بگید با سهمیه قبول شدین و رتبه خودتون عمرا نمیخورد. اگر حقتون میدونید دلیلی نداره مخفیش کنید. بذارید مردم خودشون تصمیم بگیرن پیش پزشک سهمیه ای برن یا عادی. بذارید مردم خودشون تصمیم بگیرن سهمیه ای باسواده یا عادی.