2777
2789
عنوان

ذوالقرنین کیست ؟

1219 بازدید | 20 پست

تا قبل از سال ۱۹۵۰ میلادی ، تمامی مورخان ، مفسران و دین شناسان بر سر اینکه اسکندر مقدونی همان ذوالقرنین اتفاق نطر داشتند اما در این سال مولانا ابوالکلام به دلایلی ذوالقرنین را نه اسکندر بلکه کوروش بزرگ دانست و این نظریه با استقبال بسیاری از ایرانیان مواجه شد .

اما ایا در محافل علمی و تاریخی نیز این نظر پذیرفته شده است  ؟ اگر از برخی از مورخان ایرانی داخلی بگذریم تقریبا هیچکس نظر ابوالکلام را قبول ندارد و اکثرا اسکندر را ذوالقرنین میدانند .

اول از اینکه مولانا ابوالکلام نه متخصص تاریخ ایران باستان بوده نه اصلا مورخ! بلکه مفسر قران بوده که برخی اطلاعات تاریخی هم داشت .

دوم اینکه اکثر کسانی که معتقدند کوروش بزرگ ذوالقرنین بوده و از این نظریه طرفداری میکندد از اصل ماجرا خبر ندارند نمیدانند چه هدفی پشت این نظریه بوده.

ماجرا از این قرار است که در سنت اسلامی ،یهودی و مسیحیت اسکندر مقدونی چهره مثبت و بسیار محبوبی بوده این موضوع را صدها کتاب تاریخی و ادبی فارسی و عربی از شاهنامه فردسی گرفته تا تاریخ طبری به ما ثابت میکنند .

اما در سده ۱۹ میلادی به بعد یعنی در دویست سال اخیر ایرانیان و مسلمانان با دسترسی بیشتر به منابع تاریخی  به ویژه متون کلاسیک و رومی و یونانی با اسکندر واقعی اشنا شدند و این اسکندر واقعی زمین تا اسمان با اسکندر سنت اسلامی فرق میکرد نه تنها یکتا پرست نبود ، نه تنها عادل و بخشنده نبود بلکه هزاران ایراد اخلاقی داشت .

از طرفی دیگر مورخان ایرانی در ۲۰۰ سال اخیر به برخی متون پهلوی ساسانی دست پیدا کردند و با توجه به این متون متوجه شدند که در زمان ساسانیان اسکندر مقدونی در ایران به شدت منفور بوده است !

این مسئله برای جهان اسلام شوکه بزرگ بود به ویژه مفسران قران شگفت زده شدند چون از نظر انها امکان نداشت در قران از یک ادم جنایتکار همچون اسکندر به نیکی یاد شود.

بر اساس همین استدلال شروع کردن به گشتن در تاریخ تا یک پادشاه خوب و قدرتمند را پیدا کرده و او را به عنوان ذوالقرنین معرفی کنند کی بهتر از کوروش بزرگ؟

بسیاری از درجه یک همچون مرحوم علیرضا شاهپورشهبازی به نکات ضعف نظریه مولانا ابوالکلام اشاره کردند.

الان که دارم اینو برات می‌نویسم، کاملاً رایگانه، ولی واقعاً نمی‌دونم تا کی رایگان بمونه!
من و دخترم بدون حتی یه ریال هزینه، یه ویزیت آنلاین از متخصص حرفه‌ای گرفتیم. کامل بدنمون رو آنالیز کرد، تک‌تک مشکلات رو گفت و راه‌حل داد.

خودم کمر و گردنم خیلی مشکل داشت، دخترم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت… و باورت میشه؟ همه‌ش رو درست کردیم!

اگه تو یا یکی از عزیزات مشکلات اینجوری دارید، همین الان تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

نقش برجسته از کوروش بزرگ در پاسارگاد

در بالای سر کوروش یک کلاه عجیب شاخ دار دیده  میشود منجر به تقویت ذوالقرنین کوروش شده است غافل از اینکه اینها شاخ نیستند دومار هستند که برگرفته از هنر مصر باستان است و اصلا هیچ ربطی به شاخ ذوالقرنین ندارد

گور بابای اسکندر و مولانا و کوروش 

الان تو این گرونیا یه کدومه اینا میان یه قرون بزارن کف دستمون؟ 

ملت دارن از گشنگی میمیرن 

والاااااا

پنجاه تا صلوات نذر کردم برای امام زمان و همون روز حاجت گرفتم الهی شکر . زدم امضا که یادم بمونه 
گور بابای اسکندر و مولانا و کوروش  الان تو این گرونیا یه کدومه اینا میان یه قرون بزارن کف دستم ...

مگه قراره یه قرون بزار کف دست شما ؟

مشکلی داری از تاپیک برو بیرون برای شما ننوشتم که 

گور بابای اسکندر و مولانا و کوروش  الان تو این گرونیا یه کدومه اینا میان یه قرون بزارن کف دستم ...

گرونی چ ربطی ب اونا داره ؟

خودت میفهمی چی میگی؟

خودتونو دوست داشته باشید؛حال بدِ شما واسه هیچ کس مهم نیست 🍃
مگه قراره یه قرون بزار کف دست شما ؟ مشکلی داری از تاپیک برو بیرون برای شما ننوشتم که 

شما ادامه بدید...

منتظرم بقیه رو بخونم

❤️🌱😇ایمان دارم به دست خدا که دستهام رو محکم گرفته و باعث تک تک موفقیت هامه✨اتفاق های خوب همیشه بودن و هستن فقط کافیه ایمان قوی داشته باشین🌕🙏🏻 یه جایی میفهمی که باید سبز باشی تا جوانه بزنی...🌱و من سبز هستم😊🌿
شما ادامه بدید... منتظرم بقیه رو بخونم

این استدلال که چون اسکندر مقدونی ( از نظر ما ) ادم بدی بوده و در نتیجه امکان نداره در قران از او به خوبی یادشه  به هیچ وجه نظریه قابل قبولی نیست 

تموم شد زیبا 😁

این استدلال که چون اسکندر مقدونی ( از نظر ما ) ادم بدی بوده و در نتیجه امکان نداره در قران از او به ...

ممنون عزیزم...مفید بود🙏🏻😘

❤️🌱😇ایمان دارم به دست خدا که دستهام رو محکم گرفته و باعث تک تک موفقیت هامه✨اتفاق های خوب همیشه بودن و هستن فقط کافیه ایمان قوی داشته باشین🌕🙏🏻 یه جایی میفهمی که باید سبز باشی تا جوانه بزنی...🌱و من سبز هستم😊🌿