2777
2789
عنوان

اکوژن روده جنین در سونوی آنومالی 😞

7410 بازدید | 70 پست

دوستان امروز سونوی آنومالی انجام دادم، همه چیز خوب بود فقط تو روده جنین، اکوژن دیده شد. خیلی ناراحتم.

این بارداری همش برام استرس شده. اول که یکماه لکه بینی و استراحت مطلق و شیاف و اینچیزا. بعدشم ریسک بالای سندروم داون زدن برام که تاپیکشم زده بودم. آزمایش سل فری دادم، بعد سه هفته جوابش اومد و بماند چقدر استرس کشیدم و غصه خوردم. الآنم اکوژن روده جنین. چیکار کنم میگن یکی از احتمالاتش اینه که تو جنین های سندروم داون دیده میشه...

دیگه دارم دیوونه میشم. کسی تجربه مشابه من داشته؟ توروخدا بیایین بگین بهم. یکم آروم شم.

خدای مهربونم، تویی خالق هستی ای مهربانترین مهربانان.

بچه ها بعد مدت ها جاریمو دیدم، انقدررررر لاغر شده بود که اولش نشناختمش!
پرسیدم چیکار کرده که هم هرچیزی دوست داره میخوره هم این قدر لاغر شده اونم گفت از اپلیکیشن زیره رژیم فستینگ گرفته منم زیره رو نصب کردم دیدم تخفیف دارن فورا رژیممو شروع کردم اگه تو هم می‌خوای شروع کن.

دکترت چی گف؟ راستش اطلاعاتی ازش ندارم ولی الان ی سرچ زدم فقط یکیش احتمال اختلالات کروموزومی بود دلایل دیگ هم میتونه باشه انقد استرس ب جون خودتو بچه نده انقدم گوگل نزن. ولی میدونی چیه، درد دلتو میفهمم عزیزم خودمم امروز آنومالی بودم دلم داره میترکه😭

تواگر دغدغه‌ات مردم شام و یمن است/من دلم پیش غریبی‌ست که نامش وطن است🥀🤡مـــــردیم از خوشـــــــی🤡

پاسخ

پاسخ مشاور سایت افسانه گنجی کارشناس مامایی:

سلام دوست عزیزم، اگر چه در بیشتر موارد علت خاصی برای روده اکوژن (سفید نشان دادن روده های جنین در سونوگرافی) یافت نمی شود ولی بر اساس مطالعات انجام شده، روده اکوژن ممکن است همراه با موارد زیر دیده شود:

- خونریزی داخل رحمی در بارداری یا سابقه آن؛

- اختلالات کروموزومی جنین؛

- بیماری فیبروز سیستیک جنین؛

- اختلال رشد داخل رحمی جنین (IUGR)؛

- عفونت های مادرزادی جنین؛

- انسداد های دستگاه گوارش جنین.

در صورت دیده شدن روده اکوژن در سونوگرافی لازم است اقداماتی جهت بررسی بیشتر انجام شود تا علت مشخص گردد.

ابتدا باید با انجام سونوگرافی کامل و ارزیابی سایر ارگان ها، سلامت جنین بررسی شود تا مشخص گردد نشانه یا اختلال دیگری به همراه روده اکوژن وجود ندارد. بهتر است به متخصص ژنتیک یا پریناتولوژیست مراجعه شود.

اگر در بارداری دچار خونریزی شده اید و در صورتی که روده اکوژن ناشی از بلع خون توسط جنین باشد، طی ۲ هفته از بین می رود. بنابراین در هفته 24 سونوگرافی باید تکرار گردد.

همچنین باید شجره نامه خانوادگی تان توسط مشاور ژنتیک از نظر بیماری فیبروز سیستیک بررسی گردد، در صورتی که شما یا همسرتان حامل ژن این بیماری باشید، توصیه می شود با انجام آزمایش آمنیوسنتز، جنین از نظر ابتلا به این بیماری بررسی شود.

آزمایش نیز باید TORCH انجام شود. در این آزمایش میزان آنتی بادی بیماری های سیتومگالوویروس، توکسوپلاسما، سرخجه و تبخال در فرد سنجیده می شود و در صورت مثبت بودن آنتی بادی IgM می توان با انجام آزمایش آمنیوسنتز، جنین را از نظر عفونت های مادرزادی بررسی کرد.

انجام آزمایش غربالگری دقیق نیز یکی دیگر از این اقدامات است. روده اکوژن می تواند یکی از نشانه های اختلالات کروموزومی باشد و می تواند احتمال اختلالات کروموزومی را افزایش دهد. لذا با توجه به نتیجه آزمایش غربالگری و صلاحدید پزشک ممکن است نیاز باشد جهت اطمینان، از آزمایش سل فری یا آمنیوسنتز برای بررسی اختلالات کروموزومی جنین استفاده شود.

در صورتی که در روند ارزیابی مشکلی دیده نشود و روده اکوژن تنها یافته سونوگرافی باشد، این یافته نگران کننده نیست و بیش از مراقبت های روتین بارداری اقدام دیگری ضرورت ندارد.

به یـــــزدان که گـــــر ما خرد داشتیم/ کجا این سرانجام بد داشتیم 
مگه نمیگی سل فری دادی؟ سل فری ۹۸ درصد قابل اعتماده  جنین منم تو مغزش کیست کورویید داره سپردم ب ...

آره سلفری انجام دادم.چ بخاطر ریسک بالای سندروم داون که جوابشو low risk بود و دکتر گفت خوبه.

توکل بر خدا. انشاءالله نی نی شما هم سلامت باشه. 

دکترت چی گف؟ راستش اطلاعاتی ازش ندارم ولی الان ی سرچ زدم فقط یکیش احتمال اختلالات کروموزومی بود دلای ...

عزیزم شنبه میبرم دکتر نشونش میدم. ببینم چی میگه. همینجا می‌نویسم چی گفت 

مطلب بالا را از یک سایت دیگه کپی کردم. یک حانم سوال شما را داشتند: https://mom.ir/mag/question/2227

ممنون عزیزم. تو نت خوندم همین مطلبو.

دکترت چی گف؟ راستش اطلاعاتی ازش ندارم ولی الان ی سرچ زدم فقط یکیش احتمال اختلالات کروموزومی بود دلای ...

چی شده عزیزم؟ شما هم ناراحتی؟ مشکل چی بوده ؟ 

مگه نمیگی سل فری دادی؟ سل فری ۹۸ درصد قابل اعتماده  جنین منم تو مغزش کیست کورویید داره سپردم ب ...

الهی، ممکنه در ادامه بارداری، این کیست از بین بره؟

عزیزم شنبه میبرم دکتر نشونش میدم. ببینم چی میگه. همینجا می‌نویسم چی گفت 

ایشالا خیره خطری نیس جوجت صحیح سالمه 🖤

تواگر دغدغه‌ات مردم شام و یمن است/من دلم پیش غریبی‌ست که نامش وطن است🥀🤡مـــــردیم از خوشـــــــی🤡

مگه سندرم داون بود؟اکوژن چی هست

سلفری داده بودم برای اینکه تو غربالگری اول ریسک سندروم داون بالا بود برام. یک به ۴۴. الان که تو سونوی آنومالی اکوژن روده دیده شده، توی نت خوندم نوشته یکی از احتمالاتش سندروم داونه. این سندروم داون ولم نمیکنه همش ترسش هست