* سیب: سیب را به عنوان میوه اى معجزه گر مى دانند. این میوه خاصیت خنثى کردن و از بین بردن سموم و قدرت غذایى را یکجا دارد.
در سیب مواد قلیایى وجود دارد که باعث از بین رفتن اسید اوریک مى شود. افراد چاق که تمایل به لاغرى دارند، مى توانند در رژیم غذایى خود از سیب استفاده کنند. از آنجا که در سیب فسفر وجود دارد، موجب تقویت مغز و اعصاب مى شود. این میوه شفابخش داراى ویتامین هاى A، B و C و املاحى مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، پتاسیم و سدیم است که در رشد کودکان و حفظ قواى بدنى بزرگسالان مفید است.
افرادى که احساس خستگى مفرط، فشارهاى ذهنى و کمبود مواد معدنى دارند، حتماً روزانه از سیب استفاده کنند. این میوه موجب تقویت سیستم اعصاب و عضلات بوده و بوى بد دهان را از بین مى برد و به تقویت قلب کمک مى کند. بو کردن و خوردن سیب موجب نشاط و شادى مى شود.
سیب قرمز مفیدتر از سیب زرد است، به شرطى که تازه باشد.
* انگور: انگور داراى پتاسیم است و پتاسیم فرح بخش است. فسفات موجود در انگور موجب تقویت اعصاب، مغز، هوش و حافظه است. منگنز موجود در انگور موجب رشد مى شود. رنگ چهره را باز کرده و موجب تقویت عضلات است.
این میوه موجب فعال شدن ذهن است و خواص رادیو اکتیویته موجود در آن از سقط جنین جلوگیرى مى کند.
* خرما: مقدار فسفر و کلیسم موجود در خرما با مقدار این دو ماده در بدن ما برابرى مى کند. این میوه موجب سرزندگى سلول هاى عصبى شده و تقویت کننده مغز و کارهاى فکرى است.
* انجیر: انجیر کلسیم و فسفر فراوانى دارد که باعث رشد استخوان ها و رشد بیشتر و بهتر در کودکان مى شود. ویتامین هاى موجود در انجیر باعث تقویت چشم ها شده و عناصر معدنى موجود در آن موجب تعادل کارهاى حیاتى بین اندام ها و بدن مى شود و منبعى براى تولید انرژى است. انجیر خشک قدرت غذایى زیادى دارد و تقویت کننده مغز و اعصاب است
زردآلو: زردآلو را مى توان بهترین تقویت کننده اعصاب نامید. کسانى که اهل مطالعه و تفکر هستند، حتماً از این میوه استفاده کنند. ویتامین A در این میوه بیشتر از دیگر میوه هاست و همین موجب تقویت قدرت بینایى مى شود. این میوه طول عمر سلول ها را زیاد کرده و قدرت انجام فعالیت را زیاد مى کند.
این میوه براى زنان باردار، کسانى که به علت کار زیاد فرسوده شده اند، اشخاص کم خون و خسته و افرادى که در دوره نقاهت هستند، توصیه شده است.
وجود داشتن گروه ویتامین هاى B در این میوه براى درمان بیمارى هاى عصبى، روحى و روانى، بیخوابى، خمودگى و سستى، خستگى شدید، گیجى و فراموشى مفید است.
* انار: این میوه ذهن را تقویت مى کند و پاک کننده معده و روده است. سموم موجود در بدن را از بین برده و سلول هاى کبد را نیرو مى بخشد.
انار موجب دفع اوره، کلسترول و سموم دیگر از بدن مى شود. آب انار در حفظ تعادل مایعات بدن بخصوص خون نقش مهمى دارد. املاح موجود در آب انار سریعاً جذب بدن مى شود. زنان باردار از این میوه حتماً استفاده کنند، زیرا موجب تقویت رشد فرزندشان مى شود.
* فندق: فندق را بهترین تقویت کننده مغز مى دانند و براى نیروهاى فکرى و حافظه، غذاى بسیار خوبى است.
* پرتقال: این میوه داراى مقدار زیادى کلسیم و فسفر است و موجب اشتهاى کودکان شده و به سوخت و ساز بدنشان کمک مى کند. املاح موجود در آن از رقیق شدن خون جلوگیرى مى کند. این میوه براى آرامش اعصاب و تقویت ذهن مفید است. ضدافسردگى است و از خستگى فکرى و جسمى جلوگیرى کرده و موجب تقویت ذهن است.
* شاه توت: این میوه خستگى فکرى را برطرف مى کند و براى بچه ها و دانشجویان و دانش آموزان در دوران امتحان مفید است. اگر دچار کمبود املاح معدنى و ویتامین هاى A و C هستید، حتماً از آن استفاده کنید.
* پیاز: فسفر موجود در پیاز انجام کارهاى فکرى را آسان مى کند و فعالیت مغز را آسان مى کند. در درمان افسردگى مفید است و حاوى ویتامین هاى A، B و C و آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، ید، سیلیس و قند است.
موجب آرامش سلسله اعصاب است. به رشد اطفال و کودکان عقب افتاده کمک مى کند. گوگرد موجود در پیاز، سلسله اعصاب را منظم کرده و آن را قدرتمند مى کند و موجب تقویت حافظه است.
* شاهى: این سبزى داراى تروپئولوزید، آهن، کلسیم، پتاسیم، ید، فسفر و ویتامین هاى A، B و C است. کلروفیل موجود در آن سوخت و ساز بدن را افزایش مى دهد و موجب تصفیه خون مى شود. براى کاهش وزن مفید است و چربى ها را به انرژى تبدیل مى کند. موجب تقویت ذهن و افزایش شیر مادران است.
* جعفرى: بهترین ماده غذایى براى افراد مبتلا به کم خونى و بچه هاى دیررشد است و به کسانى که کارهاى فکرى مى کنند، کمک مى کند.
* کندر: کندر یک گیاه است که جویدن آن به اندازه یک عدس در روز موجب از بین رفتن فراموشى مى شود و به تقویت حافظه کمک مى کند.
کندر دو نوع دارد. یک نوع آن کندر مخلوط با اسپند است و نوع دیگر آن شفاف بوده و کمى تلخ است. کندر باید خالص، تازه و نرم باشد و ظاهرش سفید بوده و شکننده نباشد. زنان باردار اگر از این گیاه استفاده کنند، فرزندانى با حافظه قوى به دنیا مى آورند.
* جوانه گندم: اشخاص کم خون، ضعیف و کسانى که دوران نقاهت را مى گذرانند و بیماران عصبى به جوانه گندم نیاز دارند. این ماده داراى منیزیم و سرشار از فسفر است. اسید آمینه هاى ضرورى و وجود مس، روى، منگنز و آهن در آن موجب تقویت عمومى بدن و مغز و اعصاب است.
کارشناسان تغذیه ارزش جوانه گندم را به اندازه طلا مى دانند. جوانه گندم در درمان خستگى، کمبود مواد معدنى، کمبود کلسیم و لاغرى و راشیتیسم و ضعف، بى حالى، کسالت، کم بودن انرژى، ریزش مو، فشار خون پایین و... مؤثر است. رشد را سریع کرده و براى زنان باردار و شیرده مفید است.
* موز: موز میوه اى مغذى است و سرشار از پتاسیم است و داراى ویتامین هاى A، B و C است. خون ساز است و لاغرى غیرطبیعى بدن را از بین مى برد. این میوه براى افرادى که کار فکرى و بدنى مى کنند، بسیار مفید است.
* کنجد: کنجد بیشتر مواد مورد نیاز بدن را در خود دارد. خواص گوشت را در خود دارد و براى تمام سنین مناسب است. موجب طول عمر و سلامتى مى شود. خستگى فکرى و جسمى را کم مى کند و به تقویت اعصاب و حافظه کمک مى کند.
* تخم مرغ: در زرده تخم مرغ ماده اى است به نام لوکین که موجب تقویت حافظه است و در رشد اطفال مؤثر است. در سفیده تخم مرغ ماده اى به نام لسیتین است که وجود آن براى نسوج و اعصاب ضرورى است و مغز و غدد بدنى به آن نیاز زیادى دارند و باعث تقویت حافظه مى شود. ?? درصد از مغز از لسیتین ساخته شده است. این ماده براى کسانى که کار فکرى مى کنند، توصیه شده است.
* عسل: عسل داراى همه ویتامین ها و املاح معدنى و آنزیم ها و... است. این ماده براى سالخوردگان حیات بخش است و افراد مبتلا به کم خوابى و بى خوابى از آن غافل نشوند. در رفع خستگى و فشردگى ماهیچه ها سودمند است. عسل جداره عروق را نرم نگه مى دارد و موجب مى شود مواد غذایى راحت تر به مغز و اعصاب برسد. با خوردن عسل، حافظه اى قوى تر خواهید داشت.
روزنامه ایران
سعی نکن متفاوت باشی، همیشه فقط سعی کن خوب باشی. این روزا خوب بودن به اندازه کافی متفاوت هست