2777
2789

کروموزوم های انسان به صورت ۲۳ جفت همانند دریافت میشوند...منظور از همانند اینجا چیه؟ منظورش اینکه هر کروموزوم در هر سلول همانند هس یا با جفتش؟؟

اینجام میگه هر عضو از یک جفت از نظر شکل و اندازه با دیگری مطابقت دارد منظور از دیگری سلول دیگس یا با حفتش؟

نه با جفتش فک میکنم

لطفا یه ❤صلوات❤ واسه سلامتی‌ تو دلیم بفرستید😘تودلیه نازم به دنیا اومد و دنیامون صورتی شد😍😍اسرا خانم دلبر مامان بابا خوش اومدی به زندگی❤امروز ۱۲ روزه که دارمت❤دخترم👩زمستانم با تو بهار است⚘تو امید فرداهای منی؛محرم راز منی، تک گل باغِ منی.دردانه منی و من،از دوست داشتنت کوتاه نمی آیم😍💗💗💗امروز واکسن چهارماهگیتو زدم گل مامان.۱۴۰۲.۱۲.۵....عشق مامان الان که دارم اینو مینویسم تو بغلم خوابت برده.امروز  کنارت یه لحظه خوابم برد وقتی بیدارشدم دیدم پیشم نیستی. یهو نگاه کردم دیدم اووووو رفتی زیر جا کفشی و به مامان میخندی😅😘دورت بگردم من.امروز ۴۰۳.۱.۲۲ هست و اولین نوروزی بود ک کنارمی خیلی دوست دارم مامان❤😇

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

دومی جفتش. کروموزومای غیر جنسی منظورشه ک برا مرد و زن یکیه ولی جنسیا برا مرد ها x y عه

فک کنم همینه منظورش

غروبم مرگ رو دوشم طلوعم کن تو میتونی...تمومم سایه میپوشم شروعم کن تو میتونی...شدم خورشید غرق خون میون مغرب دریا...منو با چشمای بازت ببر تا مشرق رویا

تو سلول های دیپلویید ۴۶ کروموزومی کروموزم بصورت جفتی قرار میگیره دو کروموزوم همانند ینی دو تا درست شکل هم در یک سلول مثل سلول پیوندی و پوششی 

تو سلولای هاپلوئیدی ۲۳ کروموزومی بصورت تکی قرار میگیره ینی هر سلول یک کروموزوم داره نه دو تا مثل سلولهای جنسی

منظور از همانند یعنی از نظر ساختار ژنی و اسید نوکلوئیک ها دقیقا مثل همدیگه ان و از نظر ظاهری تو کاریوتیپ دقیقا مثل همن که تو سلولای دیپلوئید این اتفاق میوفته

سوالتو متوجه نشدم

ولی ما ۲۳ جفت کروموزوم یعنی ۴۶ تا داربم 

ک این ۴۶ تا میتونن تک کروماتیدی باشن یا دو کروماتیدی 

دو کروماتیدی ینی دو تا به هم چسبیده با سانترومر

که بهشون میگن کروماتید های خواهری

ولی جفت ها میگن کروموزم های همتا 

امیدوارم متوجه شده باشی اگه نه بگو یجور دیگ بگم

تو سلول های دیپلویید ۴۶ کروموزومی کروموزم بصورت جفتی قرار میگیره دو کروموزوم همانند ینی دو تا درست ش ...

چطور زمانیکه یک کروموزوم از پدر یکی از مادر دقیقا از نظر ژنتیکی شبیه همن؟

انسان گونه کروموزومی مشترک داره اینطور نیست که کروموزوم ۲۰ پدر با همون کروموزوم مادر باهم فرق کنن 

هر گونه از جانداران کروموزوم های کاملا شبیه هم دارن مگر اینکه ناهنجاری داشته باشن

برا همینه که جفت کروموزوم ها شبیه هم میشن کامل

همانند هستن یعنی مثلاً ژن رنگ مو اگه روی جفت کروموزوم شماره فلان باشه، هر دو تای این کروموزوم ها دقیقا روی یک مکان خاصی از همون کروموزومشون اون ژن رو دارن. حالا ممکنه رو یکیش رنگ مو روشن باشه یکیش تیره، ولی جایگاهشون یکیه.

همانند هستن یعنی مثلاً ژن رنگ مو اگه روی جفت کروموزوم شماره فلان باشه، هر دو تای این کروموزوم ها دقی ...

مثلا این شکل:

مثلا اینا، دو تا جفت کروموزوم از ۲۳ جفت کروموزوم همتا هستن. از نظر شکل و اندازه و محل سانترومر و... شبیه به هم هستن.

در یک جفت، یکی از کروموزوم ها از مادر و یکی از پدر به ارث رسیده.

برای مثال، در انسان ژن رنگ مو همیشه توی اون قسمت از کروموزوم قرار میگیره.(حالا حیوانات مختلف متفاوتن از این نظر)

به این دلیل میگن همانند. اما مثلا درمورد ژن رنگ مو، کروموزوم مادر ممکنه یه رنگی داشته باشه و پدر یه رنگ دیگه.که اینا مثل کد داخل ژن تعبیه شدن.