خب اول از همه بگم که این مطلب صرفا نظرشخصی من هست که دوست داشتم از این سایت برای آگاهی دادن و انتشار نظر خودم به عنوان عضو این سایت استفاده کنم و من نه دامپزشک هستم و نه روانشناس کودک، این مطلب نظر شخصی خودمه ممنون میشم اگه نظر یا انتقاد یا هرچیزی که دارید بگید(نظر موافق یا مخالف)
خیلی از بچه ها به حیوانات علاقه دارن و خانواده ها هم که این علاقه رو میبینن برای فرزندشون حیوان خانگی ای مثل جوجه رنگی یا جوجه اردک تهیه میکنن، اما نظر شخصی من این هست که تا وقتی که بچه ها به سن خاصی نرسیدن نباید این حیوانات رو با توجه به اینکه حیوانات هم زنده هستن، نفس میکشن و حق زندگی دارن رو آزار داد:
+بچه ها توی سنین پایین ممکنه درکی از زنده بودن این موجودات نداشته باشن و اونارو مثل اسباب بازی بدونن که این ناآگاهی میتونه منجر به آزار دیدن موجود بشه یا که نه، برای مثال اون جوجه رنگی رو دارای زندگی و حیات بدونن اما بخاطر اینکه طریق رفتار صحیح با حیوانات رو نمیدونن باعث اذیت شدن یا حتی مرگ اون حیوانات بشن(مثلا بچه ای که خردسال هست و سن پایینی داره ممکنه دوست داشته باشه حیوان خونگیش رو حمام کنه که میتونه منجر به خفگی یا مرگ اون موجود بشه یا مثلا حمل و توی دست گرفتن نادرست حیوان خانگیش)
+همچنین بچه ای که سن پایینی داره احتمالش خیلی بیشتره که علاوه بر آزار حیوان خانگی اگه منجر به مرگ اون حیوان بشه خودش رو مقصر بدونه و خب حال روانیش بد بشه (درسته که لازمه بچه ها با از مفهوم از دست دادن کنار بیان اما راهش زجر کش کردن یک موجود زنده و عذاب وجدانی که کودکتون تحمل میکنه نیست)
لازمه که وقتی که والدین قصد خرید حیوان خانگی برای کودک شون رو دارن اول به این توجه کنن که کودک شون توی سنی باشه که بتونه از این موجود به خوبی نگهداری کنه و بهش آسیبی نزنه
الان شاید با متن های بالا فکر کنید که من مخالف نگهداری حیوان خانگی باشم اما خیر! کاملا برعکس! حرف من اینه که حیوان خانگی باید توسط شخصی که توانایی اش رو داره نگهداری بشه
به این شکل که ما یک موجود مثل یک پرنده رو برای سرگرمی خودمون از محل زندگیش دور کردیم و من به چشم یک معامله به این موضوع نگاه میکنم، اگه برای مثال من یک حیوان خانگی نگه داری میکنم همونطور که اون حیوان باعث سرگرمی من میشه، من هم باید نیاز های اون حیوان مثل آب، غذا، تفریح و شرایط مناسب برای زندگی رو براش تهیه کنم
مثلا نظر شخصی من اینه که نگه داری پرنده توی قفس درست نیست و کسی که میخواد نگه داری کنه از پرنده حداقل باید بخشی از روز، پرنده رو بیرون از قفس ببره.
به نظرم اینکه برای بچه ها حیوان خانگی بخرید بدون شک مزایایی داره :
+داشتن حیوانی که مسئولیت نگهداریش به عهده ی کودک میتونه افزایش مسئولیت پذیری کودک رو به همراه داشته باشه
+داشتن حیوان خانگی میتونه حس تنهایی کودک رو برطرف کنه و کودک رو سرگرم کنه
+اینکه بچه یاد بگیره که حیوانات رو دوست داشته باشه میتونه از اینکه در آینده به کار هایی مثل حیوان آزاری رو بیاره جلوگیری کنه
+یک تجربه ی جدید برای کودک شما هست
خب بنظرم اینکه کودکان تجربه نگهداری از یک حیوان خانگی رو داشته باشن خیلی هم خوبه اما :
حتما باید به سن کودک توجه بشه یعنی بنظرمن گرفتن حیوان خانگی برای کودک خردسال که سن کمی داشته باشه اشتباهه! چون این کودک ممکنه به حیوان آسیب بزنه و حیوان رو اذیت کنه که ممکنه ضرر های روانی برای خودش هم داشته باشه!
بنظرم والدین قبل گرفتن حیوان خانگی برای کودک شون لازمه که با بچه صحبت کنن و بهش بگن که چطور باید از یک حیوان نگهداری کنه و خب خود والدین هم حتی اگه نگهداری حیوان رو به بچه سپردن لازمه که بخاطر بازیگوشی بچه ها حواسشون باشه که حیوان خانگی کودک شون آسایش داره (ظرف غذاش و آبش پره، مورد اذیت قرار نمیگیره و...)
*بقیش تو کامنت *