سلام
من امروز میخوام تجربیات خودم از باز شدن بخیه ها بعد از اولین زایمانم که ۳۴ روز پیش به صورت طبیعی بود براتون بنویسم.
بخیه هام ک باز شد اندازه یه بند انگشت داخلش فرو میفرست و زخمم بسیار عمیق بود و کار شب و روزم شده بود گریه. از روز هفتم بخیه ها شروع به باز شدن کردن و هر دفعه ادرار میکردم خرده نخ های بخیه رو میدیدمکه میریخت.
اول از همه بگم بیخیال دوباره بخیه زدن بشین چون بالای ۹۰ درصد دوباره باز میشه.مخصوصا قسمت خارجی. چون فاصله خیلی کمیتا مقعد داره و زخم تازه ست.بخیه زدن دوباره خیلی دردسرهای بیشتری داره. تحملکنین تا خودش جوش بخوره.اگ دوس داشتین بعدا عمل زیبایی میکنین.
اولین اشتباهم این بود که روزای اول رو بخیه هام(رویمبل یا تخت) مینشستم و بچمو شیر میدادم و وقتی مهمون میومد جلوشون نشست و برخاست میکردم. اصلا روی بخیه ها ننشینین.
دومین اشتباهم این بود حواسم نبود و شربت ملین که دکتر داد مصرف نکردم. چون توی بیمارستان هم بهم نگفتن شربته چیه و اگهنخوری چه عواقبی داره. منم بی تجربه بودم و فراموش هم کردم که مصرف کنم و همین باعث شد یبوست شدید بگیرم و من دلیل اصلی باز شدن بخیه هام رو همین یبوست میدونم. بعد از حدود ۲ هفته شقاق مقعد هم گرفتم که واویلااا. انگار موقع دفع میخاد سوزن ازت خارج بشه از بس میسوزه و زجر داره..
اولین توصیه ام اینه که مراقب باشین یبوست نگیرین. معدتون باید هرروز کار کنه.
دوم اینکه خودتون نشورین وقتی ادرار میکنین فقط خودتون خشککنید. ادرار بهترین ضد عفونی کننده ست. فقط وقتی مدفوع میکنین خودتون بشورینو با سشوار خشک کنین.
به ما تو بیمارستان گفتن هر دفه میرین دسشویی با اب و بتادین خودتون بشورین. این هم خیلی اشتباهه.بتادین زخمرو تازه نگه میداره.
نهایت یکی دو بار در هفته این کارو بکنین تا از عفونت جلوگیری بشه وگرنه همون قرص های چرک خشک کنی که بهتون میدن کافیه که عفونت نکنین.(حتما قرص هاتون بخورین و برای جلوگیری از خشک یا کم شدن شیرتون مایعات و چیزایی که شیر زیاد میکنه بخورین).
سومین چیز عنبر نسا بود که من دود میدادم. هم از عفونت جلوگیری میکنه هم زخماتونو در حین خشک کردن، گرممیکنه و درد رو التیاممیده.
چهارم اینکه روز در میون حموم برین با اب ولرم.حموم ده دقیقه ای سره پا.
اب حموم باعث سرعت بخشیدنبه بسته شدن بخیه ها و گوشت آوردن میشه.
پنجم اینکه من خیلی کمپوت آناناس خوردم ولی از آناناس بهتر سویق سنجد هست که خیلیییی برای گوشت و پوست آوردن زخمتون خوبه. فقط حوااااااستون باشه سویق یبس میکنه. حتما ملین بخورین علاوه بر شربت لاکسی ژل که دکتر بهتون همون اول میده، چیزای ملین بخورین ولی سویق سنجد حتتتتتما بخورین. زخمی که من داشتم میگفتم تا ۶ ماه دیگه بسته نمیشه. ولی از نظر من سویق سنجد بهترین خوراکی برای بسته شدن زخم هست. من روزی دو الی سه قاشق غذاخوری داخل ماست میریختمو به صورت میان وعده میخوردم.
ششم اینکه بعد از هربار دسشویی رفتن روی زخم هام عسل طبیعی میزدم و یه گاز استریل روش میزاشتم تا دفه بعد ک میرمدسشویی. عسل بسیاااار برای بستن زخمتون خوبه. از هرچی پماد و کرم که بگین بهتره. عسل طبیعی باشه فقط.
بعدشم اینکه من وقتی بخیه هام باز شد دیگه اصصصصصلا نوار بهداشتی نزاشتم. یکی دیگه از دلایل بدبختی ای که سرم اومد همین نواربهداشتی بود که روزای اول میزاشتم تو شرتم و روی بخیه مینشستم.
شاید خیلیا شرایطش نداشته باشن ولی ازونجایی کهمن خونه خودم بودم و مادرماومده بود ازم مراقبت کنه راحت بودم. توی اتاق یه سفره کهنه بزرگ پهن کردم و پارچه روش انداختم و فقط لای پام ازین کهنه بچه ها که قدیم بچه هارو میبستن میزاشتم. همزخمم هوا میخورد هم خشک میشدم. اگه شرایط دارین این کارو بکنین و تا جایی ک میتونین بیخیال شرت و نواربهداشتی بشین. منخونریزی هم زیاد داشتم ولی از همین پارچه ها ک مرتب عوض میکردم و با صابون میشستمشون استفاده میکردم و بعداز هربار دسشویی قبل از عسل مالیدن چند دقه خودمو با سشوار خشک میکردم و حسابی هوا میدادم به زخمام.
اگ خونی چیزی هم میچکید روی پارچه بود و زیرش هم سفره بود و جایی نجس نمیشد. هر چندروز به یار ملحفه زیرمو عوض میکردم.
اخرین توصیه ام اینه روحیه تون حفظ کنین. من خیلی غصه خوردم و گریه کردم ولی الان که زخمم بهتر شده میبینم که ارزش اینهمه غصه نداشت و فقط باید از وجود دخترم لذت ببرم و صبوری کنم. همه زخما خوب میشن فقط باید صبر کرد.
دعا کنین و هفتاد تا سوره حمد به آب بخونید. هم بخورید هم به زخمتون بپاشین. ان شالله زوده زود خوب میشین و از مادر شدنتون لذت میبرین. ببخشین طولانی شد. امیدوارممفید بوده باشه براتون.