عزیزم تو شهر مامانمینا دو نوع ترخینه هست یکی ترخینه شیر که بلغور گندمی هست که تو شیر پخته شده و ما بیشتر برای صبحانه روزهای سرد و برفی زمستون جاتون خالی می پزیم.
کمی پیاز داغ درست میکنیم و ترخینه شیر رو با مقداری آب داخلش میریزیم و میزاریم خوب جا بیفته کمی هم سیب زمینی نگینی خرد میکنیم و توش می ریزیم.
اون یکی نوعش ترخینه دوغ هست که بلغور گندم خرد شده ای هست که تو دوغ پخته شده.
این نوع رو مثل آشهای دیگه با نخود و لوبیا می پزیم و آخر سر که میحایم سرو کنیم نعناع داغ درست میکنیم و می ریزیم روش.
ترش و خوش مزه است. خیلی .