دلمه برگ مو تبریز (یپراخ دولماسی):
میزان ادویه و سیر رو مطابق با ذائقه خودتون تنظیم کنید
دلمه باید کمی ترش باشه میتونیم موقع چیدین دلمه ها تو قابلمه گوجه سبز بریزیم
برنج یک پیمانه
لپه یک پیمانه
برگ انگور تقریبا نیم کیلو
سیر یه بوته تقریبا بزرگ یا پودر سیر(مغزدلمه باید کمی بوی سیربگیره)
روغن جامد وکره ۲ق غ
زرشک، پیازداغ ،آلبالو برای تزئین
ادویه ( نمک ۱ق غ سرخالی، فلفل قرمز یک ق چ سرخالی،زردچوبه یک ق غ معمولی (رنگ برنج زرد بشه))
سبزی تازه نیم کیلو تره ،شوید،مرزه
(مرزه نسبت به بقیه کم تراست وتره از همه بیشتر است اگه سبزی خشک استفاده کنیم میشه تقریبا نیم پیمانه با سبزی تازه خوشمزه تره)
برگ انگور لطیف بخرید برگ ضخیم دیرمیپزه
. اگه برگ انگور تازه است برگ رو داخل قابلمه آب جوش میزاریم صبر میکنم که دوباره به جوش بیادتقریبا ۲دقیقه، بعد ابکش میکنم و میزارم خودش سرد شه روش اب نمی ریزم
.اگه برگ تو اب نمک بوده میزاریم چند ساعت توآب بخیسه تا شوریش بره بعد می شوریم و استفاده میکنیم
سبزی رو پاک میکنم (بدون ساقه) میشوریم خرد میکنیم زیادی ریز خرد نمیکنیم
لپه رو نسبتا نیم پزمیکنم (بعد از به جوش امدن آب زیر شعله رو کم میکنیم تا ۲۵ دقیقه بپزه بعد ابکش میکنیم و با آب ولرم میشوریم )
بعد داخل یه قابلمه کوچیک می ریزیمش بهش برنج خشک(نپخته) +سبزی خردشده+ ادویه +روغن + سیر ریز خرد شده رو اضافه میکنیم مخلوط میکنیم قابلمه حاوی مغز دلمه رو میزاریم رو شعله متوسط و هم میزنم تا گرم بشه و روغن آب بشه( اگه سبزی خشک استفاده کرده بودیم داخلش تقریبا نیم لیوان آب میریزم)
گرم که شد از گاز برمی دارم مغز دلمه آماده شد.
داخل یه قابلمه بشقاب استیل میزاریم(تا دلمه ها نسوزن) حالامغز رو داخل برگ ها میزاریم
دوتا برگ انگور رو بر میداریم ساقه شو کوتاه میکنم یکی از برگ ها رو وسط اون یکی برگ می زارم (برگ ها پشت رو هستن)و در وسط یک ق غ از مواد دلمه رو میزارم و بخچه میکنیم و مرتب داخل قابلمه میچینم ( اول لبه های چپ و راست برگ رو تا میکنیم بعد لبه های بالا و پایین رو، درآخر شبیه یک مربع میشه .اگه برگ پاره بود با برگ دیگه پارگی رو می پوشونیم )
برای اینکه موقع پخت دلمه ها سیاه نشن میتونیم چند برگ انگور روی دلمه ها بزاریم بعد تقریبا هم سطح دلمه ها (۳،۲پیمانه) روشون آب میریزیم و روش یه بشقاب چینی میزاریم(تابرگ ها وا نشن) دم کنی میزاریم باشعله متوسط تقریبا یک ساعت بپزه
اخر سر با پیاز داغ زرشک البالو تزئین میکنم و با نان لواش و ماست می خوریم
اگه مغز دلمه اضافه امد میتونیم فریزر بزاریم
اگه برگ های تازه انگور اضافه امد نیازی به شستن نیست کمی ساقه رو کوتاه میکنم بعد برگها رو ۶تا اینا روهم میزاریم تا یه دسته بشه بعد تاشون میکنیم و دسته های درست شده رو داخل بطری یا دبه میزاریم بعد روش اب نمک (شور باشه)و کمی سرکه میریزیم و درشوکیپ می بندیم و جای خنک میزاریم