چون مادرم هیچ وقت کیک برامون درست نکرده بود و فقط چن بار خواهرم اونم با پودر کیک واسمون درست کرده بود فک میکردم وااای چه کار سخت و خاصیه!!
ولی از وقتی ازدواج کردم با این که اوایل فر هم نداشتم همیشه درست میکنم.
حالا میخوام دستور یکی شون رو با نکاتش بگم براتون،فقط هم هدفم اینه که بگم که کیک درست کردن کاری نداره و با کمترین وسایل هم میشه درست کرد.
با فر،با قابلمه با ماهی تابه رژیمی
با همزن برقی یا دستی یا حتی چنگال ساده
اوایل با آرد قنادی درست میکردم فقط، اما الان که گرون شده از همین آردهای نانوایی میگیرم خیلی هم خوبه.
راستی نگید کپی کردما،من دوس دارم همه رو تو پست اول بنویسم،از قبل توی نرم افزار یادداشت می نویسم بعد توی سایت میارمش.😅
مواد لازم:
تخم مرغ ۳ عدد بزرگ یا ۴ عدد کوچک
شکر ۱/۵ لیوان
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
آرد ۳ لیوان
بیکینگ پودر دو قاشق مربا خوری
شیر یا آب یک لیوان
روغن مایع یک لیوان
شیر کیک رو لطیف تر میکنه اگرم نبود آب بریزید،اشکال نداره
روغن مایع هم اگه نبود روغن جامد رو کمی حرارت بدین ک روون بشه بتونین پیمانه کنید.
خلاصه میخام بهانه ای نداشته باشین و پاشین کیک تون رو بپزین.😊
اگه با فر درست میکنید اول فر رو روشن کنید روی دمای ۱۸۰ درجه تا گرم بشه.
شکر و تخم مرغ و وانیل را باهم مخلوط کنید و انقدر بزنید که کرم رنگ و کشدار بشه،حدود چند دیقه با همزن دور تند،یا ده دیقه با همزن دستی
این مرحله خیلی مهمه،حسابی بزنید.
شیر و روغن رو اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا مخلوط بشه.
ارد و بیکینگ پودر رو الک کنید و در دو مرحله به مواد اضافه کنید و با همزن دستی یا لیسک یا قاشق هم بزنید تا گلوله گلوله هاش از بین بره و مواد یکدست بشه.
حالا قالب رو کمی چرب کنید و آرد بپاشید مواد رو بریزید توش و اگه خاستین روش کنجد یا هر مغزی که دوس دارین بریزین و بذارین داخل فر.حدود ۴۵ دیقه دمای ۱۸۰
ولی باز بستگی به فر داره،بعد از نیم ساعت هر چند دیقه چک کنید،یعنی یه چاقویی چیزی رو فرو کنید داخل کیک قسمت وسط،اگه مواد کیک بهش نچسبید یعنی پخته،فر رو خاموش کنید و چند دیقه هم گریل رو روشن کنید تا روش طلایی بشه و تمام.
اگه توی تابه رژیمی یا قابلمه نچسب هم درست میکنید،ظرف رو چرب کنید آرد هم بپاشید مواد رو بریزید داخلش و روش هم کنجد خاستین بزنید و شعله پخش کن رو بذارید روی گاز و زیر گاز رو کم کنید وتا نیم ساعت درش رو باز نکنید،بعدش هی چک کنید و هر وقت کاملا پخت و مواد کیک به چاقویی که داخلش فرو کردین نچسبید یعنی آماده ست.
اگه کاغذ روغنی هم داشتین کف قالب بذارید خوبه،هم راحت از قالب در میاد و هم امکان سوختن تهش کم تره.
از قابلمه و قالب سایز حدود ۳۵ سانت استفاده کنید.کمی بزرگتر یا کمی کوچکتر اشکال نداره ولی مواد کیک وقتی میپزه حدودا دو تا سه برابر میشه دیگه،عمق ظرفتون مناسب باشه.
بعد بذارید خنک شه و از قالب در بیارید و در کنار خانواده تون نوش جان کنید.
اگه اینو درست کردین و دوست داشتین بهم بگید تا چنتا دستور امتحان شده ی خوب دیگه رو هم براتون بذارم تو همین تاپیک.
نوش جان
یاعلی