مواد لازم برای تهیه ی آب پای مرغ :
- دو بسته پای مرغ شسته شده ( قیمت هر بسته 2 تومنه ، خانم برادرم گفت من درسا مرغ می گیرم )
- 3-4 تا شلغم کوچولوی خرد شده .( دو تکه یا 4 تکه می کنیم )
- 3-4 تا حبه سیر
- دو تا پیاز خرد شده
- دو سه تا هویج خرد شده
- 4-5 تا آلو بخارا
طرز تهیه :
مواد بالا رو داخل یک قابلمه نسبتا بزرگ می ریزیم و حدود 18 لیوان آب توش می ریزیم و بعد از اینکه جوش آمد ، زیرشو کم کم می کنیم و می ذاریم با حرارت ملایم ، 12 ساعت آروم آروم بجوشه ، تا کلسیم پای مرغها کاملا خارج بشه (این مدت می تونه بیشتر یا کمتر بشه ، در همین سایت همشهری نوشته 4-6 ساعت ، اما خانم برادرم از زبان یک دکتر تغذیه می گفت زمان پخت بهتره 24 ساعت باشه ) یادتون باشه حرارت زیر قابلمه باید خیلی خیلی کم باشه ، تا آبی که ریختید تبخیر نشه . بعد از این مدت ، زیر قابلمه رو خاموش می کنیم و تمام مواد رو در صافی می ریزیم . ( من پای مرغهای پخته شده رو ریختم جلوی گربه های محله مون !)
می دونید که آب پای مرغ چربه ، برای همین بعد از اینکه آب پای مرغ سرد شد ، من اونو داخل یخچال گذاشتم تا به شکل ژله در بیاد . (تقریبا یک روز تو یخچال بود) بعد از این مدت ، تمام چربیها رو از روی ظرف گرفتم و دور ریختم . در آخر آب پای مرغ ژله مانند رو ، 5 وعده کردم و داخل فریزر گذاشتم تا تو مرغ و سوپ و خورشها بریزم .
ببم جانها ! پوکی استخوان مرد و زن نمی شناسه . جمعیت اخوان بهانه نیارن که این پست خانمانه ست و به درد ما نمی خوره !!! حتما به خانمهاتون بگید پای مرغ بگیرند و با همین روش درست کنند ( فکر می کنم اگه چند تا دونه ساقه ی کرفس هم تو قابلمه بریزید خوشمزه تر می شه