اول بسته به اندازه دوشان( که دوشان ما کوچیکه توش مثلاً 15 تا بیست لیتر آب جا میشه داخل ستا دبه ماست میریزیم) داخلش ماست میریزین (ماست محلی) ورودیش رو با یه ظرف سفالی شبیه دیزی که روش دولا پارچه سفید (ما میگیم ماس کیسه) میبندیم کیپ کیپ بشه
بعد زیر دوشان یه تیکه نمد یا دولایه نمد میزاریم از دست گیره هستش سرو ع میکنیم تکون دادان (به صورت جلو عقب ) حالا یه چهل دقیقه ای این دوشان رو جلو عقب میبرن تا در اصطلاح دوشان بخوره بعد این چهل دقیقه در دوشان رو باز میکنم میبینن شده یا نه راه تشخیصشم اینه نگاه میکنی روش کره(کوچولو کوچولو ) اگه نشده باشه جمع شده یا نه بعدش یه ده دقیقه تا یه ربع دیگه میزنی بعدش در دوشان رو باز میکنی یه تیکه یخ میندازی روش
این یخ باعث میشه کرهاش جمع بشن کره های درشت رو با دست جمع میکنی بعد اینکار دوغ رو تو صافی (در اصطلاح ما پیرزن ) میریزی که کره هاش جمع بشه کره ها رو تو شیشه های مربا ما میریزیم فشار میدیم که توش هوا نباشه
چند تا نکته هم بگم
اگه دوست دارین دوغتون ترش لب بشه از ماست ترش استفاده کنین
اگه دوست دارین دوغتون گازدار بشه بعد اینکه نعنا و نما یا پونه تو ظرف آب معدنی نوشابه ریختم یه دو روز بیرون یخچال پشت پنجره بزارین تا رش و گازدار بشه مثل دوغ آبعلی
یکی از آشنا های ما یه دستگاه گرفته یه دبه رویی هستش که روی درش یه همزن وصله و بقول معروف دوستم برقی
هستش ولی به خوشمزگی ذوق این دوشان دستی ها نمیشه ولی میتونی از اونم استفاده کنی چون کار سختی هستش من و مادرم دوتایی این دوشان دستی رو میزیم که خسته نشیم