2777
2789
عنوان

✨🌄✨تاپیکِ جامعِ زندگی پس از مرگ (در جهتِ تسکینِ داغدیده ها)✨🌄

| مشاهده متن کامل بحث + 418119 بازدید | 4069 پست

۱. الله (الله)

📖 معنی لغوی:

"الله" اسم خاص خداوند است که هیچ‌کس و هیچ‌چیز دیگری به این اسم نامیده نمی‌شود. برخلاف سایر اسم‌ها مثل "رحمان" یا "علیم" که ممکن است به صورت صفاتی برای انسان هم به کار روند، "الله" منحصر به ذات الهی است.

🌟 ویژگی‌ها:

جامع‌ترین اسم خداوند است.

تمام اسماء دیگر الهی (مثل رحمان، علیم، حکیم...) ذیل این اسم قرار می‌گیرند.

اسم «الله» نشانه‌ی ذات، با تمام صفاتِ کمالی است.

💚 عرفانی و فلسفی:

در نگاه عرفانی، «الله» یعنی "ذاتی که شاملِ جمیع صفاتِ کمال است". یعنی ذات مقدسی که همه‌ی خوبی‌ها، صفات زیبا، قدرت، رحمت، علم، حیات و... در او به کامل‌ترین شکل وجود دارد. 

💛 ذکر و آثار معنوی:

ذکر: یا الله

تکرارِ توصیه‌شده: 66 بار (بر اساس ارزش عددی حروف در حساب جمل)

💜آثارِ باطنی و ظاهری:

تقویتِ ایمان و توکل

حضورِ قلب در نماز و عبادت

باز شدنِ دل  به نور توحید و دوری از شرک‌های پنهان

آرامش درونی در سختی‌ها

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

۲. الرحمن (الرحمن)

📖 معنی لغوی:

«الرحمن» از ریشه‌ی "رَحِمَ" گرفته شده و به معنی بسیار مهربان، مهربانی فراگیر و بی‌مرز است.

این اسم، بیانگرِ مهربانی خداوند است که همه‌ی موجودات (بلا استثنا،  چه خداشناس یا خدانشناس،چه انسان و حیوان و حشره و گیاه و... ) را در بر می‌گیرد.

🌟 تفاوت «الرحمن» و «الرحیم»:

الرحمن: رحمتِ عام خدا، شامل همه‌ی موجودات در دنیاست

الرحیم: رحمت خاص خدا، در آخرت

مثلاً:

> خورشید بر همه می‌تابد، چه مؤمن و چه گناهکار، این جلوه‌ای از «الرحمن» است.

اما بخششِ ویژه در قیامت، از «الرحیم» می‌آید.

بعد عرفانی:

عارفان می‌گویند:

> «الرحمن» چهره‌ای از ذاتِ حق است که با آن، خود را در آفرینش ،جاری کرده و به همه‌ی مخلوقات ، وجود، روزی، حیات و عشق عطا کرده. 

🕊️ ذکر و آثار معنوی:

ذکر: یا رحمن

تکرار توصیه‌شده: 298 بار (ارزش عددی حروف در حساب جُمَل)

آثار ذکر:

نرم شدن قلب‌های سخت

جلب محبت دیگران

گسترش رزق و روزی

افزایش مهربانی در رفتار با خانواده و اطرافیان

درمان غفلت قلبی

📜 آیه قرآنی:

> الرَّحْمَنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى

(الرحمن، بر عرش (فرمانروایی) مستولی است) [طه: 5]

یعنی مهربانیِ خداوند، اساسِ تمامِ حکومت اوست. خدا با "الرحمن" بر جهان سلطه دارد، نه با خشم یا قهر.

🍃 تمرین روزانه با اسم «الرحمن»:

هر صبح 10 بار با حضور قلب بگو: یا رحمن

بعد از هر نماز،یا هر عبادت یا مدیتیشن، یک دقیقه تصور کن رحمت خدا چون نوری بی‌پایان از آسمان بر تو می‌تابد

در رفتار با دیگران، سعی کن جلوه‌ای از «الرحمن» باشی؛ بخشنده و مهربان، حتی با کسی که تو را ناراحت کرده

۳. الرحیم (الرحیم)

📖 معنی لغوی:

«الرحیم» هم از ریشه‌ی رَحِمَ می‌آید، یعنی مهربانی.

اما برخلاف «الرحمن» که مهربانیِ فراگیر دارد، الرحیم یعنی مهربانیِ ماندگار، خاص و پیوسته.

🌟 تفاوت با «الرحمن»:

مثلاً:

الرحمن باعث می‌شود خداوند به همه‌ روزی دهد

الرحیم باعث می‌شود خداوند مؤمنان را ببخشد، هدایت کند، دعایشان را اجابت کند

بعد عرفانی:

در عرفان، الرحیم نشانگر رابطه‌ی عاشقانه بین خدا و بنده است.

رحمتِ خاصی که فقط نصیبِ دل‌هایی می‌شود که در راه او گام برمی‌دارند.

عارفان می‌گویند:

> «الرحمن» تو را به درگاه می‌رساند،

«الرحیم» تو را در آغوش می‌گیرد...

ذکر و آثار معنوی:

ذکر: یا رحیم

تکرار توصیه‌شده: 258 بار

آثار باطنی و ظاهری:

پاک شدن گناهان پنهان

جذب رحمت و عنایت الهی در سخت‌ترین لحظات

تقویت مهربانی درونی و محبت قلبی

استجابت دعاها (به‌ویژه همراه با اشک و توبه)

📜 آیه قرآنی:

> وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا

(و او بر مؤمنان مهربان است) [احزاب: ۴۳]

این آیه نشان می‌دهد که "الرحیم" بیشتر با مؤمنان در ارتباط است؛ کسانی که دلشان با یاد خدا زنده است.

🍃 تمرین روزانه با اسم «الرحیم»:

در خلوتت و از ته دل و با امید بگو: یا رحیم، ارحمنی (ای مهربان، بر من رحم کن)

وقتی به خودت سخت گرفتی یا دچار خودسرزنشی شدی، به یاد بیاور که خدا رحیم است، نه فقط داور و قضاوت کننده

سعی کن تو هم "رحیم" باشی؛ یعنی مهربانِ پیوسته، نه فقط لحظه‌ای

۴_المَلِك

📖 معنی لُغوی:
«الملک» یعنی پادشاه، مالک مطلق، فرمانروای بی‌رقیب.
خدایی که فرمانروایی او بر کل هستی بی‌پایان، بی‌نیاز و بی‌شریک است.
فرمانروای همه جهان هستی
صاحب حقیقی همه چیز (نه فقط حاکم، بلکه مالک درونی همه موجودات)

بُعد عرفانی:
عارفان می‌گویند: "ملک بودن خدا یعنی تمام موجودات از او هستند و به او بازمی‌گردند؛ ما هیچ نداریم جز آن‌چه او داده."
و در دل این اسم، دعوتی به تسلیم و اعتماد نهفته است 

ذکر: یا ملک
تکرار توصیه‌شده: 90 بار

آثار باطنی و ظاهری:
ایجاد احساس امنیت و اعتماد به قدرت الهی
رهایی از ترس‌ها و نگرانی‌های بی‌دلیل
قدرت در تصمیم‌گیری و مدیریت نفس
فروتنی در برابر عظمت حق و جلوگیری از تکبر

🍃 تمرین روزانه با اسم «الملک»:
وقتی احساس ضعف یا بی‌پناهی داری، ۳ بار آرام بگو:
یا ملک، اِملِک علیّ أَمرِی
(ای پادشاه، پادشاهی امور مرا در دست بگیر)

خودت را مالک هیچ‌چیز ندان؛ همه‌چیز امانت است
تمرین کن قدرت را در اختیار خدا ببینی، نه در دست انسان‌ها

من مادر شهیدی ۲۲ ساله ام. خدا بچمو یه ماهه ازم گرفته😭😭😭😭

سلام ، تسلیت میگم، پسر عزیزتون در آغوش نور و‌رحمت خدای مهربون باشه انشاالله. تاپیکتون رو خوندم ، می دونم شب و‌روزهای سختی رو‌می گذرونید ، خیلی سخته ، اینکه فرزند اولتون بوده ،اون هم پسر که وابستگی عاطفی زیادی بین مادر و‌پسر هست، پسری که در آستانه ی به ثمر نشستن بوده ، رفتنش هم ناگهانی و ناباورانه و مظلومانه بوده . شما کاملا حق دارید و طبیعی هست که غمگین و ناراحت باشید ، حق دارید عزاداری و گریه و سوگواری کنید ، باید مراحل سوگ رو طی بکنید و به خودتون فرصت بدید  تا از این مرحله عبور کنید ، شما به زمان نیاز دارید . با گذر زمان ، این زخمی که الان تازه و درحال خون ریزی هست ، کم کم التیام پیدا می کنه و بسته میشه ، هرچند که جای زخمش تا همیشه باقی می مونه اما با گذر زمان دیگه مثل الان اینقدر سوزنده و دردناک نیست و رفته رفته از شدتش کم میشه ‌ .

این روند طبیعی هست که از ابتدای بشریت بوده و همچنان ادامه داره .شما اولین مادری نیستید در طول تاریخ که این درد رو کشیده و آخری هم نخواهید بود . میلیاردها انسان قبل از شما سوگ رو تجربه کردن و‌ بعد از گذشت زمان ، به روال طبیعی زندگی برگشتن ، نه اینکه کاملا فراموش بشه نه ، همیشه خاطراتِ تلخِ اون اتفاق، در کنار خاطراتِ شیرینی که با عزیزانمون داشتیم توی قلب و ذهنمون باقی می مونه.

توی تاپیکتون نوشته بودید پسرتون قرار بوده مهاجرت کنه به خارج ، استاد زبان آلمانی بوده ،یه لحظه فکر کنید الان فرزندتون زنده و سالم هست ، فکر کنید تمام کارهای مهاجرتش رو باسختی انجام داده و الان به کشور مورد علاقه اش مهاجرت کرده،  در عین حال که دل کندن و دوری ،برای هر دوی شما سخت بوده، فکر کنید اون چمدونی رو که روز قبل از شهادتش براش بستید،  برای مهاجرتش به خارج بسته بودید و خودتون روانه و بدرقه اش می کردید ، تصور کنید که توی فرودگاه در عین حالیکه چشماتون گریون و دلتون تنگ بود، ولی راضی به این جدایی بودید ، چون می دونستید که آینده ی درخشانی پیش رو داره ، چون می دونستید جاش خوبه ، چون می دونستید سختی‌ها و چالش‌هایی که قرار بود اینجا تحمل کنه دیگه تموم میشه ، چون کی دونستید که اونجا حالش و زندگی و کارش ، بهتر از اینجاست . 

بعد توی فرودگاه باچشمای گریون به دست خدای مهربون می سپرینش و با آرزوی خیر و‌سعادتمندی بدرقه اش می کردین ، چون می دونستید هرجای دنیا که باشه ، هم سایه ی پر مهر خدای مهربون بالای سرشه و تنها نیست ، هم دعای خیر شما بدرقه ی راهشه . 

بعد که به خونه برمی گشتید چی میشد ؟ مطمئنا تا مدتی جای خالیش رو عمیقا حس می کردید و غصه دار می شدید  ، با دیدن وسایلش دلتون می گرفت و دلتنگ می شدید ، گریه می کردید،  توی دلتون هر لحظه باهاش صحبت می کردید ، در عین حال مدام از خدای مهربون می خواستید که حافظ و نگهدارش باشه. 

از غم دوریش پیش دوستان و نزدیکانتون صحبت می کردید تا سبک بشین . 

حالا هم دقیقا شرایط همونه ، با این تفاوت که فرزندتون به جای یک کشور غریب ، به آغوش خدای مهربون رفته ، در واقع مهاجرتِ معکوس کرده ، اون به خونه برگشته ، جایی که همه ی ما از اونجا اومدیم ، اومدیم که مدتی بشر بودن و زندگیِ مادی رو روی زمین تجربه کنیم و بعد که مدتِ اقامتمون روی زمین تموم شد ، از این مسافرخونه ی موقت ،چمدون ببندیم و هرچه از خوب و بد انجام دادیم و هرچیزی که طی مدت اقامتمون یادگرفتیم رو داخل چمدون بزاریم و  به آغوش خدای مهربون برگردیم ، آیه ی قرآن و سخن خودِ خداست که انا لله و انا الیه راجعون. 

عزیزان ما به خونه برگشتن ، غریب ، ماییم که هنوز در سفریم ، ما در واقع انرژی هستیم که مدتی شکل مادی به خودمون گرفتیم تا در دانشگاه دنیا با آزمون و خطا بیاموزیم و رشد کنیم . فرزند شما همزمان از دانشکده پرستاری و از دانشگاه دنیا فارغ‌التحصیل شد . 

مطمئنم اونطور که شما تربیت کردید و خودش ذاتِ پاکی داشته ، با دستِ پُر و کارنامه ی درخشان و سربلند و سرافراز ، پیش خدای مهربون برگشته . مطمئن باشید الان در نورانی ترین ، زیباترین، خوش بو ترین و بهترین جایی هست که حتی در تصور من و شما نمی گنجه . 

وقتی برادر ۳۲ ساله ام به آغوش خدای مهربون رفت ، مادر منم حال الان شما رو داشت ، زندگی رو برای خودش و‌برای ما سیاه کرده بود ، اصلا دلم نمی خواست برم خونه ،چون فضای خونمون خیلی ماتم زده و‌سنگین بود ، ساعتها بیخودی توی دانشگاه می موندم اصلا رغبت نمی کردم برم خونه ، بقیه خواهر و برادرهامم هر کدوم به نحوی داشتن اون فضای سنگین و غم انگیز زو تجربه می کردن ، مادرم که فقط مادرِ اون برادرم نبود ، مادرِ ما هم بود ، ولی انگار یادش رفته بود که ما هم وجود داریم ، که ما هم داغداریم، که ما هم داریم رنج می کشیم ، حتی بیشتر از مادرمون ، چون باید هر روز فضای ماتم زده ، مادر عزیزمون که حالا غمگین و دلشکسته هست  و لباس سیاه و دوست و اطرافیانی که غمگین بودن رو می دیدیم . مادرم خودشو مریض کرد ، هم از نظر جسمی هم روحی ، خیییلی زیاد توی سوگ موند ، اصلا نمی خواست از اون شرایط بیرون بیاد ، کم کم دوست و فامیل هم دور و برمون رو خالی کردن چون اونا هم طاقت و تحمل این رو‌نداشتن که هر بار بیان یا تماس بگیرن ، با گریه و زاری و ماتم مادرم روبرو باشن . خیلی طول کشید که مادرم به زندگی عادی برگرده ، ولی بالاخره برگشت ، دید آخرش که چی ، زندگی ادامه داره ، بچه های دیگه هم هستن ،کم کم روال عادی رو شروع کرد ، مسافرت رفتیم ، مهمونی رفتیم، ما ازدواج کردیم و‌برای ما جشن ازدواج برگزار کرد ، بچه دار شدیم و تا الان که ۲۳ سال میگذره ، زندگی همچنان ادامه داره .

خداوند بهت صبر بده منم پدرومادرم وبرارجوونم تو تصادف ازدست دادم .اینقد دلم میگیره 

من به دست های خدا خیره شدم معجزه کرد،💚💚