برای تهیه شربت عناب لازم است که ابتدا عناب خشک را تمیز شسته و با چاقو آنرا زخمی کنید و به مدت دوازده ساعت در آب سر خیس کنید
برای حدود هشتصد گرم عناب ، میبایست چهار لیتر آب را داخل قابلمه ریخته و عناب ها را در آن بجوشانید پس از اینکه عناب ها نرم شدند ، آنها را له کرده و مایعی که حاصل میشود را از صافی عبور دهید
پس از صاف کردن ، زمانیکه مایعی یکدست حاصل شد مجددا باید آنرا بجوشانید و حین جوشیدن مقداری شکر نیز اضافه بفرمایید برای این مقدار عناب دو یا سه کیلو گرم شکر کافیست که البته به مزاج شما بستگی دارد
زمانیکه مایع صاف شده را میجوشانید توجه کنید که زمان زیادی روی حرارت نماند تا بیش از اندازه غلیظ و سفت نشود ، بهتر است فقط چند دقیقه روی حرارت قرار دهید در حدی که فقط شکر در آن حل شود
پس از سرد شدن شربت را داخل ظروف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید و هنگام مصرف نصف استکان را در یک لیوان آب حل کرده و نوش جان کنید