از این سه راه شناخت به دست نمیاری! (2)
- بحث کردن درباره دیدگاه ها

در مصاحبه خواستگاری موراد زیر رو انجام داد چون خواستگاری محل شناخت مخاطب است نه مسیر تغییر دادن فرد.
- نباید بحث کرد
- نباید دیدگاه فرد رو رد کرد
- نباید مخاطب رو قانع کرد
- نباید برای تغییر نظرش تلاش کرد
یعنی باید بفهمم مخاطبم چه اعتقاداتی داره، چه اهدافی داره، روش زندگی که انتخاب کرده چیه تا بتونیم ببینم چقدر با مخاطب تناسب دارم، چقدر اختلاف دارم و درنهایت میتوانم مخاطبم را برای تشکیل زندگی مشترک همراهی کنم یا نه.
مثلا
- دختر میگه من نماز نمیخونم. پسر میگه مگه شما نمیدونی که نماز ستون دینه و قصد راهنمایی و هدایت فرد رو داره. راهنمایی کردن انسانها به مسیر درست کار ارزشمندیه، ولی جلسه ی خواستگاری جا و مکانش نیست.
- اگر دختری گفت که من چادر نمیپوشم پسر نباید دختر رو قانع کنه که نه چادر خیلی خوبه و از فایده های چادر پوشیدن بگه بلکه باید از او بخواد که بیشتر درباره ی دیدگاهش توضیح بده تا به شناخت برسه. مثلا بپرسه تو عزاداری میپوشین؟ تو ختم میپوشین؟ چادر رنگی میپوشین؟ مهمان توی خونه بیاد و بلوز و شلوار باشین، نمیپوشین؟ چرا نمیپوشین؟
- اگر پسری پوشش چادر رو برای دختر مناسب میدونه و خیلی به آن مصر هست، یا باید خواستگاری دختری بره که چادر رو برای پوشش انتخاب کرده یا اگر به خواستگاری دختری رفته که چادر نداره، باید ببینه آیا میتونه این نوع پوشش رو تحمل کنه؟
- صادر کردن احکام یا قول و وعده دادن

وقتی دختر و پسر متوجه اختلاف میشوند، میخواهند با دستور دادن و یا وعده دادن فرد را تغییر بدن. مثلا وقتی دختر، همسری را میخواست که در انجام احکام دینی شوق و علاقه داشته باشه با پسری آشنا میشه که اعتقادات ضعیف و سستی دارد بهش میگه به شرطی باهات ازدواج میکنم که نماز بخوانی، حدت را با نامحرم بدونی و...
یا پسری که میخواست زنش کار نکنه، وقتی از دختر میشنوه که کار کردن یکی از اهداف اوست، میگه اگر کار کردن به زندگی مان لطمه بزنه باید آن را کنار بگذاری
یا وعده هایی مثل زیر
- از این به بعد مصرف مواد را ترک میکنم.
- دیگر سیگار نمیکشم.
- به خاطر تو چادر میپوشم.
- قول میدهم این رفتارها رو کنار بگذارم.
- دیگه رفیق بازی نمیکنم.
- دیگه داد و بیداد نمیکنم.
- دیگه فحش نمیدم.
- قول بده که دیگه مواد نکشی.
- قول بده که بعد از این به خونوادهی من احترام بذاری.
علت دادن این وعده ها چیست؟ فرد در مخاطبش یا امتیازهایی دیده یا اینکه به او علاقه مند شده و میخوا فاصله و شکافی که میگه این ازدواج درست نیست را پر کنه
در صورتی فرد وقتی این اختلاف ها رو میدید باید از خودش میپرسید که این ازدواج برای من درسته؟ این تفاوت ها چقدر در ادامه دادن زندگیم تاثیر دارن؟ اگر بعدا این اختلاف ها رو ببینم از ازدواجم پشیمون نمیشم؟
نمونه اختلاف بعد از ازدواج:
- قبل نامزدی قلیون میکشیدم توی جلسه خواستگاری بهش قول دادم نکشم. چند ماه نکشیدم اما خیلی اذیت شدم و یبار به خانمم گفتم و قهر کرد و جبهه گرفت و من نتونستم تحمل کنم و دزدکی کشیدم. من دوس دارم حداقل هفته ای یکبار بکشم و اونم باهام بکشه ولی بدش میاد و تو این مورد اختلاف نظر داریم
-یکسال پیش سر اینکه با پسر خالش و رفقای پسرخالش تا صبح میرفت باغ با شوهرم دعوا میکردم که نرو چون مشروب میخوردن. دفعه اخر گفتم انتخابت بکن! یا من یا پسر خاله ات. اون راحت رفت. من رفتم خونه مادرم. امد التماس کرد و گفت دور پسر خالم رو خط میزنم ۵ ماهی خبری ازش نبود الان یه ماهه گاهی او زنگ میزنه. گاهی شوهرم. تو گوشیش دیدم یه بار به روش اوردم گفت اون زد کاری داشت ولی الان میبینم تند تند بهم زنگ میزنن
- شوهرم توی جلسه ی خواستگاری به من گفت عصبانی بشم، بهم میریزم. من رو عصبانی نکن. حالا فهمیدم که با کوچکترین تنش اعصابش بهم میریزه و فحاشی میکنه. (روش درست این بود که دختر سطح عصبانیت و واکنش حین عصبانیت رو  بپرسه، مثلا بگه شما عصبانی میشین چه رفتاری نشون میدین؟ الان مادر من بیاد پشت در بگه بسه، شما عصبانی میشین؟ چایی بریزه روتون عصبانی میشین؟ و...)