2777
2789
عنوان

اساس علمی سلامت دندان و لثه 🦷🔬

38 بازدید | 0 پست

1️⃣ نقش مینای دندان در محافظت از دندان

- مینای دندان سخت‌ترین بافت بدن است و وظیفه محافظت از عاج و پالپ را دارد.

- فلوراید به بازسازی مینای دندان کمک می‌کند و مقاومت آن را در برابر پوسیدگی افزایش می‌دهد.

- تحقیقات نشان می‌دهد مسواک زدن با خمیر دندان فلوراید حداقل دو بار در روز، ریسک پوسیدگی را تا ۳۰–۴۰٪ کاهش می‌دهد.

2️⃣ پلاک و بیوفیلم میکروبی

- پلاک دندانی مجموعه‌ای از باکتری‌هاست که روی سطح دندان و لثه جمع می‌شوند.

- اگر پلاک طولانی‌مدت باقی بماند، باعث التهاب لثه (ژنژیویت) و پوسیدگی دندان می‌شود.

- کنترل پلاک از طریق مسواک و نخ دندان علمی‌ترین روش پیشگیری است.

3️⃣ pH دهان و تأثیر رژیم غذایی

- اسیدی شدن محیط دهان ناشی از مصرف قند و کربوهیدرات، مینای دندان را تحلیل می‌برد.

- بزاق دهان نقش بافر دارد و با شستشو و خنثی کردن اسید، از پوسیدگی جلوگیری می‌کند.

- رژیم غذایی کم قند و استفاده از مواد غذایی کلسیم‌دار و فیبردار، سلامت دندان‌ها را تقویت می‌کند.

4️⃣ سلامت لثه و ارتباط آن با سلامت سیستمیک

- التهاب مزمن لثه (پریودنتیت) نه تنها باعث تحلیل لثه و استخوان فک می‌شود، بلکه با بیماری‌های قلبی-عروقی و دیابت مرتبط است.

- کنترل التهاب لثه با رعایت بهداشت دهان و درمان زودهنگام بیماری‌های لثه، سلامت کل بدن را بهبود می‌بخشد.

5️⃣ اهمیت چکاپ منظم و پیشگیری علمی

- معاینات منظم دندان‌پزشکی به تشخیص زودهنگام پوسیدگی، تحلیل لثه و اختلالات دهان کمک می‌کند.

- تصویربرداری با رادیوگرافی، سنجش عمق شیار لثه و بررسی بیوفیلم، روش‌های علمی و مؤثر در پیشگیری و درمان هستند.

چشم بد دور که هم جانی و هم جانانی 🩶🌱 یه پسر خوشتیپ و خوش هیکل دارم (نامزدم رو میگم) 😅🫂دانشجوی دندان پزشکی هستم🦷👩🏻‍⚕️ تنها کسی که میتونه ارزش تو رو تعیین کنه خودتی و فقط خودت 🫶🏻🩷 کاربر قدیم اینجا هستم😊علاقه مند به مطالعه هستم 📚 مترجم زبان انگلیسی👩🏻‍🎓 طبیعت گرد 🌱 عاشق خانواده 😇 السلام علیک یا حضرت معصومه ❤️‍ هر چه داریم از این دختر موسی داریم ❤️‍ علاقه مند به حافظ 🦋🍃 هوا خاه توام جانا و می‌دانم که میدانی 🦋🍃 اندر دل من بیرون و درون همه اوست