چند فکت ترسناک و عجیب درباره غذاها در قرون وسطی که واقعاً باورش سخته:
⸻
🍞 1. نانهای سمی با قارچ ارگوت:
در بسیاری از روستاهای اروپا، مردم از چاودار آلوده به قارچ ارگوت نان میپختن. مصرف این نانها باعث دردهای وحشتناک، توهم، قطع انگشتان و گاهی مرگ میشد. این بیماری به اسم «آتش مقدس» معروف بود چون مردم فکر میکردن بدنشون داره میسوزه!
⸻
🥩 2. گوشتهای فاسد با ادویههای قوی پنهان میشدن:
چون یخچال وجود نداشت، گوشتها سریع فاسد میشدن. برای پنهان کردن بوی گندیده، مقدار زیادی فلفل و دارچین بهش میزدن و به مردم فقیر میدادن. بسیاری از اونها دچار مسمومیتهای شدید میشدن.
⸻
☠️ 3. ظروف مسی مسمومکننده:
اشرافزادهها توی ظرفهای مسی غذا میخوردن. وقتی غذاهای اسیدی مثل سرکه یا لیمو با این ظروف واکنش میداد، فلزات سنگین وارد غذا میشد و باعث مسمومیت مزمن، جنون، یا حتی مرگ میشد!
⸻
🧪 4. شرابهای آلوده با سرب:
برای شیرینتر کردن شراب، گاهی بهش سرب اضافه میکردن! اون زمان کسی نمیدونست سرب چقدر خطرناکه. این باعث ریزش مو، جنون و مرگ زودرس در بین اشراف میشد.
⸻
🦠 5. آب آلوده = مرگ حتمی:
مردم معمولاً آب تمیز نداشتن. رودخانهها پر از فاضلاب بود. به همین خاطر، خیلیها بهجای آب، آبجو یا شراب رقیقشده میخوردن چون تصور میکردن “الکلش میکروب میکشه”