خیلی هم عالی 👌🌸
اینجا یه نمونه گفتگوی ساده و کوتاه برات نوشتم که برای دختر ۸ ساله مناسبه. میتونی بسته به شخصیت و کنجکاوی دخترت کم یا زیادش کنی:
---
👩👧 (تو):
دخترم، میدونی وقتی آدم بزرگ میشه، بدنش تغییر میکنه؟ همونطور که قدت بلند میشه یا موهات بلند میشه، داخل بدن هم تغییرهایی اتفاق میفته.
👧 (دختر):
چه تغییری؟
👩👧 (تو):
بدن دخترها وقتی به سن نوجوانی نزدیک میشن، یه کاری میکنه به اسم "پریود". یعنی ماهی یه بار، از بدنشون یه مقدار خون بیرون میاد. این خون از جای خاصی میاد که اسمش رحم هست. بدن این کار رو میکنه تا وقتی که بزرگ شدی و خواستی بچهدار بشی، آماده باشی.
👧:
یعنی مریض میشم؟
👩👧:
نه عزیزم، اصلاً مریضی نیست. این یکی از نشونههای سالم و قوی شدنه. همهی دخترها این رو تجربه میکنن.
👧:
خب اون موقع باید چیکار کنم؟
👩👧:
یه وسیلههایی هست به اسم "نوار بهداشتی" که کمک میکنه لباست کثیف نشه. وقتی بزرگتر شدی، من کاملاً بهت نشون میدم چطور استفاده کنی.
👧:
درد هم داره؟
👩👧:
گاهی بعضی دخترها یه کم دلدرد یا کمردرد میگیرن، ولی راههایی هست که بهتر بشی. من کنارت هستم و کمکت میکنم.
---
📌 نکتهها:
فعلاً لازم نیست همه جزئیات (مثل چرخه ۲۸ روزه، هورمونها، یا روشهای دقیق بهداشتی) رو بگی.
مهمتر از همه اینه که حس ترس یا شرم نگیره، بلکه بدونه این یه روند طبیعی و زیبا از زن شدنه.
بعداً (۹–۱۰ سالگی) میتونی آرامآرام کاملتر توضیح بدی و حتی کتابهای تصویری ساده براش بخری.
میخوای برات یه لیست مرحلهای توضیحات سن به سن هم آماده کنم تا بدونی دقیقاً هر سنی چه چیزهایی رو بگی و چه چیزهایی رو بذاری برای بعد؟