به بچه ت فرق نیاز و خواسته رو با مثال بگو
مثلا لباس خریدن یک نیازه ولی لباس پرنسسی و تور توری و اینجاش جینگولی مستون باشه اونجاش نگین داشته باشه میشه خواسته
یا خریدن کیف و دفتر برای مدرسه ش یک نیازه ولی خریدن کیف و دفتر فلان مارک و برند خواسته ست
بچه فرق نیاز و خواسته رو باید بدونه ولی متأسفانه حتی خیلی از بزرگسال ها هم این تفاوت رو نمیدونن و خرد اقتصادی شون رشد نمیکنه
بگو من و بابایی به عنوان والد شما موظف هستیم نیاز های بچه هامون رو تامین کنیم
نیاز های مالی مثل خوراک پوشاک، تفریح ،سلامتی، مدرسه ، امنیت ، خونه و...
تا زمانی که خود بچه بتونه از نظر مالی مستقل بشه
اگر احتیاج داری که خواسته هات پوشش داده بشه میتونی از پول قلکت کمک بگیری من هیچ دخل و تصرفی توی مدل خرج کردن قلکت ندارم و این پول خودته میتونی باهاش بخری
یا اگر خیلی دلت میخواد این عروسک رو بخری میتونی مبلغ عروسک رو ازم وام بگیری عروسک رو بخری و طی پنج ماه اقساطش رو از پول تو جیبیت بدی دقت کن اینطوری نشه که هیچ پول تو جیبی ای براش نمونه ولی بذار زجر اقتصادی رو تجربه کنه اینا براش رشد داره و ارزش گذاری رو متوجه میشه
یا بگو نصفش رو تو بده نصفش رو کمکت میکنم میخریم چون دوست دارم خوشحالت کنم
اینو بدون
شما در کل سال موظفی نیاز های واقعی بچه ت رو پوشش بدی ولی برای خواسته ها فقط لیست میکنی و همدلی میکنی و بااااا برنامه خرید میکنی
میگی لبوبو میخوای ؟ اوهوم متوجه ام دست دوستات دیدی خوشت اومده به نظرت نرم رسید اینکه از جعبه درمیاد خیلی هیجان انگیزه و... این میشه همدلی حالا یه دفتر میاری و خواسته های بچه ت رو توش مینویسی اینطوری روزی که تصمیم داری میخوای براش اسباب بازی یا هر هزینه این مدلی بکنی لیست رو در میاری بهش نشون میدی میگی اولویتت کدوم یکیه ؟ دوست داری کدوم رو بخریم ؟ فقط یه کدوم رو انتخاب میکنه و خرید میکنید تمام
ممکنه توی این لیست عطر و ادکلن باشه ، گیره فلان باشه ، عروسک باشه هر چیزی که جزو خواسته هاش هست اینطوری توی موقعیت یاد میگیره اهم و مهم کنه
ضمن اینکه شما خودت میتونی از این لیست کمک بگیری توی مناسبت ها مثلا روز دختر روز تولد یا مثلا میخوای هدیه تشکر بدی بهش بابت کاری که ازش نخواسته بودی ولی خودش خودجوش انجام داده مثلا با خواهرش کمک کرده توی درسش و... براش خرید کنی
از به کار بردن جمله هایی مثل گرونه نمیتونیم بخریم نداریم به هیچ وجه استفاده نکن ذهنیت فقر برای بچه به وجود نیار حتی اگر واقعا همینطور باشه
همیشه ذهنیت بچه رو به فراوانی عادت بده ولی با برنامه خرج کردن