2777
2789
عنوان

آموزش از جیش گرفتن

| مشاهده متن کامل بحث + 334 بازدید | 27 پست
یه شورتهای اموزشی هست که دیگه مامی نباشه ولی پس هم نده، تو اینستا میگفت مثلا ۲ ساعت یبار ببرش دسشویی ...

من فکر کنم خیلی کمال‌گرام، امروز بدون شورت آموزشی میخاستم بهش آموزش بدم دو دفعه خونم خراب کرد. اخه بیشتر وقتی میریم بیرون از خونه میخاد بره دستشویی. خونه مادربزرگم که میریم میبینه بقیه بچه‌ها میرند دستشویی کامل دستشوییش میگه. 

الان که دارم اینو برات می‌نویسم، کاملاً رایگانه، ولی واقعاً نمی‌دونم تا کی رایگان بمونه!
من و دخترم بدون حتی یه ریال هزینه، یه ویزیت آنلاین از متخصص حرفه‌ای گرفتیم. کامل بدنمون رو آنالیز کرد، تک‌تک مشکلات رو گفت و راه‌حل داد.

خودم کمر و گردنم خیلی مشکل داشت، دخترم هم پای ضربدری و قوزپشتی داشت… و باورت میشه؟ همه‌ش رو درست کردیم!

اگه تو یا یکی از عزیزات مشکلات اینجوری دارید، همین الان تا دیر نشده نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص بگیرید.

الهی بمیرم برای اون بچه. چه گناهی کرد گیر این احمق افتاد. بخش عظیمی از اعتماد به نفس زندگی آینده بچ ...

شب ادراری گرفته😐 

الان نزدیک ده یازده سالشه 

هنوزم مادرش کوتاه نمیاد میگه من اینارو زیاد نزدم اگه میزدم هم منو دوست داشتن هم به حرفم بودن

خوب شد زمان مختار فضای مجازی نبود وگرنه دار ودسته اوباش کوفه هشتگ میزدن: نه به اعدام شمر_نه به اعدام عمر بن سعد_نه به اعدام حرمله🙌(نحوه شهادت شهید آرمان و شهید عجمیان، تا مغز استخوانم را سوزاند😓)

دختر من هنوز دوسالش نشده،از پوشک گرفتمش،اینجوری ک بهش گفتم دیش داشتی بدو بریم دستشویی،وقتایی ک همکاری نمی‌کرد میگفتم بهت شکلات میدم جیش کن،از طرفی باید ببینی کوچولوت تند تند جیش می‌کنه یا دیر ب دیر،مثلا برا دختر من سه الی چهار با ببرم ب دستشویی تا ظهر کافیه،اگ تو سرویس جیش نکرد روی پاهاش یکم آب بریز تا سردش بشه و کارشو بکنه

داره ولی نمیشینه روش. اطرافیا کاملا تعجبن از دو سالگی جیشش میگه ولی من که میگم بریم دستشویی نمیاد.

باهاش بازی کن،مسابقه بزار تا دستشویی هر کی تند تر دوید مثلا،یا هر کی زودتر جیش کرد،باید باهاش بازی کنی،دختر من شلنگ آب و بر میدارم یک دور دستشویی و خیس می‌کنه بعد میشینه

من فکر کنم خیلی کمال‌گرام، امروز بدون شورت آموزشی میخاستم بهش آموزش بدم دو دفعه خونم خراب کرد. اخه ب ...

یبار توی یک مغازه بودم، یه دختر بچه جیغ میزد بخدااااا جیش دارم بخدااااا داره میریزه، خیلی استرس گرفته بود، مامانشم میگفت نداری الان دسشویی بودی، حواست باشه خیلی این جیش لامذهب تاثیر روحی روانی داره ، کامل اماده باشه مخصوصا توی جمع که خجالتزده میشن

وقتی من میگم بریم دستشویی نمیاد متاسفانه.

عموی من پسرشو بغل میکرد می‌برد دسشویی . پسرش امتناع میکرد و جیغ داد . ولی دیگه هربار یجوری گولش زد .  حتی یکبار کن بهش گفتم هر وقت رفتی دسشویی به من بگو ببرمت شهربازی . بعد دسشویی دوید پهلوی من گفت حواست بود که  رفتم دستشویی ؟ 

من انتظار دارم بعد یکروز متوجه بشه و بگه. موقعی که میبردینش مهمونی یا پارک چیکار میکردید؟؟

بعد یک روز یاد نمیگیره. بچه ست حواسش میره به بازی یادش میره. یه کم مدارا کن باهاش و صبر داشته باش.

در اینجا یک راهنمای جامع و مرحله‌به‌مرحله برای گرفتن کودک از پوشک آورده شده است:

### ۱. بررسی نشانه‌های آمادگی کودک

قبل از هر چیز، مطمئن شوید کودک شما برای این transition (گذار) آماده است. معمولاً این آمادگی بین **۱۸ تا ۳۰ ماهگی** رخ می‌دهد، اما این بازه می‌تواند برای هر کودکی متفاوت باشد.

* **از نظر فیزیکی:** توانایی کنترل عضلاتش را دارد. یعنی می‌تواند ادرارش را برای مدت کوتاهی نگه دارد و پوشکش برای حداقل ۲ ساعت خشک می‌ماند.

* **از نظر شناختی:** می‌فهمد که چه زمانی دارد دستشویی می‌آید (مثلاً حالت چهره‌اش تغییر می‌کند، می‌ایستد یا به شما اشاره می‌کند) و می‌تواند حرف شما را درک کند.

* **از نظر عاطفی:** به استقلال علاقه نشان می‌دهد (مثلاً می‌گوید "خودم انجام بدم") و نسبت به توالت کنجکاو است.

* **از نظر رفتاری:** می‌تواند بنشیند و حداقل برای ۲ تا ۵ دقیقه آرام بگیرد. همچنین اگر از پوشک خیس یا کثیف ناراحت می‌شود، نشانه خوبی است.

### ۲. وسایل مورد نیاز را آماده کنید

* **لگن کودک (Training Potty):** یک لگن رنگارنگ و جذاب بخرید و اجازه دهید کودک آن را کشف کند. حتی می‌تواند روی آن stickers (برچسب) مورد علاقه‌اش بچسباند.

* **صندلی توالت فرنگی مخصوص کودک (Toilet Seat Adapter):** اگر می‌خواهید مستقیم از توالت بزرگ‌ها استفاده کند، این صندلی‌های کوچک که روی توالت سوار می‌شوند، از افتادن کودک جلوگیری می‌کنند.

* **یک چهارپایه:** برای این که کودک بتواند به راحتی روی توالت بنشیند و دستش به سینک برسد تا دست‌هایش را بشوید.

* **شلوارهای راحت و گشاد:** که کودک بتواند به سرعت آن را درآورد.

۳. مراحل عملی آموزش

**الف: آشنایی و ایجاد علاقه**

* لگن را در اتاق نشیمن یا حمام قرار دهید تا با آن آشنا شود.

* اجازه دهید عروسک یا خرسش را روی لگن بنشاند و این کار را به یک بازی تبدیل کنید.

* کتاب‌های داستانی در مورد "گرفتن از پوشک" یا "رفتن به توالت" برایش بخوانید.

**ب: الگوسازی**

* اجازه دهید کودک شما را در حال استفاده از توالت ببیند (برای کودکان، والد همجنس می‌تواند تاثیر بیشتری داشته باشد).

* روند کار را برایش توضیح دهید: "دیدی مامان چیکار کرد؟ حالا نوبت توئه!"

**ج: برنامه‌ریزی و ایجاد روتین**

* کودک را در زمان‌های مشخصی روی لگن بنشانید: **بعد از بیدار شدن از خواب، بعد از غذا، و قبل از خواب.**

* او را مجبور نکنید. فقط از او دعوت کنید که بنشیند. حتی اگر کاری نکرد، او را تشویق کنید که تلاشش را کرده.

* در ابتدا، او را با لباس روی لگن بنشانید تا به حس نشستن روی آن عادت کند.

**د: بیرون آوردن پوشک (شروع اصلی)**

* یک **دوره ۳ تا ۵ روزه** را انتخاب کنید که در خانه هستید و استرس ندارید (مثلاً یک تعطیلات طولانی).

* پوشک کودک را کامل بردارید و به او شلوار آموزشی بپوشانید یا اجازه دهید در خانه با لباس زیر یا بدون شلوار باشد. این به او کمک می‌کند ارتباط بین بدنش و دستشویی را مستقیم حس کند.

* هر **۲۰ تا ۳۰ دقیقه** یک بار از او بپرسید: "نیازی به دستشویی داری؟" یا "دوست داری بریم سر لگنت؟"

* مراقب نشانه‌ها باشید (مثلاً ناگهان می‌ایستد یا به خودش فشار می‌آورد) و سریع واکنش نشان دهید.

### ۴. تشویق و برخورد با accidents (حوادث!)

* **تشویق فراموش نشود!** برای هر بار موفقیت، او را با **در آغوش گرفتن، کف زدن و یک خوشحالی ساده** تشویق کنید. نیازی به جایزه‌های بزرگ مادی نیست. گاهی یک **جدول ستاره** می‌تواند معجزه کند.

* **حوادث کاملاً طبیعی هستند!** هیچگاه عصبانی نشوید، سرش فریاد نزنید و تنبیه نکنید. با آرامش بگویید: "اشکالی نداره، دفعه بعدی زودتر به مامان بگو" و خودتان را هم سرزنش نکنید. این بخشی از فرآیند یادگیری است.

* از کودک بخواهید در تمیز کردن به شما کمک کند (مثلاً آوردن دستمال). این کار را بدون سرزنش انجام دهید تا احساس مسئولیت کند.

### ۵. آموزش مهارت‌های کامل

* به او آموزش دهید چگونه بعد از دستشویی خودش را تمیز کند (برای دختران آموزش شستن از جلو به عقب بسیار مهم است).

* حتماً شستن دست‌ها را بعد از هر بار دستشویی به یک عادت تبدیل کنید.

### ۶. تمرین در خارج از خانه

* وقتی در خانه موفق عمل کرد، برای بیرون رفتن‌های کوتاه، او را بدون پوشک ببرید.

* قبل از خروج از خانه حتماً از او بخواهید دستشویی کند.

* همیشه یک دست لباس اضافه و یک کیسه پلاستیکی برای لباس‌های خیس همراه داشته باشید.

### نکات مهم و تفاوت‌ها:

* **معمولاً آموزش برای ادرار زودتر از مدفوع موفقیت‌آمیز است.** برخی کودکان از مدفوع کردن می‌ترسند. صبور باشید و مطمئنش کنید که این یک فرآیند طبیعی است.

* **شب‌ادراری:** گرفتن پوشک شبانه معمولاً دیرتر اتفاق می‌افتد (حتی تا ۵-۶ سالگی طبیعی است). زمانی که چند روز متوالی مشاهده کردید پوشک کودک پس از بیدار شدن خشک است، می‌توانید پوشش شب را نیز بردارید.

* **برای پسرها:** معمولاً ابتدا نشسته ادرار کردن را آموزش دهید و بعد ایستاده را به او نشان دهید.

* **عجله نکنید!** اگر پس از چند روز احساس کردید کودک کاملاً مقاومت می‌کند یا مضطرب است، چند هفته یا حتی چند ماه به او فرصت دهید و دوباره تلاش کنید. فشار آوردن نتیجه معکوس خواهد داشت.

کلام آخر:** این مسابقه نیست. هر کودک در زمان خودش آماده می‌شود. موفقیت شما در **صبوری** و **ثبات قدم** شماست. اگر پس از چندین بار تلاش ناموفق، احساس نگرانی کردید، با یک **متخصص اطفال** مشورت کنید.