2777
2789

در تاپیک ها زیاد می بینیم که میگن چرا هر چی خدا را صدا می زنیم نمیشه؟
من سرچ کردم و برخی موارد جالب بود...
مثلا کاربر تاپیک میزنه که چرا فلانی که هیچی نداره ازدواج کرده و من نه ...
یا مثلا میگه دوستم همه چی داره و بهش حسودیم میشه و کاش خدا به منم توجه میکرد و ...
یا اونایی که خیلی اهل عبادتن ولی نمیتونن به خواسته برسن در حالیکه خدا اهل عبادت را دوست داره پس چرا استجابت نمیشه؟

بر اساس روايات، دلايل عدم استجابت دعا را چندين عامل تشكيل مي‌دهد:

1)  لقمه حرام
2)  غيبت
3) حسادت
4) نان از راه دين خوردن
5) عجب و خودبزرگ‌بيني
 و... است.

دو موردش جالب بود که من خیلی در سایت دیدم:

دعاي حسود را خداوند مستجاب نمي‌كند...
يكي از علت‌هايي كه افراد وادار به غيبت مي‌شوند حسادت است؛ چون حسود چشم ديدن نعمتي را در مرام و مشي زندگي كسي ندارد و در صدد تخريب او بر مي‌آيد به همين واسطه دريچه‌هاي رحمت خدا را به روي خودش مي‌بندد. 

عجب با تكبر فرق مي‌كند... در تكبر انسان خودش را بزرگ مي‌بيند در عجب انسان عملش را بزرگ مي‌بيند و فكر مي‌كند بهترين كار را او انجام مي‌دهد بهترين خدمت را او دارد مي‌كند، بهترين نماز از او صادر مي‌شود، بهترين كار خير را او دارد انجام مي‌دهد، بهترين شيوه و روش را او دارد، اين يك حالت ترفع باطني در او ايجاد مي‌كند كه هم نتيجه آن كبر مي‌شود و هم اين‌كه غره و مغرور به اعمالش مي‌شود و اين‌ها دست به دست هم مي‌دهند تا دعا مستجاب نشود.

من عاشق چشمت شدم نه عقل بود و نه دلی... چیزی نمیدانم از این دیوانگی و عاقلی...  یک آن شد این عاشق شدن دنیا همان یک لحظه بود... آن دم که چشمانت مرا از عمق چشمانم ربود😍 

منبع

گروه اخلاق مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره

من عاشق چشمت شدم نه عقل بود و نه دلی... چیزی نمیدانم از این دیوانگی و عاقلی...  یک آن شد این عاشق شدن دنیا همان یک لحظه بود... آن دم که چشمانت مرا از عمق چشمانم ربود😍