2777
2789
عنوان

طرز تهیه سمنو به روش علمی

2373 بازدید | 7 پست

سمنو یا به قول مردمان افغانستان و تاجیکستان “سمنک” نماد خیر و برکت است و یکی از نمادهایی است که اقوام ایرانی در سراسر دنیا را به هم پیوند میدهد. این غذا بسیار مقوی و مفید برای سلامتی، پیشگیری از پوکی استخوان، تنظیم هورمون ها و ایجاد حس آرامش و بهبود کارکرد سیستم عصبی است. فواید سمنو بسیار است چرا که سمنو حاوی کلسیم، پتاسیم، فسفر،  آهن، اسید فولیک و ویتامین‌های گروه b «ب»،  ویتامینهای K «کا» و E «ای» و A «آ» و مواد مهم دیگر مانند کرومیوم، روی، سلنیوم، و مس است و در نتیجه مصرف آن به عنوان صبحانه یا میان وعده میتواند موجب تقویت عموم بدن و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها گردد.

و قبل از آن که روش درست کردن سمنو به سبک جوانه ساز را توضیح دهم لازم میبینم که چند نکته دیگر را در خصوص به عرض خوانندگان گرامی برسانم.

۱- با توجه به آن که سمنو چسبناک و سرشار از مواد مقوی و ریز مغزی هاست، احتمال فاسد شدن، کپک زدن و رشد باکتری در آن بالاست در نتیجه سمنو را پس از آماده شدن در یخچال نگهداری کنید و اگر از بیرون تهیه میکنید مراقب باشید مزه ترشیدگی ندهد و آثار کپک بر آن مشاهده نشود.

۲- خوردن سمنو در بارداری توصیه میشود. همچنین مصرف سمنو برای کودکان زیر دو سال ، افراد مسن و سایر افراد حساس نه تنها منع مصرفی ندارد بلکه بسیار مفید است.

۳- در مطالب اکثرا کپی پیست شده در وب به اشتباه علت شیرین بودن سمنو اضافه شدن شیره جوانه گندم به آرد کامل ذکر شده است !! خیر این طور نیست! علت شیرین بودن سمنو در این است که نشاسته در پروسه تهیه سمنو و به علت نحوه پخت سمنو تحت تاثیر آنزیم های موجود در جوانه گندم به قند تبدیل میشود. البته به قند ساده ای که به سادگی توسط بدن جذب و توسط مغز مصرف میشود.

به همین دلیل دستورات گفته شده در این دستور آشپزی را بسیار با دقت دنبال کنید، پخت سمنو نسبتا حساس است و رنگ سمنو، طهم آن، بافت آن و سایر موارد نتیجه مستقیم میزان دقت شما در دنبال کردن این دستور العمل خواهد بود. با این روش تضمین میشود که حداکثر مواد مفید در سمنو تولید شده و یکی از سالم ترین غذاها را با تمام تاثیرات ذکر شده میل خواهید نمود. همچنین از طعم متفاوت و خاص آن نسبت به سایر سمنوهای موجود در بازار شگفت زده خواهید شد

منبع: http://javanesaz.ir/recipe-items/نحوه-پخت-تهیه-سمنو-جوانه-گندم/

Www.javanesaz.ir اطلاعات  جوانه ساز   
  • پودر جوانه گندم دو بسته
  • آرد سبوس دار گندم : نیم کیلو
  • پودر خلال بادام 50 گرم
  • دماسنج میله ای
  • 1. دو لیتر آب به درون قابلمه ریخته، قابلمه را روی گاز میگذاریم ، زیر گاز را بلند کرده و صبر میکنیم تا آب گرم شود ، دما سنج را درون آب میگذاریم و صبر میکنیم تا دمای آب تا شصت و پنج درجه بالا برود. زیر گاز را خاموش می کنیم
  • 2. نیم کیلو آرد سبوس دار را درون آب ریخته و خوب هم میزنیم تا با آب مخلوط شود. مجددا با دماسنج دمای آب را اندازه میگیریم که زیر پنجاه و پنج درجه باشد اگر بالاتر بود ، اندکی صبر میکنیم
  • 3. دو بسته پودر جوانه جوانه ساز را اضافه میکنیم و مجددا خوب هم میزنیم.
  • 4. یک ساعت درب قابلمه را میگذاریم و غذا را حال خود رها میکنیم تا به تدریج خنک تر شود و آنزیم های موجود در آن کار خود را بکنند. بد نیست که نیم ساعت بعد و در میانه راه یک بار دیگر قابلمه را یک هم بزنید.
  • 5. حال به قسمت سخت کار وارد میشویم ! انتظار دارم که همان طور که ما در فرایند تولید پودر جوانه جوانه ساز تمام دقت و تلاش خود را میکنیم که محصولی با کیفت و حاوی تمام آنزیم ها، ریزمغذی ها و ... وارد بازار کنیم شما هم در روش درست کردن سمنو یتان دقت و صبوری پیشه کنید و با تولید سمنویی درجه یک ما را سربلند کنید!
  • 6. زیر گاز را روشن کنید و دمای آن را در کمترین میزان قرار دهید. به صورت خلاصه بگویم که در این مرحله علاوه بر هم زدن مداوم سمنو باید سعی کنید دمای آب از شصت و هشت درجه بالاتر نرود و از شصت و چهار درجه پایین تر نیاید. اگر دما بالاتر رفت زیر گاز را خاموش کنید و اگر پایین تر آمد اندکی شعله زیر قابله را بلند تر کنید. این مرحله را بین نیم ساعت تا چهل دقیقه ادامه دهید. مرتب هم بزنید و هر یکی دو دقیقه یک بار دماسنج را درون سمنو ببرید و دما را چک کنید. به روش خاموش کردن زیر قابلمه یا زیاد کردن شعله تمام سعی خود را انجام دهید که دمای سمنو در بازه شصت و چهار تا شصت و هشت درجه باقی بماند.
  • 7. حال دماسنج را به کناری بگذارید. دیگر دمای غذا چندان مهم نیست و فقط مراقب باشید که ته نگیرد چرا که سمنو به سرعت ته میگیرد. به طور مداوم سمنو را هم بزنید تا نسوزد و قوام مناسب و دلبخواهتان را پیدا کند. سمنو چسبناک و شبیه حلوا است. زمانی که به این مرحله رسیدید کار پخت سمنو تمام است. واقعا خسته نباشید!
  • 8. سمنو پخته شده به روش جوانه ساز را در طرفی بریزید و با پودر بادام تزیین کنید. پس از سرد شدن میل نمایید. نوش جان

منبع:

http://javanesaz.ir/recipe-items/نحوه-پخت-تهیه-سمنو-جوانه-گندم/

Www.javanesaz.ir اطلاعات  جوانه ساز   

بچه ها بعد مدت ها جاریمو دیدم، انقدررررر لاغر شده بود که اولش نشناختمش!
پرسیدم چیکار کرده که هم هرچیزی دوست داره میخوره هم این قدر لاغر شده اونم گفت از اپلیکیشن زیره رژیم فستینگ گرفته منم زیره رو نصب کردم دیدم تخفیف دارن فورا رژیممو شروع کردم اگه تو هم می‌خوای شروع کن.

ما کرمانیا به ارد جوانه گندم میگیم آرد سن یا سهن تو تمام عطاریا هم میفروشن درسته شما برا محصولتون تب ...

امروزه دیگه پودر جوانه گندم تو همه عطاری ها و اغلب فروشگاه ها هست، بله میدونم، شما مرمانی ها یه شیرینی هم دارین به اسم کلمپه که خیلی خوشمزه هست

Www.javanesaz.ir اطلاعات  جوانه ساز   
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2790
2778
2791
2779
2792
پربازدیدترین تاپیک های امروز
داغ ترین های تاپیک های امروز