منظورت اینه بحث رو درون دینی میکنن...؟ بله با کسی که دین رو قبول نداره نباید درون دینی صحبت کرد اما شما هم درست نقش رو اجرا نکردی وسطش دوباره درون دینی کردی موضوع رو
تو کامنت دیگه هم گفتم جای درستی سوالتون رو مطرح نکردید مخصوصا اگر بخواین از توش نتیجه گیری هم بکنید.
ابتدا باید فلسفه خداشناسی رو شروع کنیم و به صورت عقلی خدا اثبات میشه با تمامی صفاتش کتاب خوب هم در این مورد هست. تو مباحث خداشناسی موضوعاتی مانند دور و تسلسل و علت و معلول بحث میشه و تقریبا بعد از این مباحث اکثر عقلای جهان پذیرفته اند که یک واجب الوجودی وجود داره یعنی یه موجودی هست که وجودش الزامیه تا بقیه موجودات بر پایه اون وجود داشته باشن
از اونجا اثبات میشه که اون موجود صفات مهمی نظیر حکمت رو داره و از اونجا به ترتیب امامت و معاد و عالم غیب اثبات میشه .
اینجور مباحث در قالب چت و گفتمان اثرگذاری چندانی نداره مخصوصا برای کسی که با بی طرفی دنبال سوالش نباشه و ذهنیت قبلی و منفی داشته باشه
البته صد البته قابل تغییر هست اما زمان بر هست به هر حال انسان موجود هوشمند و دارای اختیار هست.
و از اون طرف برعکس با کوچکترین شبهه ای میشه فرد رو متزلزل کرد. چون راحتترین راه رو انسان انتخاب میکنه.
یه سری سوالات هست اگر خودتون اهل مطالعه و پیگیری نباشید در جریان پاسخ به اون سوال ممکنه اونچه که دارید رو هم از دست بدید.
ساده ترین روش اثبات خدا نظم جهان هست. ما انسانها همه قبول میکنیم که مثلا فلان ماشین فلان زیردریایی پیشرفته رو یک انسان ساخته اما اینکه نپذیریم جهان آفرینش با چنین خلقت و نظمی سازنده و خالق نداره با عقل جور در نمیاد.
راه های دیگه استناد کردن هست به موارد زیر:
مسلمان شدن پزشکان جنین شناس مطرح جهان هست. اینقدر اعجاز در مورد شکل گیری و تولد انسان وجود داره که چند پزشک مطرح ایمان آوردن
یا
یک نویسنده ای بود با خودش قرار گذاشته بود در راستای اسلام ستیزی کتاب بنویسه آخرش مسلمان شد که خوب باید شرح زندگیش مطالعه بشه
راه دیگر استناد به ویژگی های فطری انسان هست در خصوص کمال طلبی و جاودانگی و ...
من سر فصلی گفتم اگر جایی نیازت شد میتونی جستجو کنی و ازشون استفاده کنی