سلام و عرض ادب. از همین ابتدا، بابت طولانی شدن توضیحات عذر میخوام.
طبق توضیحات شما، دنبال برنجی هستین که معطر باشه، طعم خوب داشته باشه، دونه بلند باشه.
اجازه بدین بهترین برنج های ایرانی که توی شمال کشت میشن و ویژگی هایی که مدنظرتون هست دارن رو پایین براتون لیست کنم و در کنارش، ویژگی هاشون رو بگم:
برنج طارم: عطر قوی داره. طعم فوق العاده ای داره. ری دهی داره (بعد از پخت، به 13 میلیمتر هم میرسه). نرمی بعد از پخت داره. کیفیت پخت خوبی داره.
برنج هاشمی: عطر ملایم داره. طعم عالی داره. دونه هاش بعد پخت، به 12 الی 14 میلیمتر هم میرسه. نرمی بعد از پخت داره. کیفیت پخت خوبی داره. (تفاوتش با طارم، از لحاظ عطر و ظاهر بعد از پخت هستش. چون دونه های طارم، تا حدود کمی، مجلسی تره)
برنج طارم هاشمی: ترکیبی از دو برنج طارم و هاشمی هستش. یعنی عطر قوی مایل به ملایم داره. از مابقی ویژگی ها، ترکیبی از دو برنج طارم و هاشمی میشه.
برنج دم سیاه: از همه لحاظ، شبیه به برنج هاشمی هستش. ولی دونه هاش تا حدودی روغنی هستش. همینطور قیمتش هم از همشون بالاتره. چون کشتش سخته و هر کشاورزی نمیتونه خوب کشتش کنه.
در پیام اشاره کرده بودین که برنجی که باریک باشه، کشیده باشه و طعم خوبی داشته باشه چیه. به احتمال زیاد، طارم هستش. چون ظاهر طارم، مجلسی هستش. ولی اگه دونه هاش روغنی هستن، احتمالا دم سیاه هستش.
البته در جمله اخر، به عطر اشاره نکردین. درواقع اگه مورد اخری که اشاره کردین، بدون عطر مدنظرتون هست، احتمالا برنج فجر باشه. چون فجر یه برنج مجلسی، دونه بلند هستش (دونه های خامش، شبیه خنجره) که قیمتش هم نسبت به همه برنج هایی که اسم بردیم، ارزونتره. حتی فجر، بهترین برنج برای رستوران هستش. (دقت کنین که عطر خیلی کمی داره. به طوریکه میشه گفت اصلا عطر نداره.)
در آخر هم اشاره کردین که آیا طارم خوبه؛ صد در صد خوبه. طارم جزوی از اعلاترین برنج های ایرانی هستش.
ولی همه این ویژگی هایی که گفته شده، زمانی توی برنجی که خریدین میسر میشه که از فروشگاه معتبر خریده باشین. برای مثال، اشاره کردین که برنج هاشمی که خریدین، اصلا قد نمیکشه. این درصورتی هستش که ری دهی، جزوی از اصلی ترین و مهمترین ویژگی های برنج هاشمی هستش.
اگه همچنان جوابی که دادم ابهاماتی داشت یا جایی رو بد توضیح دادم یا سوالات دیگه ای از توی ذهنتون بود، من در خدمتم.