متنی که مینویسم حاصل تجربه خودم و چیزاییه که دندانپزشکا بهم گفتن، در نتیجه به نظر کسی نیاز ندارم و تاپیکو قفل میکنم. شنیدین که میگن اگه میخوای قمارباز نشی بشین پای نصیحت غماربازا، من اکثر دندونام پر شده اس! میدونم چی برای دندون بده و چی خوب.
۱. قهوه: قهوه باعث پوسیدگی شدید دندان میشه. خیلی کم استفاده کنید و بعد از استفاده اش هرچه سریعتر مسواک بزنید.
۲. یخ و بستنی: باعث فاصله افتادن بین دندونا و شکستنشون میشه.
۳. چای؛ ایرانیا یه عادت بد دارن که چای داغ میخورن و میگن که چای سرد از دهن افتاده! چای رو باید بذارید کاملا سرد بشه بعد بخورید درسته تلخیش بیشتر به نظر میاد و طعم گس میده ولی همون درستشه. کلا چیزای بیش از حد داغ یا بیش از حد سرد نخورید، پشت سر هم خوردن غذا یا نوشنیدنی سرد و گرم هم باعث شکستن دندونا میشه.
۳. استفاده از چوب کبریت و خلال دندان برای تمیز کردن بین دندونا اشتباهه و باعث پوسیدگی دندان میشه، به جای اینا باید از نخ دندان استفاده کنید.
۴. بعد مسواک زدن از دهانشویه هم استفاده کنید که باکتری روی دندونا نمونه.
۵. طرز صحیح مسواک زدنو از دندانپزشک بپرسید، حتی دانشجوهای دندون پزشکی هم تا وقتی به درسش نرسیدن خیلیاشون بلد نیستن چطور مسواک بزنن چه برسه به مردم عادی!
۶. جرم گیری.
۷. لبنیات! اگه بذارید لبنیات روی دندونا بمونه دندوناتون روبه فساد و نابودی میره. بعد مصرف لبنیات مسواک بزنید.
۸. از خمیر دندون ارزون قیمت استفاده نکنید. فرمولاسیون اشتباه این خمیردندونا باعث خراب شدن دندون میشه.
۹. پرفشار مسواک نزنید یا خیلی نرم مسواک نزنید.
۱۰. با دندونتون اجسام سخت رو نشکنید، نخ و چسب نَبرید. به خدا دندوناتون خیلی گرونتر از این حرفان.
۱۱. چیپس! چیپس خیلی دندونارو خراب میکنه اینو اکثر مردم نمیدونن.
فعلا اینا یادم بود...